Jeg har gitt tre bøker terningkast 5 i mars. Alice Munro's Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage nådde opp på grunn av den siste novellen i samlingen "The Bear Came over the Mountain". Kanskje tar jeg meg ikke god nok tid, men synes ikke alltid hun er så lett å forstå.

Av krimforfatterne liker jeg Jørn Lier Horst best for øyeblikket. Hans Hulemannen ble slukt i løpet av ett par døgn. Only Time Will Tell av Jeffrey Archer er første bind i The Harry Clifton Chronicles. God historie og godt skrevet, andre bindet ligger og venter. Gleder meg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 20 svar.

After Ben av Con Riley

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste ferdig endelig Michael Morres bok om alle de amerikanske krigsveteraneene som er misfornøyd med Bush sine eventyr i Irak, Afghanistan osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka ga meg litt av en leseopplevelse: En ny begynnelse ,

av Adriana Trigiani.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beste bok avsluttet i mars ble Umberto Ecos moderne klassiker Rosens navn. Det beste boka jeg har lest alle sidene av i mars er Monty Roberts' Mannen som lytter til hester. Førstnevnte fikk terningkast seks av meg, den er lytefri og helt spesiell, dvs. den har det ekstra som gir økt score, sistnevnte fikk en sterk femmer.

I praksis er den en biografi om en god mann som har virkeliggjort drømmene sine, uten at et alternativ noen gang har vært aktuelt. Han må ha hatt et unikt talent siden han utviklet sin kommunikasjon med dyrene så tidlig og metodene hadde så revolusjonerende god effekt (sjøl om det er han sjøl som påstår det, refererer han til så mange som kan bekrefte det, inkludert den britiske dronninga, at jeg tar det for god fisk). Han har dessuten hatt et spennende liv, som gjør boka til god lesning. Det eneste som trekker litt er et par språkvaskfeil og at han forteller litt motvillig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mars har vært en ganske treg måned for min del, med bare 5 ferdigleste bøker og to av de ble fullført den 1. I realiteten har jeg da lest 3 bøker. Den beste boken må bli Kane and Abel av Jeffrey Archer, til tross for en litt svak avslutning. Jeg ser at folk nevner dårlig språk, dette la ikke jeg merke til. Mulig det gikk litt fort i svinga? Det er uansett en spennende og lærerik historie som strekker seg fra før 1. Verdenskrig, gjennom Den store depresjonen og godt forbi 2. Verdenskrig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på "Kane and Abel", synes Jeffrey Archer skriver godt, får en følelse av at det kan være noen slette oversettelser ute og går.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Keiseren av Portugallien av Selma Lagerlöf, utan tvil.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den har jeg lyst til å nominere når lesesirkelen kommer til "Eldre nordisk", men hvis "de fleste" alt har lest den, er det liten vits...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har du min stemme :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pr dato er det 370 bokelskerer som følger boka. Det er jo ikkje all verden, eg trur du trygt kan foreslå den når vi kjem så langt. Men det er jo nokre veker til enno.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken + flere andre av Lagerlöf og Strindberg kom jeg over på svensk til kr 20,- pr. stk. Ser virkelig frem til å lese Selma Lagerlöf.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den fikk jeg lyst til å lytte til også. Og ser at den er er å finne til kr. 24,- på Ordflyt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg høyrde den på ordflyt-app på mobiltelefonen, heilt gratis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv leste jeg så mye bra i mars at det er vanskelig å velge ut noen. Jeg vil likevel spesielt trekke fram to vidt forskjellige bøker.

Den ene er Cabot Wright Begins av James Purdy, en forfatter jeg har stor sans for. Denne romanen er en saftig satire fra 1960-årenes USA.

Den andre Torgrim Eggens Berlin det 20. århundrets hovedstad. Eggen skriver som vanlig glitrende, og jeg synes dette er en både vittig, interessant og lærerikt bok om Berlins kultur og historie i det 20. århundret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For mars måned er min beste leste bok Kranes konditori av Cora Sandel. Jeg ga boken terningkast fem.
Romanen er Sandels mest populære bok og den er både filmatisert og satt opp på teater. Hele historien utspiller seg på konditoriet til Krane hvor Sandel skildrer et småbymiljø i Nord-Norge med alle dens intriger og dens smålighet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Cora Sandel ser jeg frem til, har Alberte og Jakob-bøkene i hylla.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest Alberte-trilogien og det er fantastiske bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har vel aldri lest så mange bøker på en måned før som jeg gjorde i mars,og det skyldes vel mye det dårlige været og dårlig helse! Så hurra for april og sol og varme! Den beste boka var uten tvil "Den usynlige broen" av Julie Orringer.Boka er på over 700 sider,men for meg var det ikke en side for mye!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den har jeg stående ulest, så det er godt å høre, har i det hele tatt hørt mye positivt om den boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVannflaskeHanne Kvernmo RyeEster SElin FjellheimToveTove AlmaReidun SvensliAmanda AAgnete M. HafskjoldHanneReidun GranberggretemorAud Merete RambølAnne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemeterGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenPirelliSynnøve H HoelKoriander