Da er jeg ferdig med 1. del, uten engang å ha mottatt boken. Det kan jeg takke nb.no for, de har et fantastisk godt tilbud som jeg sikkert kommer til å benytte meg mer av. Jeg har ikke følt noe behov for å kommentere, men jeg har fulgt godt med på diskusjonene deres.
For å virkelig forstå boken tror jeg det er nødvendig å kunne både russisk historie og ha en forståelse for russisk kultur, noe jeg mistenker at de fleste kommer til kort på. Om man leser den som en roman er det ikke nødvendig med bakgrunnskunnskap og jeg synes heller ikke den er spesielt krevende.

Uansett koser jeg meg på reisen og følger spent med på diskusjonene deres. I tillegg bruker jeg Gradesaver.com for å få med meg ennå mer.

Boken opplever jeg som surrealistisk og til tider morsom, selv om jeg ser at det er alvorlige temaer som blir tatt opp. Det første som slo meg da jeg begynte å lese var at jeg følte omtrent det samme som da jeg leste en Murakami-bok. Du skjønner ikke helt hva som skjer, hvor du er eller hvor du er på vei, men reisen er verdt å være med på.

En annen ting jeg liker er hvordan man inkluderer leseren, det ser ut som det var vanligere før enn det er nå. Jeg liker spesielt denne jeg la merke til rundt side 70

"Nei, nå er du på avveie leser."

Det var jeg akkurat da, så litt morsomt at forfatteren selv fikk meg tilbake. Følte nesten at jeg ble tatt på fersken.

Nå blir det en liten pause til etter påske.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg tenkte også på Murakami mens jeg leste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var faktisk godt å høre. Følte meg litt usikker når jeg nevnte Murakami, det er tross alt snakk om en såpass kjent klassiker som Mesteren og Margarita :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30