Tidligere idag satt jeg ute å leste i Haugtussa, det er da vanskelig å ikke ta en ekstra god titt på omgivelsene. Plenen og buskene er fantastisk grønne, syrinene blomstrer og rhododendronen kommer like etter. Mellom plenen og den grønne åkeren er det fullt av hundekjeks, engsoleie og en og annen forglemmegei. Om du ser litt lengre kan du til og med skimte en liten flokk med kuer om de er ute. Det er idyll.
Så utrolig heldig jeg føler meg akkurat nå!

I sterk kontrast til de vakre omgivelsene leser jeg The Stranger Beside Me av Anne Rule. Boken er veldig bra, interessant og lærerik, men den er nok ikke for de sarte sjeler.

Siden jeg er en ganske så ny hockeyfan var det stor jubel da Rangers vant sin Conference finale. I ukene framover er det hockey for alle penga, jeg gleder meg til å følge Zuccarello i Stanley Cup finalen. Men nå er det ut i sola!

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 41 svar.

Etter noen hektiske uker har jeg denne helga endelig fått lest endel. Startet helga med "Jenta med snø i håret" av Ninni Schulman. Den likte jeg etterhvert veldig godt, så leste de siste sidene i går!
Begynte på "Sulten på livet" av Nina w. Palmer da jeg la meg i går. Vet ikke helt hva jeg mener om den enda...
Før i dag begynte jeg også på "Glassbarna" av Kristina Ohlsson på lydbok :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig med nye hockeyfans :) Det er få her til lands som skjønner hvor stort det Zucca er med på nå er - blir spennende å følge Rangers og Zuccarello videre :)

Sola skinner her på Hedmarken og til tross for en skikkelig forkjølelse så har det blitt både utetid og lesing i helga. I bilen ruller siste cd'n på Mormor hilser og sier unnskyld. Avslutta Himmlers kokk på fredag. Og leste uten Faen ta skjebnen på morran i dag + debutboka til Liv Marit Weberg Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til. Nå fortsetter jeg på novellesamlingen Kampklar - et fint tilskudd til fotballbøkene i ungdomsavdelinga:)

Ellers har vi fått med oss en knallfin dag på Stoppested Verden - internasjonal barnefestival - på Hamar. Og i kveld blir det bursdagsfeiring hos tanteungen og jeg må bake muffins til den store bokormfesten på jobben i morra :)

Fortsatt god lesehelg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hockey som er så gøy! Det tok noen år før jeg fikk øynene opp for det, det var faktisk etter å ha sett et intervju med Zuccarello der han fremsto som en veldig sympatisk person at jeg så en kamp. Da han ble hentet tilbake til Rangers var det en selvfølge at jeg måtte følge med :-)
Nå er jeg hekta og så fornøyd med at Rangers og Zuccarello gjør det så bra!
Gleder meg til å se noen kamper med høyt tempo og håper på mange gode runder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har en liten anelse om hvor stort det er... Jeg er ikke spesielt opptatt av sport, men har en eks som måtte få med seg amerikansk og kanadisk ligaspill og etter det samboerskapet syns jeg norsk hockey ser tregt ut... hendte jeg så kamper før mens tremeningen min var proffspiller (vi hadde litt kontakt), men har aldri blitt lojal... eller patriot... tenkte mange ganger i vinter at jeg skulle gå og se Sparta, ettersom jeg bor i gangavstand til arenaen i Sarpsborg, men jobb og mye kål måtte overvinnes, så det har kokt bort...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var noe av det jeg ble overrasket da jeg så VM-spill ifjor faktisk, det er et helt annet tempo i NHL. Husker jeg ikke helt feil så bruker de også mindre bane der. Og jeg har aldri sett en hockeykamp i levende live, skulle jeg gjort det så måtte det nok blitt en tur til NY :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror det er litt av grunnen til at jeg ikke ser på sport, man skal liksom følge de norske, men norske lag har ikke helt forstått hvordan det kan spilles, med fart og action, de går og diller i samme tralten... gjelder flere grener, syns jeg...
I tillegg sliter jeg med å tåle åssen kommentatorer snakker evt brøler, de kommer med sååå mye dumt. I stedet for å bygge opp spenning tar de luven ut av enhver situasjon.. (husker noen Sølve Grjotmol kommentere isdans på åttitallet og bruke et halvt minutt på å bemerke "åjsann - der falt han..."?) Eller i "smale grener" spiller den norske kommentatoren verdensmester og innbiller seg at ingen andre kan like mye som dem - sånn høres det ut på meg (konkrete eksempler sprangriding og snooker)... :-P hockey er i hvert fall veldig realt og rettfram og kan fint ses med lyden av ;-)

Dæven, for en gledesdreper jeg er... :-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At man SKAL følge norske lag har du nok rett i, men jeg har alltid valgt de lagene jeg synes er gøy å se på. Jeg hadde en periode der jeg synes fotball var veldig gøy, men å se de norske prøve å få det til var ikke like spennende. Istedet valgte jeg å heie på Brasil, selv om man kanskje ikke burde si det høyt :-)
Andre sportsgrener kan jeg lite om, men jeg kan forestille meg at det er det samme der. Nå har vi jo såpass god tilgang på forskjellige tv-kanaler at det er mulig å få kommentatorer fra andre land. Ellers synes jeg mye sport gjør seg godt sombakgrunnslyd når jeg leser bøker, jeg får med meg nok til å følge med, men slipper kjedsomheten med å se på alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk hockey'n inn livet relativt tidlig (var 7 år) og har selvfølgelig fulgt mitt norske lag i tykt og tynt i alle år - noen år mer enn andre for å si det mildt, men sånn er det når livet endrer seg. Fulgte NHL tett i flere år, men interessen dabba nok litt av etterhvert - derfor er det så fantastisk gøy at Zucca virkelig gjør det så bra :) Et hockeyhjerte vil jeg alltid ha og det vil alltid være min sport :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så deilig å ha noe som gleder på den måten. Jeg har nok ikke kommet helt inn i norsk hockey da jeg synes nivået er noe helt annet i NHL. Naturlig nok vil jeg kanskje påstå, Norge er vel ikke kjent for å være være en hockey-nasjon. Kanskje kan Zuccarello være med å endre på det :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er helt klart stor forskjell på norsk hockey og NHL - ingen tvil om det. Men det har skjedd mye i norsk hockey siden jeg så min første kamp i 85 - mye å glede seg over. Og spillere som gjør det bra ( det gjelder jo uansett om det er idrett eller noe annet) er jo med på øke interessen. Jeg har alltid drømt om å få se en NHL-match live og da helst en i Canada så klart - der er de jo helt gale etter hockey :) Hockey og lesing har gitt meg masse glede opp gjennom åra - men jeg har alltid savna litt mer hockey i bøkene ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo NHL som ER ishockey! For min del så var det Teemu Selanne som har vert den store spilleren, sammen med Wayne Gretzky så klart..! Og med Zucca's suksess, så øker også interessen betraktelig her i Norge. Litt synd at kampene går på umenneskelige tider for oss nordmenn. Men er hyggelig å sjå at NHL er på ein oppsving her i Norge..!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Opptaksfunksjonen blir mye brukt for tiden, for å si det sånn :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest ferdig Iskaldt bedrag av Dan Brown. Jeg har brukt ganske så lang tid på den boka, og det har blitt lest mange bøker innimellom. Allikevel må jeg si at dette var en veldig god og spennende bok. Forfatteren skriver godt, og når jeg først har tatt frem boka har jeg lest mange sider før jeg har lagt den fra meg igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I femtito veker så har eg lagt inn
Eit innlegg om helgelektyren på rim
Men alt har sin ende, slik heiter det vel
Eg takkar for merksemda, her kjem i kveld
Eit avslutnings-bidrag i min disiplin:

I cup-helg med fotball og tenårings-sprell
Så tek eg meg økter med bøkene lell
Med Fløgstad sin siste i godstolen min
Og Hautussa-lesing før svevnen set inn
Kjem jamvekta til meg så alt blir på stell

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Da vil jeg si, på vegne av flere vil jeg tro, at jeg har satt veldig pris på dine flotte rim. Synd at du slutter med de, men jeg har forståelse for at det holder nå etter ett år. Håper du stikker innom her og bidrar allikevel, enten det er på rim eller ikke :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så trist, da, at du legger opp som huspoet... kommer til å savne å kikke etter versene dine. Det er kanskje ikke stor lyrikk, men de lager stemning i helgetråden :-) får du ånden over deg er det ikke tvingende nødvendig å la være hver uke, vet du ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

...på vei inn til terminalen kvart over fire lørdag morgen sto det japanske turister (!! med jetlag??) og fotograferte pastellene over Visterflo (Glomma deler seg i tre før den renner ut i havet for dem som ikke er kjent i Østfold) fra Rolvsøysundbrua... Ikke så rart, det var mister-nesten-pusten - vakkert... Jeg tenkte det var nesten litterær kvalitet på den hendelsen, hehe

Sola bruker opp 3/4 av himmelen på en dag her sør og gått i t-skjorte hele natta (som verken er lang nok eller kald nok til å fryse, hadde 19 grader kl. 00.30...). Bortsett fra russen og tenåringsfestene er det ei herlig årstid.

Krimhelg på meg, leste ut Asken og æren av Elizabeth George ved fergeleiet i Moss fredag kveld og begynte på neste såvidt, men bestemte meg plutselig her i dag for en av min mors bøker jeg har hatt liggende altfor lenge, Nostradamus' testamente av Tom Egeland, til solskinnslektyre på terrassen fra jeg sto opp (ettermiddagen) til sola ble disen. Bare fornuftige gjøremål i dag: lese, spise og hengt klesvasken i sola :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her var det faktisk fjortissfest igår, eller ikke akkurat her, men i nabolaget. Det kunne kanskje vært irriterende, men det hørtes ut som de hadde det så gøy at jeg måtte mimre litt selv. Det er noen år siden for min del, men det bringer tilbake minner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, her var det attenåringen over gata... hun samla en jentegjeng og noen høyttalere på terrassen og satte i gang en helaftens hylekaraoke til A4-listepop...
Skjærende leven, men taxien tuta like rundt elleve og da ble det stilt...

Var aldri sånn i den alderen. Aldri forstått hvorfor jenter skal hyle i kor eller pisse unisont... Hørte sjelden på listepop og kjente ikke ei eneste jente som likte den samme rocka musikken som meg (har funnet noen senere i livet). Lurer på om jeg har vært ca tjuefem år siden jeg var femten, jeg var i hvert fall ute i jobb innen jeg var atten og gikk ut helt andre steder enn mine jevngamle :-P Det var mimringa mi :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har nok litt å si at festen var såpass langt unna, hadde det vært karaoke rett over veien ville jeg nok ikke syntes det var så veldig gøy :-)
Jeg var så heldig at jeg hadde venninner som var nesten like spesielle som meg. Vi var nok ikke så ulike andre småjenter, men det tok noen år før vi oppdaget at klær kunne ha andre farger enn svart.
Akkurat i den alderen blir ikke individualitet satt pris på, men heldigvis endrer det seg med alderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja,vi har sannelig mye å være takknemlig for !! Her som jeg bor har alt blomstret så tidlig i år,syrenene og alperosene er for lengst avblomstret,det samme er alle frukttrærne! Men nå gleder jeg meg over alle sommerblomstene som for er på plass i krukkene,irisen,peonrosen og snart alle rosetrærne. Det er første året at syrenen og liljekonvallene har blomstret før 17 mai!
Blir helt salig her jeg ligger av tanken på alt som er med å beriker mitt liv,og så er det selvfølgelig bøkene som er en veldig viktig medfaktor! Jeg blir ferdig med "Jenny" av Sigrid Undset i kveld og planen er "Elleve år" av samme forfatter etterpå!
Ønsker alle en god søndag,og spesielt alle som "sliter",håper naturen kan være med å fargelegge tilværelsen deres!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, ikke sant. Og det viktigste er kanskje å legge merke til de små tingene. Etter å ha vært innestengt i 3. etasje i Oslo over flere år må jeg si at naturen som er rundt meg nå gjør sjelen godt. Man merker hvor mye man faktisk har savnet det når man endelig har det igjen. Jeg må nok bare innrømme at jeg ikke er noen byjente :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har alltid vært en "landens" jente og har trives med det,er oppvokst i by,og har bodd noen år i voksen alder i by,men kjenner at det er på landet jeg trives aller best. Og jeg tror helt fullt og fast på at hvis en verdsatte naturen mer så hadde livskvaliteten til flere forbedret seg!
Det er flott for deg at du nå kan ta del i naturens undere og glede deg over den! Håper utviklingen fortsetter slik og at du må få en fantastisk sommer:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal ikke skryte på meg så mye lesing denne helga, men jeg holder iallefall på med Mors gaver av Cecilie Enger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på to bøker. Den ene er gjennom nærbibliotekets lesesirkel; Alle sommerens dager av Jenny Wingfield. Den andre er Hermanns Hesses Steppeulven. Begge to virker lovende. Liker humoren til Jenny Wingfield. Hesse har jeg bare lest noen få sider av, og jeg går inn for å lese sakte.

En fortsatt god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I går ble jeg ferdig med De blindes paradis av Duong Thu Huong. En interessant bok, men kanskje ikke helt min stil.

På grunn av flytteplaner har jeg ikke fått startet på noen ny bok, men boken som står for tur er Haikeren av Lee Child. Får se om det blir tid til litt lesing inn i mellom malingen og pakkingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen går det i Stillitsen - Donna Tartt. En 800 siders murstein som til dels ble lest i kø på Disneyland i Paris i går. Lesebrettet hadde nok egnet seg bedre, men nå har jeg en tidsfrist (bokgruppe) på denne boka, så da ble det den! "Andungene" mine køleste de også - ingen tvil om hvem som var i følge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Plutselig her i kveldingen var jeg fri for lesestoff. Etter et par dagers intens lesing har jeg nådd slutten på Justin Cronin - Den Første. 800 sider spenning fra start til slutt. Og det var ikke slutten, det var begynnelsen. Nå får jeg vel bare hoppe over til Syersken fra Madrid. Den har ligget i en evighet, men jeg synes den var tunglest.. I motsetning til Den Første. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg tok langhelg, og kosar meg med det som finst heime i hyllene og som eg ikkje har lese på nokre år - nett no betyr det Margit Sandemo og Theresa Charles, herleg guilty pleasure.
Elles driv eg eigentleg på med Parissyndromet av Heidi Furre, men får litt haustkjensel av den boki, so den får venta til kvardagen kjem att - det trengs oppmuntringar då og.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Var hjemme hos foreldrene mine i to dager (som bor i samme kommune som meg), og da var det sommer, men da jeg kom hjem til meg selv i dag ble det høst. Høst uten regn. Men jeg har ikke noe i mot det. Jeg kommer aldri til å bli sommermenneske. Og høst er jo den fineste årstiden, syns jeg, da:)

Tidligere denne uka leste jeg ferdig Mannen fra Primrose Lane av James Renner. I dag skal jeg begynne på Bienes død av Lisa O'Donnell. I natt blir jeg vel ferdig med Ektemannens hemmelighet av Liane Moriarty, siden jeg ikke har mange sider igjen. Og kanskje jeg blir ferdig med Mapuche av Caryl Férey i helga. Så går ikke tom for lesestoff denne helga heller.

God helg til deg også:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Deilig å ta en liten "ferie" hjemme hos foreldrene innimellom. Jeg hadde faktisk akkurat besøk av mine, de kom innom med litt forsyninger. Føler meg ganske bortskjemt når mamma baker brød og kommer innom med fryst middag til meg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, ikke sant? Jeg ligger over der en gang i uka selv om jeg er altfor gammel til det, men de syns synd på meg som er hjemme og sykemeldt for tiden og vet hvor tungt jeg tar det. Og jeg får aldri dra hjemmefra uten å ha med mat derfra når jeg skal hjem til meg selv igjen. Sånn er det vel med foreldre, men de er jo kjekke å ha uansett hvor gammel man er:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hang nettopp opp et skilt på døra mi,der det står "Mom`s hotel,always open!
Vet hvordan det er når ikke barna har det bra,vil så gjerne gjøre det en kan for å oppmuntre!
Så bra at du har så fine omsorsfulle foreldre! Har skjønt at du sliter mye,ønsker deg en snarlig bedring kjære deg! Varm hilsen fra mariann

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk, Mariann. Ja, å være sykemeldt og samtidig arbeidsledig er ingen heldig situasjon. Har vært sånn i flere måneder og er umåtelig lei av å være i denne bobla. Det er vanskelig å holde ut i en slik situasjon:( Setter virkelig pris på omtaken din også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes det er flott at du har muligheten til det og benytter deg av det. Høres ut som en vinn-vinn situasjon, de er sikkert glade for å kunne hjelpe til også. Og man blir aldri for gammel til å ta imot hjelp :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Man får jo bare klamre seg fast til de man har og håper at situasjonen blir bedre etter hvert selv om ting ser umåtelig mørkt ut nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg leser på "Full Storm! En saga om menn og skip" av Trygve Nordanger. Ein fantastisk skildring om heltemodige redningsinnsatser i Nordsjøen i 1937.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Livet er herlig,sola skinner,deilig og varmt,sitte i fluktstol med boka mi:-) leser "Den lange hvite skyens land av Sarah Lark:-) en fargesprakende fortelling fra New Zeland,en historie om kjærlighet og hat,tillit og fiendskap,og to familier som er uløselig knyttet sammen. God Helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser det Bokklubben kaller "Mårbacka-trilogien" av Selma Lagerlöf, som består av tre av hennes selvbiografiske bøker fra oppveksten. Foreløpig holder jeg på med den første, "Mårbacka", og det er en sann svir for en Lagerlöf-elsker! Hun har et utsøkt språk og en medrivende fortellerevne, som kombinert med den kulturhistorie hun formidler, gjør det til en fryd å lese boken. En del av historiene bygger på de historiene hennes farmor fortalte, og i persongalleriet finner vi flere av modellene til kavalerene i "Gösta Berlings saga". Så, - denne anbefales til alle Lagerlöf-elskere og andre som liker gode historier fra gamle dager!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma