Min kilde (forfatter) sier som sagt 15-20%.
Mange gir som du sier ut bøkene sine på eget forlag, så hva er da grunnen til at det må være så mange ansatte (som du skriver) i de store forlagene som skal ha lønn?
Eksempelvis tjener Gert Nygårdshaug bedre på den eboka han selger til 100kr på sin nettside, enn det han selger via forlag.
Jeg antar da at den boka han selger via nettsiden, ikke er tilrettelagt av forlaget (dvs. at de ikke har brukt tid på den versjonen).

Mye av grunnen til at mange forfattere velger store forlag er vel også at disse eier størsteparten av salgsleddet i dette landet. Noe jeg finner ganske spesiellt, særlig når dette er "statsstøttet".

Ser også at man mener at alle lønninger i Norge er høyere enn resten av Europa. Dette gjelder sikkert visse grupper, men det er også mange grupper som lønnes bedre i andre land enn her (så det ikke svart/ hvitt).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Steph: "Eksempelvis tjener Gert Nygårdshaug bedre på den eboka han selger til 100kr på sin nettside, enn det han selger via forlag. Jeg antar da at den boka han selger via nettsiden, ikke er tilrettelagt av forlaget (dvs. at de ikke har brukt tid på den versjonen)."

Den e-boka Gert Nygårdshaug selger på sin nettside ER faktisk den samme som Cappelen Damm selger i papirutgave - pluss noe "bonusmateriale". Han forhandlet seg fram til en avtale med forlaget der han fikk rettighetene til e-bok-salget av det ferdige produktet.

(I følge Nygårdshaug i dette intervjuet angret forlaget senere, og nektet ham å legge ut sin backliste på samme måte "om jeg ikke betalte forlaget et millionbeløp". Dette skal ha vært hovedgrunnen til at han skiftet forlag. Etter forlagsskiftet skal han nå ha framforhandlet en avtale der han får retten til personlig e-bok salg av sine framtidige bøker utgitt på det nye forlaget.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

LilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  Skage