Da er det fredag og ikke hvilken som helst fredag. Det er fredag den trettende, manges ulykkesdag, men min lykkedag! Det betyr selvfølgelig også at det snart er lesehelg.

Selv om jeg er usikker på hvor mye jeg kan lese denne helgen så har jeg hvertfall bøkene klare. Uteboken er Njålssoga, dette er en nyskriving av en gammel islandsk ættesaga som ble skrevet rundt 1300-tallet. Veldig interessant og spennende!
Den andre boken jeg leser er A child of a crackhead av Shameek Speight, den er rå og voldsom, vil nok ikke anbefale den til en sart leser. Om jeg blir ferdig så tror jeg Vinter i Maine av Gerard Donovan er den neste.

Blir det noe lesing på dere eller er det fotball-VM for alle penga? Jeg holder meg nok til fotball som bakgrunnslyd for lesingen og ser heller spent på finalen i Stanley Cup. Nå er det kniven på strupen for Rangers, de må vinne hver kamp for å henge med. Vi krysser fingrene!

God helg!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 32 svar.

En flott sommerhelg er snart over, og har bydd på både godt hagearbeid og rolige timer på terrassen med Herbjørg Wassmos Disse øyeblikk. Det ble et sterkt møte med en forfatter jeg ikke har lest siden jeg leste triolgien om Tora i ungdomstiden. Jeg må nok på biblioteket og låne dem igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til tross for fantastisk sommervær og deilige utflukter har det også blitt tid til lesning denne helgen. (Fotball blir det absolutt ingen ting av). Deilig med lange, lyse kvelder som gjør lesning mulig, utendørs, til kl 23. Har lenge gledet meg til å lese historien om "Karitas", har sett gode anmeldelser her på siden og har fått med meg at "bind 1" også er prisbelønt (Nordisk råds litteraturpris). Boken fasinerte meg fra første side, og både fredag og lørdag har det blitt lange og sene lesetimer. Har nettopp lastet ned bind 2 og gleder meg stort til følge Karitas liv videre. Jeg har virkelig latt meg fasinere og drive med i lesningen om denne tøffe og sterke islandske kvinnen. Forfatter: Kristin Marja Baldursdottir. Anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser også Samfunnsfarmasiboka av Anne Gerd Granås og Kjersti Bakken som er veldig god og lett forsåelig slik at man kan finne ut av hva som foregår I apotekenes verden. Også kjekt å kunne hvis man lurer på noe om medisiner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser The Misbegotten av Kathleen webb

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sport bryr jeg meg ytterst lite om å se på! ....lå derimot i hele går å hørte på "Tilståelsen " av John Grisham. Virkelig tankevekkende bok som var vanskelig å legge fra seg!
Eller har jeg ikke så mye igjen av "Leserne i Broken Wheel anbefaler " av Katarina Bivald, så regner med å lese ut den i løpet av kvelden i kveld eller i morgen. Den liker jeg også veldig godt! Skikkelig feelgood og lettlest! Og med en bokelsker som hovedperson da ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest ferdig Valkyriene av Paulo Coelho i helga :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helg igjen! Jeg er ikke særlig overtroisk av meg, og var ikke klar over at det var den 13. på fredag før jeg leste innlegget ditt, Vibeke :-)

I likhet med krira og Wolfcat har det ikke blitt noe fotball her heller. Ikke er jeg opptatt av sport, og den lille fritiden jeg har om dagen, bruker jeg på å lese.

Likevel er jeg fortsatt ikke ferdig med Tårnet av Uwe Tellkamp, eller Under åpen himmel
av Jesús Carrasco, men sistnevnte regner jeg med å lese ut i kveld.

På øret hører The Financial Lives of the Poets av Jess Walter, som leser selv, og på Kindle leser jeg The Broom of the System, debutromanen til av favorittforfatterne mine, David Foster Wallace.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Herlige helg! :-) Små og store er veldig fornøyde her; en flott tid vi er inne i selv om det både er pollen og litt vel varmt innimellom. De to sistnevnte faktorer, spesielt gresspollen, gjør meg litt sløv og giddeslaus, så lesingen er ikke akkurat i høygir.

Jeg er i gang med Howard's End is on the Landing av Susann Hill på Kindle. En bok om litteratur og det å lese bøker samt betraktninger fra forfatterens liv i lys av litteraturen. Fin sommerlektyre og bra perspektiver som også gir meg ideer til senere lesing.

Har lånt lydbokversjonen av Sønnen (Jo Nesbø), men er noe skeptisk. Lenge siden jeg har giddet å lese Nesbø og er ikke sikker på at denne kommer til å fenge. Oppsettet virker noe teatralsk, synes jeg. Men det kan jo hende jeg endrer oppfatning om jeg gr det en sjanse. Jeg leser ikke krim så ofte, og da gjerne engelskspråklig. Heller egentlig mer over mot å like og lese (psykologiske) thrillere en gang i blandt.

Fotball har jeg fint liten interesse for og jeg følger generelt lite med på sport. Men når det er VM hender det at jeg er littegran fotball-interessert og titter litt av og til. Jeg synes rugby er en mye tøffere og mer interessant sport selv om jeg ikke er noen ekspert på området.

Herlig helg til alle bokelskere! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fotball du liksom ;-) det er bannlyst her...

Leser litt i Elizabeth George I fiendens nærvær når jeg bare klarer å finne litt ledig tid...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her har vi heldigvis 2 tv'er, da kan sambo se på akkurat så mye fotball han vil uten at det går utover meg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er bannlyst her også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bryr meg ikke om fotball, men følger med på resultatene på text-tv, kanskje ser jeg på finalen, men leser nok ved siden av.
I går (fredag den 13de ) leste jeg Serien 7 fjell av Gunnar Staalesen. Den likte jeg så godt at jeg skrev opp alle bøkene om Varg Veum på en lapp for senere lesning. Så snart trygda kommer til uka skal jeg ta med meg Billy bladene jeg har lest og bytte dem inn i Literaturhjørnet og se om jeg finner noen Varg Veum der og kanskje noen Billy jeg ikke har lest.
Resten av helgen leser jeg på Jeg, Arne av Charlie Christensen, Kysten vår. Bd. 1 - indre Oslofjord, Sir Gawain og den grønne ridder og Merlin - vismann, trollmann, kriger og profet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det fotball som slår bøkene,2 kjempebra kamper i går:-):-) Viva Mexico!!! (er halv meksikansk) Blir litt lesing,hvis jeg ikke må være med på hestejakt,hadde nettopp 3 hester på rømmen,ikke gøy,men gikk bra selv om det var fredag den 13! Nå er det så sent,så blir kun lokalavisen som blir lest nå,men i morgen skal jeg velge meg en bok,nå er det så fullt i hylla,så får derfor et luksusproblem! Kos dere alle i helga uansett hva dere skal gjøre!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lykke til! Det er mange år siden jeg fulgte med på fotball, men jeg ser kanskje noen kamper med Brasil. Godt mulig jeg leser litt ved siden av og :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fredag den 13 er over, men jeg merker ingen forskjell for, for meg er det fredag den 13 hver dag. I alle fall føles det sånn ut så jeg er vant til slike dager:)

Jeg har kommet litt i gang med boka Den lange hvite skyens land av Sarah Lark, og kommet halvveis i Darlah: 172 timer på månen av Johan Harstad, og jeg er ennå ikke ferdig med Mapuche av Caryl Férey, men den får bare ta den tiden den tar.

Ellers har det vært oppholds og skikkelig sommer helt til onsdag da tropisk uvær kom brått på. Det buldret, høljregnet og lynte godt. Strømmen forsvant to ganger den dagen. (Elsker slikt vær for jeg elsker høsten, det er den beste årstiden, og jeg kommer aldri til å bli noen sommermenneske). Sitter jo ute og leser når det er oppholds, men jeg blir fort lei av sommeren selv om det er en kort årstid. Det er bare det at jeg er ikke så glad i sola og sydenvarme. Foretrekker høsten da det er kjøligere, småregner litt og masse fine farger:)

Hvilke bøker jeg kommer til å bli ferdig med i løpet av helga gjenstår å se. Tar det som det kommer. Blir garantert ferdig med Darlah: 172 timer på månen for jeg har ikke mange sider igjen og som jeg misunner de ungdommene i den science fiction boka som vinner tur til månen. Jeg også kunne ha tenkt meg dit for jeg hater livssituasjonen jeg er i nå og kommer ikke til å savne noe hvis jeg selv fikk dra dit, bortsett fra mine nærmeste da. Jaja, man kan alltids drømme.

Håper du liker Vinter i Maine når du skal begynne på den. Den likte jeg godt, spesielt atmosfæren. Er spent på hva du syns om den.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det blir nok mer høstvær utover sommeren så du får se fram til små opphold i godværet :-)

Har såvidt kommet igang med Vinter i Maine, så langt lover det godt. Jeg kan lese bøker om mord uten å blunke, men når det er dyr som blir skadet blir jeg med en gang irritert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gleder meg til tidlig høst. Så jeg får bare holde ut enn så lenge. Jeg liker å lese om mord jeg også. Det er vel det jeg leser mest ac, men som deg tåler jeg ikke at dyr blir død, hverken i bok eller på film. Jeg blir mer irritert og lei meg når dyr dør i bøker og filmer enn når mennesker dør. Men for de som kjenner meg vet at jeg er mer glad i dyr enn mennesker generelt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg og misunte ungdomane på Darlah litt til å byrja med, men skjønte jo etterkvart at månen bør få vera i fred. Sei gjerne kva du syntes når du er ferdig - eg hadde ei søvnlaus natt med Darlah.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anmeldelse kommer selvfølgelig når boka blir ferdiglest. Det lover jeg. Det er jo en typisk bok der man vet at en reise til månen blir alt annet enn hyggelig. Men blir spennende å se hva som skjer til slutt. Har kommet over halvveis:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ferdig med "Den onde budbringer - Bob Dyland og sekstitallet" av Mike Marqusee. En mektig bok om Dyland og andre fra den tiden i USA.
Siden jeg er på reise, har jeg også med meg noe lettere lesestoff, og da falt valget på Rapsgubbene av Karin Brunk Holmqvist.. En helt ok reiselektyre. Men nå har jeg liggende klar boka "Veien til Xanadu "
en reise i Marco Polos fotspor av Torbjørn Færøvik . Har lest bøker av denne forfatteren før med glede, så derfor er jeg tilbake med ei ny bok, det skal bli spennende med nok ei faktabok.
"En drøm om en drøm - høsten" av Gabriel Scott måtte bli igjen hjemme, men jeg skal nok ta fatt på den igjen nå snart.
Fotballkamper kommer også til å "stjele" lesetid framover, men det er det verdt

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter at jeg leste Rita Bergs omtale av Mørke grener av Nicolaj Frobenius, gikk jeg inn på bibliotekets e-bok utlån for å se om boken lå der. Det gjorde den og den var til og med ledig. Et minutt senere er jeg i gang med å lese. Kan det gjøres fortere og enklere og ikke minst billigere? Mitt første møte med Frobenius, og så langt liker jeg det jeg leser.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Høres nesten for godt ut til å være sant. Blir spennende å se utviklingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke tenkt en eneste gang i dag på at det er fredag den trettende, jeg bruker gjøre det. Jeg leser Sirkelens ende, er ca halvparten igjen å lese av denne. Imorgen skal jeg jobbe i 10 timer, så det blir vel å lese i lunsjen min

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her blir det Den fantastiske reisen til fakiren som gjemte seg i et IKEA-skap som får følge meg gjennom helga - muligens med fotball-VM som bakgrunnsstøy ( fordi det hører sommeren til hvert 4.år) - og med fingra kryssa for Rangers i natt så klart :)

Ellers tror jeg muligens det blir en film i kveld, men er litt usikker på hvem jeg skal velge. Raska med meg en liten haug da jeg dro fra jobb - samt noen bøker så klart - mye å velge i på et bibliotek ;) Må utnytte at Vesla er på miniferiehos besteforeldrene sine og at gubben skal jobbe natta - også krysser jeg fingra for at valpen + overnattingsgjesten ( valpens mor) holder seg rolig. Men mest sannsynlig så slokner jeg vel på sofa'n sjøl.

Ha ei fin helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da var det over for denne gangen, men for en innsats. Rangers og Zuccarello har forbedret seg enormt bare fra ifjor. Gøy å se på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her skal jeg love at det IKKE er fotball iallefall! ;) Denne helga blir det Papirgutten av Kristina Ohlsson.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fotball blir det ikke,i hvertfall. Har begynt på Steinbeck igjen,men nå er det Øst for Eden. Den virker lovende,ble helt oppslukt fra sterten av. Har lest mesteparten av Lawrens sin bok Regnbuen denne uka,men den ble litt for omfattende og kjedelig.Må innrømme at jeg skumleste litt de siste sidene. Uansett,nå er det helg og ønsker god lesehelg til deg og andre lesehester.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser også Njålssoga:-):-):-) Leser nok en noe eldre utgave enn deg,en som jeg fant i kjelleren,en som faren min hadde.Spennende og interessant er den.Ellers regner jeg med å avslutte Den lange hvite skyens land,av Sarah Lark.God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er litt av en tilfeldighet! Gøy å høre om flere som leser denne gamle ættesagaen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Vinter i Maine" er en god bok. Jeg husker den gjorde inntrykk over gjennomsnittet på meg.
Denne helgen starter jeg på "Holendergraven" av Monica Kristensen. Etter å ha lest "Kullungen" har jeg opparbeidet ihvertfall en liten forventning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest mye bra om Vinter i Maine så den gleder jeg meg til. Monica Kristensen sine bøker synes jeg er veldig bra, spennende å lese om krim på Svalbard.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har alltid sett på fredag den trettende som lykkedag jeg også, er født den trettende.

I helgen er det mye som skjer her. Rockefestival i dalen, fotball-VM og maling av huset.
Blir allikevel lesing, men i en mye mindre skala.
Skal lese ferdig Haugtussa og fortsette med bøkene om Pelle Erobreren. Har også finne frem et par noveller av Arne Garborg og gleder meg veldig til å lese dem.

God helg til deg Vibeke og alle andre Bokelskere :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

VibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHeidi HoltanInger-Lise