[ Slettet av bruker ]

Viser 14 svar.

Jeg ser at du har gode intensjoner, Marianne. Som Hilda sier, denne typen diskusjoner har vært oppe flere ganger, og jeg må innrømme at jeg kjenner meg litt «sliten» av dem. Dette er på ingen måte ment som kritikk av innlegget ditt, synes tvert imot det er fint at du viser omtanke for hvordan nettstedet fungerer. Da jeg ble med, raste det virkelig en stjernekrig, med påstander om falske profiler som et ledd i å skaffe seg selv stjerner. Barnebarna bare lo og sa: «Velkommen til Internett, mormor»!

Jeg synes bokelskere.no i all hovedsak lever opp til sitt motto som «et vennlig, uavhengig og åpent rom med fokus på lesing». Selv er jeg ganske generøs med stjernene. Bruker dem i liten grad som en «karakter», mer som en hilsen og takk – når noen har tatt seg til tid å svare på mine innlegg, eller delta i diskusjoner som interesserer meg. Tenker mer på det som en lek.

Jeg må likevel innrømme at det er litt skuffende når jeg har lagt en del arbeid i en bokomtale, og vips så er den borte i systemet. Med få lesere, og få stjerner…

Mitt ønske er at vi kunne få tilbake et system der bokomtalene kom tydeligere frem.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Tusen takk for fin tilbakemelding,og ja mine intensjoner er gode! Det var på ingen måte rettet mot noen av medlemmene,unner hver og en av dere en nydelig stjernehimmel! Det var kritikk mot måten det er lagt opp på,og skjønner selvfølgelig at hvis diskusjonen har rast før så er det bare å avslutte den,ikke noe å "rippe" opp i!!
Er helt enig med deg at bokomtalene burde vært mer framme i lyset,så vi får sparke ballen videre. Til slutt vil jeg ønske og håpe at alle som deltar med innlegg,bokomtaler o.s.v. vet at de bidrar til at "bokelskere" er og blir et flott nettsted!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har vært her et par år, og egentlig ikke brydd meg særlig om disse stjernene. Men jeg synes det er morsomt hvis folk kommenterer det jeg skriver, da :) Stjerner følger jeg ikke særlig med på. Eneste er hvis det er en litt "het" diskusjon, da må jeg vel innrømme at jeg liker å ha noen på mitt parti! :) Men altså - for meg er kommentarer viktigere enn stjerner. Selv er jeg litt misfornøyd hvis ingen kommenterer kule bøker jeg leser! Har prøvd å legge ut innlegg som Diskusjon, eller Bokomtale, men vet ikke helt hva som funker best/verst...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt rett,en kommentar er viktigere,vi burde blitt flinkere til å skrive kommentarer,og kanskje kuttet ut de unødvendige stjernene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil tro et av og til kan bli krampaktig å lire av seg en floskel i stedet for å gi ei stjerne, om man bare ønsker å uttrykke at man likte noe, som for eksempel Josteins flotte helgedikt, de er bra, og jeg finner ofte ut at jeg vil gi diktet hans ei stjerne, men å kommentere bare for å gjøre det burde være relatert til innholdet... hvorfor er jeg da nødt til å finne på noe å si når jeg egentlig ikke har det?

La det hele ligge og la folk legge i det det de vil. Jeg gir en god dag i "stjernehig" sjøl om jeg gir dem når jeg finner en kommentar hvis innhold jeg kan relatere til. Skulle jeg slumpe til å få noen stjerner på et innlegg sjøl, tenker jeg som så at det er hyggelig at noen har tatt seg bryet med å lese det jeg skrev og har tatt stilling til det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hadde jo nettopp avsluttet diskusjonen! Les svaret til liilevi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og da er det ikke lov å si det man mener? Jeg oppfattet det ikke som et punktum og anså mitt innlegg som utfyllende.

Dette er ikke vondt ment, jeg har bare en tendens til å snakke fra levera uten omsvøp. Fint at nye medlemmer sparker liv i ting vi gror fast i, ting er sjelden opp og avgjort en gang for alle. Håper du fortsetter med det ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selvfølgelig skal alle få lov til å si hva en mener,og unnskyld for at jeg nok var litt "krass" i svaret! Ville bare på en måte si at så lenge diskusjonen hadde vært opp før,og mange var lei av den,så avsluttet jeg den av respekt for dem! Fortsatt god helg til deg,og fortsett med dine innlegg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Like så, Mariann!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette har vært luftet ganske mange ganger i løpet av de årene jeg har vært medlem her. Noen blir sinte, noen blir lei seg, og verst har det kanskje vært når stjerner av ulike årsaker forsvinner.

Jeg mener at det eneste vi kan gjøre noe med, er hvilken holdning vi selv har til "stjernesankinga". Konkurransepreget skapes hos deg selv. Gi stjerner når du føler for det, og ikke bry deg om antallet verken hos deg selv eller andre! Slik kan du skape et avslappet forhold til antall stjerner og da blir det plutselig ikke noe farlig lenger om du får mange/få stjerner på innlegga dine.

Noen er slik som meg her inne, - aktiv i noen perioder, inaktiv i andre. Noen ganger leser jeg uten å logge meg inn og da blir det ingen stjerner. Andre ganger er jeg pålogget og da vanker det stjerner til innlegg jeg synes er interessante. Jeg nekter å la meg presse til å følge opp innlegg, selv om jeg selv har deltatt i tråden. Går det lenge mellom hver gang jeg logger meg på er tråden glemt av både meg selv og andre.

Slapp av og la stjernene sveve høyrt der opp i himmelen. Faller de ned på innlegget ditt så lyser de kanskje opp der og da, men livets gleder bør være uavhengig av stjerner fra medlemmer i bokelskere.no

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Forsvinner stjerner?? Jeg husker bare at jeg på et tidspunkt så at jeg hadde like mange leste bøker som stjerner....men det er liksom ikke noe jeg følger med på, får jo ikke noen varsler om det bortsett fra summen på toppen av sida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Mia Maria stjerner forsvinner fordi de som allerede har gitt en stjerne, går inn og trykker på fjern. Hvorfor de gjør det, kan jeg ikke svare deg på. Men at jeg har opplevd det flere ganger, og nettopp nå for noen minutter siden. Det eneste jeg kan tenke at det er mange som la seg påvirke av andre. Hvis du feks skriver en kommentar, og så synes jeg at den var bra, derfor gir jeg en stjerne, men så kommer det et svar på kommentaren din som mener noe annet. Da er dessverre mange som føler de må følge flertallet, og dermed fjerner stjernen!

Så lenge disse stjernene fortsatt er her, fortsetter jeg å dele ut med rund hånd ,fordi jeg ikke vet hvor mange sårbare medlemmer det er her inne, og derfor setter pris på denne "anerkjennelsen". Jeg vet ikke hvor mange av dere som fortsatt ikke skjønner hvor negativt det er ! Jeg synes også at de kan sammenlignes med "likes" på FB, og er rett og slett noe useriøse greier som ikke hører hjemme her på bokelskere! Anbefaler dere å lese litt om hva som skjer med mange ungdommer når de ikke får" likes" på kommentaren eller bildene sine!! Skikkelig skremmende, og jeg vet at det er flere unge som er medlemmer her! Så er det nødvendig at de skal bli møtt av et liknende system her??

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kanskje jeg må utdype det bedre det jeg mente. Jeg har observert i enkelte tråder at det er mange som av forskjellige årsaker sliter med helsen og dette medfører igjen til dårlig selvfølelse.
Da jeg studerte sosialpedagogikk skrev vi gruppeoppgave om selvfølelse,og vet hvor lett det er både å bygge den opp,men også hvor fort man mister troen på seg selv!
Derfor tror jeg at denne måten som brukes med at man hele tiden må "belønne"/"dømme" hvilke innlegg som er bra blir feil. Det er nok mange som føler at de har prestert noe bra,men får ingen annerkjennelse,og det er ikke bra for selvfølelsen som kanskje allerede er svekket! Skjønner ikke hva som er hensikten med denne typen "forskjellsbehandling",som du sier så er det opp til hver enkelt,men det er det dessverre ikke så lenge systemet er laget slik!
Ellers så takker jeg for tilbakemeldingen din,og for opplysningen om at det var tatt opp før,trenger da ikke starte en ny diskusjon!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg Marit TinholtGunillaEli HagelundNicolai Alexander StyveLailaAvaChristofferHanneAudhildHilde Merete GjessingmgeIngeborg GSolveigStig TStine SevilhaugEllen E. MartolTone SundlandNinaHarald KMads Leonard HolvikTorill RevheimElisabeth SveeEirin EftevandBeathe SolbergToveIngvild SIreneleserRandiASiljeAnn EkerhovdVibekeMarianne_Trude JensenMette-MJulie StensethKirsten LundMonica CarlsenTrineBeate KristinMarianne  Skage