Personlig er jeg litt opptatt av terningkast på bøker. Det gir meg et hint om boka da jeg også kan sammenligne terningkastet leseren har gitt på andre bøker jeg har lest.

Men så oppdaget jeg noe etter jeg kom inn her på siden. Ofte er det slik at jeg først flere uker etter jeg har lest ei bok, skjønner hva den har gitt meg. Den må altså ligge i underbevissheten en stund.

Det vil altså si at jeg da ønsker å forandre terninkastet jeg først ga. Det vil som oftest bety ett hakk ned eller ett hakk opp.

Noen som kjenner seg igjen ?

Kanskje lurt å vente med å gi terningkast til noen uker etter at boka er ferdiglest ? Eller er det noen som mener det er førsteinntrykket en har av boka når en legger den fra seg som betyr mest ? Altså opplevelsen der og da når du leser boka og nettopp er ferdig med den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Enig med deg.Synes ofte at det forandrer seg litt etterhvert hva jeg synes om ei bok.Ofte når jeg leser noe om igjen etter noen år som jeg syntes var helt topp, så får jeg en nedtur nå. Og ellers så må ofte ting modnes litt i meg før jeg kan si helt klart hva jeg mener om boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner meg også igjen i det du skriver. Det er likevel nokså sjelden jeg endrer den karakteren eller det terningskastet jeg ga aktuelle bok umiddelbart etter at jeg ble ferdig med den. I de fleste tilfeller opplever jeg ikke dette noe problem. Utfordringen oppstår først og fremst i tilfeller hvor jeg ikke har likt en bok jeg nettopp har lest, men ser at den like fullt er glitrende skrevet. Når jeg får boka litt på avstand, kan jeg innse at den fortjener bedre karakter enn hva mine følelser der og da tilsa. I slike tilfeller endrer jeg som regel terningkastet etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg tenker også slik at ei bok kan være ganske bra selv om JEG ikke synes den var noe. Det pleier å innvirke på teningkastet :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er enig med deg! En bok jeg ikke liker kan både få terningkast tre og fire av meg dersom språket for øvrig er glitrende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner meg veldig godt igjen. Jeg har endret på flere terningkast, for enkelte ganger tenker jeg gjennom ting ved boken i etterkant som gjør at jeg mener den fortjener høyere eller lavere terningkast.

Men jeg liker også å gi terningkast rett etter jeg har lest boken, for å markere at den er lest, og får å måtte tenke gjennom hva jeg syns om boken der og da. Derfor er det veldig fint at det går an å endre i etterkant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg føler også for å gi terningkast like etter jeg har lest ferdig ei bok, for på en måte å markere at boka er lest.

Kommer til å gjøre det og tenke over terningkastet etter en del uker og så forandre det hvis jeg føler for det da. :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Åsmund ÅdnøyVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli HagelundReadninggirl30Harald Kmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  Haugen