Da er det helg igjen, denne gangen kom den ennå fortere enn vanlig. Disse fridagene innimellom husker jeg som veldig deilig, men nå blir det bare rot i rutinene for meg. I tillegg har jeg en periode med konsentrasjonsvansker så da blir det helt kaos :-) Jeg sliter litt med å finne en bok som klarer å holde på meg akkurat nå, helgens bøker kan derfor fort endre seg. Det spørs om jeg heller får oppdatere når helgen nærmer seg slutten

Akkurat nå ser det ut som helgens bok blir Twelve Years a Slave av Solomon Northup. Det har vært så mye snakk om filmen at jeg ble nysgjerrig på historien. Fortelleren av denne historien ble født fri og hadde kone og barn da han en dag ble lurt inn i slavehandelen. Dette er en god og viktig historie som er godt skrevet.

Om det ikke blir mye lesing akkurat nå så blir det til gjengjeld veldig mye hockey. NY Rangers gikk videre i Stanley Cup så nå gleder jeg meg til ennå en runde.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Ble én bok i helga, et bokvalg jeg overrasket meg sjøl med til og med: Evangeliet etter Pontus Pilatus av franskmannen Eric-Emmanuel Schmitt. Den var faktisk ganske bra. Et forsøk på å forestille seg hvordan kristendommen oppsto. Kanskje jeg hadde greit utbytte av den fordi jeg verken er kristen, ateist eller agnostiker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innimellom 60års feiring for min tante og jobbing, leser jeg på Orange is the new black:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Det henger en engel alene i skogen" av Samuel Bjørk. Noe mer rekker jeg nok ikke denne helga, men den begynner å bli veldig spennende! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den holder jeg også på med. Har vel drøyt 150 sider igjen, tenker jeg. Veldig spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest boka:-) synes den var veldig spennende.Gled til videre lesing!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker! Har igjen drøyt 100 sider, så nå er det virkelig spennende ja :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forrige uke var det steksol og sommertemperatur, mens i denne uka har det vært kaldt og snø som kommer og går. Typisk trøndervær. Det er og blir ubestemmelig:)

I kveld skal jeg begynne på Skyggefødt av Jan Tore Noreng (må jo ha litt grøss selv om det er en bok for ungdom), jeg skal lese videre i Min kamp 6 og nå har jeg bare litt over 200 sider igjen i den så jeg har gjort fremskritt i den mursteinen. Så enten blir jeg ferdig med den i helga eller i begynnelsen av neste uke. Og jeg er godt i gang med Mapuche av Caryl Férey.

Så her er det både litt grøss, prosa/roman, og krim. Må jo ha litt variasjon:)

Samme som deg så syns jeg også det var godt med slike fridager før i tiden, men nå merker jeg ikke forskjellen etter å ha vært hjemme så lenge. Syns fremdeles at dette hjemmelivet er ren tortur, så jeg prøver så godt jeg kan å holde ut:)

Håper du finner en bok som holder på konsentrasjonen din. Ikke gøy å prøve å lese bøker når konsentrasjonen glimrer med sitt fravær. Har opplevd det før og håper det blir lenge til neste gang.

God helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har vært omtrent likt vær her på Østlandet, en time satt jeg i kjole på verandaen, noen timer senere var det fram med vinterkåpen.

Det må nesten bli litt vemodig når du snart er ferdig med Min Kamp, men det er kanskje nok for en stund? Mapuche så interessant ut.

Hjemmelivet er nok undervurdert av mange, det er langt fra noen ferie.
Tiden pleier å være det eneste som hjelper på konsentrasjonen, men jeg leser nå noen sider her og der. Gir meg ikke så lett :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn har været vært her også, spesielt i dag. Hvit himmel og snø som faller, så blå himmel med noe solgløtt. Våren er og blir ubestemmelig. Glad jeg er høstmenneske. Da er det mer stabilt og det er fint ute

Ja, det blir trist å avslutte Min kamp serien siden jeg har vært en hardbarket leser av den for tiden. Selv om den sjette (den siste) ikke måler helt opp til nivåene fra bok 1 - 5 blir det likevel litt trist og vemodig å avslutte serien. Litt blandet følelser. Litt vond og litt trist. Så grugleder meg til å bli ferdig med boka/serien. Litt rart å tenke på i etterkant at jeg sverget på at jeg ikke skulle lese disse bøkene siden den serien fikk så mye omtale i media, og tenkte også at det var bøker som ikke var for meg, men glad jeg tok feil og at jeg våget å lese den. Ingen tvil om at Knausgård kan å skrive. Han treffer meg i hvert fall.

Og ja. Å sitte hjemme hele tiden betyr ikke nødvendigvis at vi slapper av, er glade for å slippe å jobbe, og kan gjøre det vi vil osv ... Det stemmer i hvert fall ikke med meg. Dette er den 11 måneden jeg trør hjemme nå og jeg hater å være sykemeldt. Har ikke følt at det har gått bedre med tiden heller, heller det motsatte. Lei av å gå meg selv på nervene:) Så hjemmelivet er ingen fryd. Jobber hardt for å komme tilbake til arbeidslivet igjen, men vet ikke hvor lang tid det tar. Det er det som er det verste. Man vet ikke hvor lenge denne tilstanden varer. Så hvordan jeg holder ut vet ikke jeg, men må jo bare holde ut på et vis:)

Og det er bra at du leser noen sider når konsentrasjonen ikke er på topp. Det gjør jeg også. Hadde lesesperre for noen uker siden, men likevel leste jeg selv om det var bare noen sider pr.dag. Det er bedre det enn ingenting. Og glad for at det har løsnet seg for jeg blir litt apatisk når lesesperren kommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig er det ho mor som har ferie(kjempegodt etter en hektisk påske) ! Er i Budapest,slapper av,nyter livet! Har med meg mange bøker,leste først ferdig M&M.
I går begynte jeg på" Lukkede rom" av Care Santos,en bra bok så langt!! Hvor dere enn er: kjempegod helg:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det høres deilig ut, og er sikkert vel fortjent. Kos deg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen starter jeg på "Et helt halvt år" av Jojo Moyes. Hørt veldig mye bra om boka, så jeg må innrømme jeg er spent på om den innfrir forventningene mine. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga les eg Kane og Abel av Jeffrey Archer. Eg er ikkje komen så langt, men den verkar lovande til no.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den likte jeg veldig godt da jeg leste den for noen uker tilbake. Håper den holder hele veien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

du får garanter en fin lesehelg med den boka!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedboken denne helgen er "Overleve,en beretning fra Kambodsjas mørke år",av Marit O.Bomark og Sivun Pen. I april 1975 overtok den kommunistiske gerilja gruppen Røde Khmer makten i Kambodsja.De neste fire årene blir en million mennesker drept.Dette er Sivun Pens utrolige historie om hvordan han overlevde årene med slavearbeidet,og til slutt ble gjenforent med sin familie.
Nattbordsboken er krim,Jussi Adler Olsens "Kvinnen i buret".God Helg:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mai, men vi snøar ned
Og derfor kan ein holde koken
Med i største ro og fred
Å lese ferdig Jungelboken

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgen fortsetter jeg med Presidentens valg av Anne Holt. Dette er ikke helt boka for meg, så godt at det bare er noen sider igjen til jeg er ferdig. Neste bok på listen er Frelseren av Jo Nesbø. Den har jeg store forventninger til.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du kan bare glede deg til å lese "Frelseren" av Jo Nesbø, den er rett og slett knallbra! En av de beste bøkene hans syns jeg :0)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den, "Frelseren" kan du virkelig glede deg til! Spennende og bra bok! God lesning og god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin Eftevand