Diktopplesing med musikalsk følg på Youtube.

Har begynt å lese litt i denne nylig utgitte, første diktsamlingen til forfatteren, musikeren og komponisten Øivind Hånes.

Samlingen er delt inn tematisk: «Mulige lyder», «Biografier», «Orkesterets instrumenter», «Utpenslet lyd (Edvard Munch 1863–1944)», «Glemte lyder» og «Sporløse lyder».

Det er ikke ofte jeg leser dikt, men måtte sikre meg denne da den kom ut tidligere i år. Når har jeg begynt å bla og lese litt i den. Og dette er spennende!

Jeg har tidligere hørt Øivind Hånes lese fra en av romanene sine, og han er etter min mening en av disse forfatterne som absolutt burde gis ut på lydbok og lese selv, fordi han tilfører teksten en ekstra dimensjon. Men nei, ingen lydbøker dessverre.

Derimot fant jeg til min glede flere Youtube klipp der han leser dikt fra Desibel spirit, akkompagnert av Tine Asmundsen på kontrabass.

Her er lenker til et par smakebiter:
«Antiparos» (fra Mulige Lyder) og «Natt i St. Cloud» (fra Utpenslet lyd).

God fornøyelse!

PS. Skylder kanskje for ordens skyld å gjøre oppmerksom på at forfattere er en bekjent, men at jeg leste og likte bøkene hans i flere år før jeg traff ham første gang. Og at jeg har kjøpt bøkene – også denne – i bokhandelen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandMarteTine SundalsveinAud- HelenGodemineJarmo LarsenLailaSynnøve H HoelReadninggirl30Stig TAnn ChristinG LMarit HåverstadLeseaaseandreas h. o.RandiAEvaAvaLesevimsaGunn Kari  PlathePiippokattaDaffy EnglundReidun SvensliLene AndresenGrete AastorpAnne Berit GrønbechStåle LiåsenIngvild SHilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie Stenseth