Man hører ofte at "man får de politikerne vi fortjener", - kanskje kan dette omskrives litt: "vi får de bøkene vi fortjener"? En gjenspeiling av dagens samfunn?

Merker en større "Se & Hør"-mentalitet hos folk; vi liker å kikke, grafse, sladre i andre folk sitt liv. Dette gjenspeiles i utallige reality-serier, ukeblader, - og også, dessverre; i landets største avis: VG. Så kan man diskutere høna/egget-problematikken i det.

Samtidig synes jeg det er mange gode bøker der ute som har mer å meddele oss lesere enn bare ren underholdning, også av norske forfattere.

Vi trenger samfunnsengasjerte forfattere og bøker som kan få oss til å tenke litt som en motevekt til all denne "selvbeskuende" litteraturen og trenden som er i samfunnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

"Samtidig synes jeg det er mange gode bøker der ute som har mer å meddele oss lesere enn bare ren underholdning, også av norske forfattere."..ja så enig i dette. Jeg har lest mange romaner de siste årene av norske forfattere som har dreid seg om menneskelige relasjoner, forholdet mellom foreldre-barn, ulike generasjoner, par-forhold relasjoner, og da psykologi inngår i mine fag, leser jeg gjerne disse romanene med et åpent sinn...bevares vi har da også opp gjennom tidene hatt norske forfattere som har etterfulgt Georg Brandes berømte bebudelse for realismens inntreden om å "sette problemer under debatt"...og jeg sier "Ja Takk..begge deler", variasjon er viktig. Vi trenger vel noe motvekt til trenden med "de navlebeskuende" romanene også...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Eirik RøkkumBjørg  FrøysaaEmil ChristiansenLilleviTine SundalLailaDemeterJulie StensethMarianne MGrete AastorpJakob SæthrePirelliToveRoger MartinsenSol SkipnesAnniken RøilHarald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibeke