Er det noen som har forslag til nordiske krimbøker som ikke er for "snille"? Gjerne litt action, blod og gørr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

[ Slettet av bruker ]

Nevner et par lovende, men dessverre noget oversette norske utøvere av sjangeren:

Olav Njølstad, historiker og biograf med bakgrunn som forskningsdirektør for Nobelinstituttet og forsker på A-våpenproblematikk. Utnyttet all sin kunnskap i sin hittil eneste "krim"-bok, den storpolitiske thrilleren Mannen med okshjertet

Tore Oksholen, journalist med forskning som spesiale. Det er smått Robin Cook-format over de første romanene hans, En rik høst og Smertegrensen.

Knut A. Braa, tidligere Libanon-soldat og opptatt av veteran-saker. Utgir en serie om etterretningsagenten Tom Falck. Braas bøker har gjerne handling omkring suspekte operasjoner utført av norsk etterretning eller norske spesialsoldater - ofte ligger han i forkant av media. Spionasje, forræderi, mord, terror, overvåkning og militær action. Et greit sted å starte kan være midt i serien, med Endgame .

Ørjan Karlsson, abeider i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Norske forlag liker gjerne å omtale sine krimromaner som "forrykende", men Karlssons debut Goliat - en velinformert oljethriller med usedvanlig høy bodycount - er den eneste jeg har sett der uttrykket virkelig er uttømmende. Skjevt blikk på historien og norske "storheter" har han i sin serie spinnville konspirasjons-thrillere (starter med Gerhardsens testamente.)

Alle nevnte er nok mer thrillere enn krim, men alle med en "etterforskning" som sentralt element. Ellers har de bare det til felles at forfatterne skriver godt utenfor "Nordic Noir"-boksen, og at jeg gjerne skulle sett de fikk mer oppmerksomhet.

God lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lobotomisten av Eirik Husby Sæther! ;)
Der er det blod og gørr nok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Adler- Olsen sine er ganske grusomme, vil jeg påstå. Bør leses i rekkefølge.
Du har antakelig lest Jo Nesbø sine? Synes de er ganske rå. Inkludert den siste: Politi.
Johan Theorins bøker er også ganske blodige.
Og gamle, gode Sjöwall og Wahlöö, selvsagt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete Gjessing