Nasjonalbiblioteket (NB) har etter hvert lagt ut en anseelig mengde digitale utgaver av norske bøker fra flere sekler - og de kan leses gratis fra alle norske IP-adresser. Og NB legger stadig ut flere bøker - som kan søkes opp på www.bokhylla.no (eller eventuelt www.nb.no).

Det hadde vært fint om "bokprofil-sidene" på nettstedet bokelskere.no kunne ha et eget felt der vi bokelskere kunne legge til lenke til digitalutgave hos bokhylla.no/nb.no. Selv har jeg stor glede av å veksle mellom å lese nye og eldre bøker, og jeg vil også gjerne dele og diskutere eldre litteratur. Men hvis nesten ingen andre har tilgang på de samme, eldre bøkene som jeg har slått kloa i - tja, da er det kanskje mindre interessant å skrive om dem her inne?

Pr. i dag har jeg lagt lenke til digital-utgaven som en linje på en bokomtale-side - slik som på denne bokprofil-siden. Men da jeg registrerte selve boken - som jeg måtte gjøre manuelt; dette er en bok fra 1950 og den finnes ikke i bokdatabasen/søketreffene på bokelskere.no - savnet jeg et eget felt for å legge denne lenken til bokhylla.no. (Og jeg er usikker på hva som skjedde da jeg skrev inn "Digital" i feltet for hva slags utgave det var snakk om - forslagene om "Innbundet"/"Heftet"/"E-bok" passet jo ikke...)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

HeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingKirsten LundHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryMarteBerit B Lie