Jeg har lenge hatt lyst til å diskutere Peer Gynt med dere. Dette mesterverket i norsk/nordisk litteratur. Et nesten hundre og femti år gammelt drama som er evig aktuelt, som har så mye å si oss i dag, vi som lever i denne individualistiske, skal-ha-orienterte tiden.

Jeg ser at flere av dere deltok i felleslesingen av Ibsens verker for bare tre år siden. Mitt spørsmål, før jeg stemmer, er, hvem av dere blir ikke med på felleslesingen hvis Per Gynt går av med seieren? Hvem blir med på en Per Gynt-runde til? Vil nødig utelukke noen :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Det er mai, det stunder mot sommerferie, og Peer Gynt er et langt og mangfoldig stykke, som ventelig bør deles opp i passende biter. Jeg ser for meg at vi kan komme til å bruke det meste av sommeren på dette (leseperiodene har jo hittil vært svært så romslige for å forhindre at folk faller av lasset undervegs). Jeg er dessuten laga slik at jeg ikke trives med å lese "stykkevis og delt" eller å ha flere bøker på gang samtidig, så jeg ser helst at vi lar Peer vente til over sommeren.

PS: Jeg regner med at det skal stemmes på samme måte som sist - og dersom Ibsen går av med seieren, blir jeg selvfølgelig med. Lydig som jeg er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er mulig eg er i overkant naiv og uvitande, men min utgåve av Peer Gynt er på 169 sider inkludert etterord og notar, sjølve stykket er ferdig på side 144. Med mindre ein går inn for å analysere kvar setning i boka så bør det jo gå an å lese igjennom dette på eit beskjedent antal veker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Lang" var kanskje ikke rette ordet. Langsom, kanskje? (Jeg har det slik med rim at jeg må lese "høyt" for å få med meg rytmen i tillegg til innholdet). Men "eit beskjedent antal veker" er jeg absolutt med på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg blir med. Om ikke annet som "en fremmed passasjer".

Jeg synes forresten det er bra om også andre (om de ønsker det) legger 'føringer' for sitt eget eller andres forslag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var med på felleslesingen av Per Gynt, men blir gjerne med på en ny runde. Det ville vært veldig interessant å få diskutert det med flere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, ikke sant?
Peer Gynt blir jo regnet som Norges nasjonalepos, og i tillegg har jo Edvard Grieg kompnert flott musikk til skuespillet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir ikke med, det tar meg sannsynligvis tre år til å fullføre teksten... :-P Har hatt den i telefonen min siden september... Vet hva som er galt, jeg liker ikke skuespillstrukturen i teksten og rimene blir krampaktige for meg, fjollete, på en måte. Distraherer meg fra innholdet, for det er i det minste litt av et eventyr.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30Bjørg RistvedtAnette SHarald K