Av norske samtidspoeter har Cathrine Grøndahl og Johan Grip (samlinger jeg finner her inne: Enkle dikt og Denne kjærligheten) fått svært gode kritikker - så kanskje du bør snuse litt på dem? Ingrid Elisabeth Hanssen rangerer vel også som en av de mest anerkjente samtidspoetene. Ja - og Håvard Rem; han har vel også gjendiktet Bob Dylan, men i den senere tid er det vel svartmetall han har interessert seg mest for? Om enn kanskje ikke i diktform...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg antar mer enn å snuse! Samtidspoeter er dét jeg med denne tråden først og fremst ønsket å vite mer om. Jeg visste ikke at Johan Harstad skrev lyrikk, jeg kjente bare til Buzz Aldrin [...] og Hässelby.

Edit: Hmmm, du må ha redigert bort Johan Harstad og erstattet med Johan Grip (som jeg ikke vet hvem er).

Edit 2: Er Ingrid Elisabeth Hanssen riktig skrevet? Jeg får ingen resultater når jeg søker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du leser forhåpentlig også mitt forrige svar til deg, med lenke til forlagsomtalen av Johan Grip OG "hente-diktet" hans (det er jeg som kaller det "hente-diktet", men du skjønner raskt hvorfor). Og så bommet jeg på nok en navnegjengivelse: Inger Elisabeth Hansen skal det være - og hun har både vært formann i forfatterforeningen og nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Dessuten er hun - leser jeg på Wikipedia-siden jeg lenket til - gift med en annen poet; Torgeir Schjerven. Så der fikk du et navn til... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser ikke ut til å få sove i natt. Men takk skal du ha for all denne informasjonen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du var for kjapp for meg - jeg blander alltid navnene på Johan Harstad og Johan Grip, men dikteren heter altså Grip og ikke Harstad! Johan Grip er vel mest kjent for "hente-diktet" sitt - det har jeg sett folk sitere uten å oppgi forfatternavn, antagelig fordi de ikke har ant at det var et forfatternavn bak strofene... Jeg må innrømme at jeg ikke leser veldig mye poesi selv, men jeg leser med interesse litteraturanmeldelser når jeg kommer over dem, og da fester det seg jo noen navn... (og så blar jeg litt i diktsamlinger i bokhandelen av og til. Jeg gjør jo det, i det minste.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

AjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagNora KjærstadAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindus