Da er det ca. én uke igjen av felleslesingen av Mesteren og Margarita.

Jeg vil gjerne ha tilbakemelding på hvordan opplegget har falt i smak hos dere.

Jeg for min del tok påskeferie også fra lesingen av denne romanen, men er nå halvveis ute i annen del og vil bli ferdig i god tid før leseperiodens slutt (søndag 4. mai).

Påsken 2014 kom jo midt i felleslesingperioden(e), men jeg har en følelse av at vi bruker litt for lang tid på lesingen av hver bok (både M&M og den forrige) siden ganske mange er ferdige med boka (lenge) før leseperiodenes sluttdato.

Hva mener dere?
Skal vi ha litt kortere leseøkter framover?

I uke 19 (ca. 5. mai) lager jeg en ny tråd for forslag til BOK NR. 4 i kategorien
Eldre nordisk litteratur.

Jeg håper at det er greit at vi gjør det på samme måten som sist, dvs. at hver deltaker kan foreslå ett verk, og at jeg etter fristens utløp (2 døgn til å komme med forslag) lager en ny tråd som brukes kun til avstemming.

???

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Fint. Eg skal avspasere litt, og i tilfelle eg ikkje kjem tilbake før fristane dine går ut, vil eg gjerne melde på Karen Blixen: Syv fantastiske fortællinger (1935).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den er registrert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så fint du sier fra tidlig når nominasjonene begynner, jeg har vært inne her bare 2-3 ganger siste 3 uker, påskeferien fikk jeg rett og slett ikke tid til å lese noe særlig. Lagt inn et par nye bøker og gitt et par stjerner er stort sett alt... Men nå blir det bedre tid utover, så jeg har til og med tenkt å nominere ei bok over helga...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig fornøyd med lesegruppa og syntes du gjør en god jobb med å organisere den. For min del kan vi godt korte noe ned på leseperioden siden jeg opplever at jeg og mange andre er ferdig med boken i god til før tidsfristen.
Det jeg ønsker meg er lengere tid mellom hver bok. Tror det vil være lettere å holde på interessen til flere hvis man har litt opphold mellom bøkene vi leser sammen.
Avstemmingen fungerer helt supert syntes jeg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Som Lillevi er inne på så er det truleg uråd å gjere alle til lags når det gjeld lengda på leseperioda. For Middlemarch så tykte eg planen var litt knapp, men overkomeleg. Måtte legge meg i selen ved eit par høve for å henge med. For Himmelrike og Helvete var planen meir etter min smak. For Mesteren og Margarita kunne planen godt vært knappa inn med ei veke, kanskje enno meir.

Det ideelle er vel dersom ein finn eit nivå der ein får med flest mulig på lesingane, altså der færrast mulig fell ifrå fordi det gjeng for fort, men samstundes at færrast mulig forsvinn frå diskusjonane fordi dei er ferdige med boka lenge før tida.

Ein stad mellom 100 og 150 sider pr veke trur eg vil passe for mange. Sidetalet vil sjølvsagt avhenge av kor tettskrivne sidene er, og kor lett eller utfordrande stoffet er.

Avstemminga er super.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Avstemningsprosedyren synes jeg er fin.

Når det gjelder lengden på leseøktene, er det mer kinkig å finne en god balanse. Ideelt sett hadde det vært fint om vi leste i omtrent samme tempo. Hadde vi vært en fysisk leseklubb, hadde vi satt en dato for diskusjonen, og måttet forholde oss til den. Her på nettet råder et visst anarki – vi leser i ulikt tempo, og vi diskuterer etter hvert som vi leser.

Jeg tenker at vi som deltar i lesesirkelen, kanskje må disiplinere oss noe mer for å få best mulig utbytte av at vi faktisk leser sammen. Mitt forslag er:
- litt strammer frister for lesing av lesesirkelens bøker (bedre muligheter for konsentrerte diskusjoner), hvilket innebærer at vi må være villige til å legge egne leseprosjekter på hyllen i denne perioden
- gode pauser mellom hver bok (tid til annen litteratur, og vi kan ta igjen det vi måtte legge bort mens lesesirkelklubbens bøker opptok oss)

Mitt anliggende er ikke å sette opp strenge regler, men finne en måte der Kjells utmerkete tiltak kan gi oss det beste utbytte :-)

Når det gjelder Mesteren og Margarita, synes jeg den falt uhendig ut. Mange tok plutselig påskeferie midt i, mens andre (inkludert meg selv) ikke gjorde det. Et unntakstilfelle kanskje pga. påsken, ikke desto mindre gikk det etter min mening utover diskusjonene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det fungerer i utgangspunktet helt greit for meg sånn vi gjør nå, men om det blir noen endringer så er jeg enig med Lillevi.

Strammere frister er greit, så lenge vi da utvider pausene mellom hver bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som KjellG synes jeg det er greit med god tid :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tidsplanen for MM passar meg veldig godt. Sidan det er opp til kvar enkelt å prioritere lesinga si, er det vanskeleg å finne ein som alle vil slutte opp om. Sjølv har eg mine eigne prioriteringar slik at denne fine lesesirkelen kjem litt bak den fordelinga eg har funne fram til av skjønnlitteratur frå Latin-Amerika, årets skjønnlitterære bøker, nord- og søramerikansk historie, grammatikkar og religionsvitskap. Det gjer meg ingenting om det blir fleirtal for ei bok eg ikkje er interessert i å lese (på ny eller for fyrste gong), og heller ikje om fristen ikkje passar. Men skal eg seie mi meining om spørsmålet, blir det: Fint med såpass lang tid som vi har nå og fint med tråd for kvar hovuddel (og fint om alle held seg til den tråden som er relevant) og for forfattaren generelt. Du styrer dette bra!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Pär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundKirsten LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienFrode Øglænd  MalminIngunn SLailaMads Leonard HolvikJulie StensethTanteMamie