Å - er det Catharinus Elling som har komponert den? Fabelaktig - selv om jeg nok bare kan de to første strofene av sangen (hvor jeg nå har fått dem fra - jeg har en følelse av at jeg har fått dem fra lektor Tørrdal i Stompa-filmene, men dét høres jo litt usannsynlig ut...). For jeg har i årevis vært veldig fascinert av mannens fantastiske fornavn, som vel i dag må sies å være en sjeldenhet - og jeg trodde verkene hans var gått totalt i glemmeboken. (Nåja, som du er inne på, Marit, er vel heller ikke Småsporven gjeng i tunet allemannseie lenger, men...)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Det gjeng litt treigt rundt av og til, eg forstod ikkje kva Småsporven hadde med saken å gjere før eg googla litt og fann ut at det er frå Haugtussa. Vi lærte jo denne sangen i barneskulen, men opphavet var ukjent for meg. Fantastisk. Skal tru kva andre overraskingar ein har i vente ved å gi seg i kast med dette diktverket.

Apropos Småsporven, her er ein versjon med The Deep River Boys, genialt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å ja - den husker jeg jo! - Ja, ikke fra da den var ny, da, men den har jo dukket opp som klipp fra arkivet på nrk i blant... Kan det være at jeg har blandet Deep River Boys med lektor Tørdal???

ETA: Og så oppdaget jeg en blunder på det YouTube-klippet med (lyden av) Deep River Boys, for der tillegges Einar Skjæraasen æren for Småsporven. Ikke så greit...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det er jo fort gjort å blande lektor Tørdal og The Deep River Boys, så like som DE var ...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nemlig!!! ;P

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Haha! No fekk eg meg ein god latter her i øspøsregnveret i nordvest! :-) (Har forresten sansen for lektor Tørdal)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30