Hei!

Mulig spørsmålet kunne vore formulert på anna måte, men tek ein sjans likevel. Håper nokon kan hjelpe med tips.
Er veldig glad i bøker som omhandler folk i møte med nye kulturer/byer/land, gjerne frå eldre tider. Dette kan være sjømenn som segla på dei store hav, som fortel om møtet med ukjende stader, oppdagelsesreisandes notat eller rett og slett folk som har reist ut på andre måtar.

Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Se på mine lister over bøker fra andre land. Leste nettop Kari Boye Young sin bok Den siste mytterist om hennes liv på Pitcairn Island. Hun bor nå i NZL.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du ikke lest denne http://www.epub.no/2013/05/turklassiker-tre-i-norge-ved-to-av-dem.html , så anbefales den. Kan også lese gratis via nationalbiblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En afrikaner på Grønland av Tete-Michel Kpomassie er den beste boken jeg har lest om møtet mellom to ulike kulturer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt forslag er "Grenseløs" av Kim Knudsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Profetene i Evighetsfjorden forteller om en norske prests møte med Grønland på 1700-tallet. En spennende historie hvor man får usminkede beskrivelser av de mindre lystige sidene ved nybyggertilværelsen, med lopper, lus og mageproblemer.

Carsten Jensens Jeg har sett verden begynne og Jeg har hørt et stjerneskudd har oppnådd klassikerstaus. Herlige bøker!

Også tenkte jeg på Seven years in Tibet, veldig interessant om Henrich Harrer som var i Tibet omkring andre verdenskrig, og hjalp landet med diverse moderniseringsprosjekter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den første jeg tenkte på er av den norske antropologen Jan Brøgger sr., Folk uten land - europeiske skjebner, den var veldig bra. Har flere også, men da må jeg tenke litt mer først..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sjekk ut The thousand autumns of Jacob De Zoet av David Mitchell, jeg tror den er oversatt til norsk også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Et hav av valmuer" av Amitav Ghosh burde være mitt i blinken. fra bokomtalen fra forlaget: "I India på attenhundretallet tvinges bøndene til å gi opp sine vanlige avlinger for å dyrke opiumsvalmuer for de britiske koloniherrene. Mens bøndene sulter, tjener koloniherrene seg rike på opiumshandelen med Kina. I hjertet av denne fortellingen finner vi skipet "Ibis", et tidligere slaveskip som blir bygget om for å delta i opiumstrafikken, men som ender opp med å frakte mennesker på nytt: straffanger og fattige bønder som har måttet melde seg som livegne dagsarbeidere til det fjerne Mauritius, soldatene som vokter over dem, og det blandede mannskapet på båten. "

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenker du på faktabøker, eller romaner, eller begge deler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja takk begge deler:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Følgende bøker kan du lese. Har dem selv.

Kari Boye Young Den siste mytterist. Om mytteristene på Bounty.
Åshild Næss. Et hav av språk. Hun laget eget alfabet til et språk på en Stillehavsøy.
Margareth Neale We were the Christmas Islanders. Om beboerne på øye Xmas Island.

Har flere, men skal se hva som finnes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma