Hei!

Jeg prøver å finne en barnebok som ble lest for oss på barneskolen i Bergen i perioden 1991-1996.
Husker veldig veldig lite av boken, bortsett fra at den trollbandt oss alle sammen. Nå ønsker jeg å finne denne boken slik at jeg har den klar til vår første unge kommer til verden om ikke så lenge :)

I korte stikkord så skal jeg prøve å si så mye jeg vet om den og de innspillene jeg har fått fra tidligere klassevenner.

Håper det er noen der som kan hjelpe å finne ut hvilke bok dette er!

  • Er en stor kraftig barnebok. Trolig A3, mulig noe mindre
  • Mulig tittelen inneholdt ordet luftskip el.l.
  • Rød hard perm
  • Mange flotte tegninger, ikke pekebok
  • Handler om noen småfolk, bamser, dverger ect som reiser rundt i et luftskip. Tror de bygget luftskipet i tre, som lignet et stort skip. Og ballongen så nesten ut som en peanøtt..
  • Et parti i boken måtte de mate noen krokodiller for å komme seg over en elv..
    . Nærmeste jeg finner er Little People's book of Airships. Men finner kun cover bildet og ikke noe mer... Tror ikke det er denne..
  • Usikker på årstall, kan være gammel, men ikke nyere enn 1996.
  • Triolig en utelnadsk bok oversatt til Norsk.

Det jeg vet at det ikke er
- Er ikke Snipp og Snapp redningspatrujen.
- Er ikke Bompibjørnene
- Er ikke Carebears

Veldig lite å gå på, håper noen kan hjelpe å finne boken eller et sted hvor jeg kan få tak i mer info.

ES

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hvis dette er den boka jeg tror det er finnes det et kapittel hvor hovedpersonene skulle ofres til en diger edderkopp. Kan det stemme?

Jeg hadde den aldri selv, men leste den hos noen andre unger, og jeg har lett etter tittelen lenge. Hvis den kan spores opp hadde det vært knall siden jeg kan tenke meg å lese denne for min datter nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei,
Vi har hatt det samme problemet her i huset, men faren til samboeren min (som er den som lette etter boka) fant den heldigvis igjen; den heter "Den store boken om den fantastiske reisen" og produseres ikke mer :(

https://bokelskere.no/bok/den-store-boken-om-den-fantastiske-reisen/119534/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan det være Rasmus Klump/Bamse Bjørn? Finnes både som bøker og tegneserier, har brukt begge navn på norsk, men jeg tenker først og fremst på serien som Rasmus Klump fra min barndom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

bamse bjørn som er kaptein på et skip eller så er det Gummi bears.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner du igjen noen av disse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og takk for hjelpen!
Tror jeg har søkt på alt som heter barnebok og luftballong og luftskip, på norsk engelsk og tysk.
Og enda ikke noe nærmere...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jammen er det mye vakkert i verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom til å tenke på "Serafin og Plym kommer luftveien", mange fine tegninger. Men jeg husker ikke om resten av det du sier stemmer med denne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, var nok ikke denne heller. Men takk for tipset for denne husker jeg veldig godt igjen! Denne skal nok også skaffes! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det første jeg tenker på er The Chipmunks. Jeg husker en tegnefilm jeg var stor fan av på begynnelsen av 90-tallet som handlet om The Chipmunks som fløy i en luftballong eller noe lignende. Husker dessverre ingen krokodiller.

For noen år tilbake kom det en film som het Alvin og gjengen, eller Alvin and the chipmunks. I denne filmen er de ekorn. Men i filmen jeg husker var de ikke ekorn, der hadde de litt mer menneskelig utseende og gikk i store gensere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei og takk for forslaget, men er nok ikke Chipmunks heller..

Utrolig frustrerende å huske noe så vagt, men likevel så sterkt uten å klare å finne boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallaKirsten LundmarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHeidi HoltanInger-Lise