Etter flere måneder med delvis lesetørke kan jeg melde at det endelig har løsnet. Nå har jeg det luksusproblemet at jeg helst skulle lest alle bøkene samtidig. Det går selvfølgelig ikke så da har jeg valgt de som frister mest akkurat nå.

En bok jeg har vært nysgjerrig på i flere år er Picking Cotton Our Memoir of Injustice and Redemption By Jennifer Thompson-Cannino, Ronald Cotton, Erin Torneo, den leser jeg nå. Min utgave heter "Nummer fem från vänster" og er på svensk, men jeg synes dobbelbetydningen i den engelske utgaven er så fantastisk at jeg heller la inn den. Jennifer utpeker feil mann, en afro-amerikaner, etter en traumatisk voldtekt. Han blir dømt og soner mange år før han blir renvasket etter en DNA-prøve. Det fantastiske er at i ettertid har de ikke bare skrevet denne boken sammen, de er også blitt gode venner. Dette er virkelig en trist, tragisk og fantastisk historie.

Neste bok ut er The Gates of Babylon av Michael Wallace. Dette er 6. boken i en ganske uvanlig spenningsserie om en gruppe fundamentale mormonere. Her får du krim, spenning, samhold, tvil og sterke karakterer. En veldig god serie som viser mange forskjellige sider av dette samfunnet.

Njålssoga av Aslak Liestøl er selvfølgelig fremdeles med meg. Dette er en ættesaga fra Island, skrevet på 1300-tallet, en periode jeg synes er veldig fascinerende.

God helg!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Ble minimalt med lesing denne uka, så jeg ble akkurat ferdig med Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap. Nå ligger Eleanor & Park klar - har hørt så mye bra om den at jeg gleder meg til å ta fatt på den. Håper på litt mer tid til lesing denne uka :) og i kveld... kanskje. Men først blir det tur i skogen :) Ha en fin søndag !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har nettopp avsluttet boka Darlah: 172 timer på månen av Johan Harstad, og i helga skal jeg lese videre i Den lange hvite, skyens land av Sarah Lark (den er grei nok, men går litt trått), og pløye meg videre i Mapuche av Caryl Férey.

Ikke nok med det så skal jeg også begynne med Det vederstyggelige av Jonathan Holt og begynne på The ocean at the end of the lane av Neil Gaiman.

Mange bøker å forholde seg til, men ingen problem og jeg kommer selvfølgelig ikke til å bli ferdig med alle disse i helga. Det er bare det at jeg liker å lese i flere bøker "samtidig". Leser etter humøret. Enklest sådan.

Høres ut som du leser spennende bøker, spesielt den førstnevnte.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan absolutt anbefale alle bøkene jeg leser nå, men Picking Cotton er nok en historie jeg ikke glemmer så lett. Nå i ettertid vet de fleste at øyenvitner ikke er pålitelige, men på den tiden da dette skjedde kunne noen bli dømt på dette alene. Det er sikkert mange liknende historier, men det spesielle her er selvfølgelig at de har skrevet en bok sammen. Absolutt verdt å få med seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er notert, men når jeg bestiller den og skal lese den blir nok litt senere i fremtiden. Må gjennom en ventende bunke først. Et luksusproblem det der, men er interessert i den boka for det virker som en unik historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner til det, lysten er ofte større enn muligheten. Sånn tror jeg alle vi bokelskere har det :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Picking cotton høres ut som en god bok, den skal jeg føye på lista mi. :)

Denne helga leser jeg Mormor hilser og sier unnskyld av Fredrik Backman. Jeg er halvveis, og jeg aner ikke hva jeg skal starte på om jeg blir ferdig før helga er slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Picking Cotton er absolutt verdt å få med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga setter jeg i gang med de nye bøkene jeg har bestilt, "The Graveyard Book" av Neil Gaiman, og "Let's Explore Diabetes with Owls" av David Sedaris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går helga med på bryllup, men før og etter det så går det i den siste boka til Kaaberbøl & Friis: Nattergalens død. Ikke kommet skikkelig inn i den enda, men likte de to første veldig godt, så forventningene er høye :)
Noen som har hørt om de jobber med noen flere bøker sammen?

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her gjeng det i "Guia Politicamente Incorreto Da Historia Do Brasil", eller "Politisk ukorrekt vegvisar til brasiliansk historie" som boka kanskje ville ha heitt i norsk omsetjing. (Jaggu flaks eg har slutta med helgerimsnekringa, det hadde ikkje vært lett å flette inn denne tittelen i ei verselinje)

Forfattaren virkar å ha ein klar agenda i å bryte ned vanlege forestillingar om indianarane sin skjebne, slaveri, samt bedriftene til eit knippe av Brasil sine nasjonale heltar. Han virkar også å ha nokre høner å plukke med den ytre venstresida i brasiliansk politikk. Uansett, boka er i alle fall politisk ukorrekt til gagns, så tittelen held det den lovar.

Finnest det liknande bøker om norsk historie skal tru?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg skal prøve å komme meg gjennom 4 bøker denne helgen, har 10 biblioteksbøker som forfaller på mandag, men kan fortsatt fornye. Skal lese følgende bøker først:

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uka har jeg lest første boka i Øst for eden av Steinbeck. Det var en uforglemmelig leseopplevelse,helt topp. Nå er jeg hard mot meg selv,skal vente med bok nr.to til jeg har lest ut Og fjellene ga gjenlyd av Khaled Hosseini. Men den er også ganske bra,så jeg håper det går fort for jeg ser virkelig fram til Steinbeck igjen.
God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg fant en pocket-utgave av Uroens bok av Pessoa. Måtte bare kjøpe den, og etter å ha lest litt om forfatteren og boka i innledningen, ser det ut til at jeg bare må starte lesingen av den så snart som mulig. Kanskje allerede i helga, og selv om jeg er midt i Din stund på jorden (Bokklub-bok) av Vilhelm Moberg.
Siden jeg ikke er så veldig interessert i fotball-VM, og været ikke frister til uteaktiviteter
(10 gr og sørvest bris I Bodø), skulle det være lagt vel tilrette for lese-helg.
God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har Uroens bok liggende på hytta og leser i det med ujamne mellomrom. Dette er hva jeg skrev om den, for ca. ett år siden.
Jeg har også vandret i Pessoas (og Saramagos - kjenner du ham?) fotspor i Lisboa. Det ga virkelig en ekstra dimensjon til disse to herrenes forfatterskap!

Lykke til med en spesiell og underfundig bok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Joda, jeg kjenner til Saramago. Leste Klosterkrønike (Bokklubb-utgave) for noen år siden. Dessuten har jeg Kain i hylla, men har ikke lest den ennå.
Klosterkrønike husker jeg som en litt spesiell og underfundig (historisk?) roman.
Jeg får nå bedre tid til å lese de uleste bøkene i hyllene. I hvilken rekkefølge jeg skal lese bøkene, blir nok ofte bestemt etter innfallsmetoden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helg igjen, jøss som ukene flyr! Her er det ikke lesetørke, men manglede tid, som bremser lesingen. Døgnet skulle hatt mange flere timer :-)

Koser meg fortsatt på med både Tårnet av Uwe Tellkamp og The Broom of the System av David Foster Wallace.

I tillegg til disse hører jeg Vaddey Ratners In the Shadow of the Banyan på lydbok. Det er en fascinerende roman fra Kambodsja. Fortellerstemmen tilhører den sju år gamle adelsjenta Raami, og romanen handler om hvordan det gikk med familien hennes da Røde Khmer tok makten i landet. Forfatteren vokste selv opp under Pol Pots terrorregime til hun flyktet til USA i 1981, og romanen er basert på hennes egne opplevelser.

Riktig god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den siste boken har jeg vært å snust på og, spørs om jeg ikke må snuse litt mer. Den høres veldig interessant ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke ferdig med boka ennå, men tror likevel jeg kan anbefale den. Det er en vond og brutal historie som rulles opp, men den er også full av kjærlighet og omtanke. Sterk lesing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHeidi HoltanInger-Lise