Jeg har (etter 25 år) endelig forstått hva som egentlig hendte på Bjerketun i 1988/1989. Har hatt en telefonsamtale med han som slo (var plutselig omringet av tre ungdommer som skulle banke meg opp): "jeg hadde fått mye juling på det stedet. Hadde derfor begynt å slå. Jeg visste ikke at du var handikappet, ble veldig lei meg da jeg hørte det": Jeg skulle altså løre meg "Å delta sosialt/være med på tting ((var i utganspunktet ikke interessert i dette); man kan ikke sende folk som dropper ut av skolen til et ungdomshjem og ikke ta hensyn til at noen kanskje tar skade av oppholdet. Håper tidligere innsatte vil bidra med sine historier; kanskje det kan bli en dokumentar? (ti skrekk og advarsel).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg har hørt at Gunvor skrev en bok om Bjerketun i 1961. "Hard Asfalt" er en biografi om en narkoman som også var på Bjerketun. Lurer på om det fins bøker om folk som har vært der; tror jeg hørte om en bok om ble utgitt for ikke veldig lenge siden: han var visst med i en kriminell gjeng. Har også lyst til å skrive et brev til Gunvor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, og er litt usikker på hva du ønsker her inne. Men jeg føler med deg, og kjenner på det du forteller, fordi jeg hadde praksisperioden min på Bjerketun på midten av 1990-tallet. Jeg er redd for at overgrep skjer, og av og til blir barn og ungdom feilplassert, noe som personlig førte til at jeg etter hvert fant meg noe annet å gjøre. Jeg håper du har fått den hjelpen du trenger i ettertid, det er aldri for sent.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen