Mener du da samtidig at man ikke bør komme med meninger om enkeltbøker her inne hvis man ikke har noe positivt å si om dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Nei, det mener jeg ikke. Meninger om bøker man har lest er tipp topp. Da kan jeg danne meg et bilde om jeg er enig hvis jeg har lest den, eller om jeg har lyst til å lese den, ut i fra hva den subjektive anmelderen skriver.

Jeg synes bare ikke noe om at her har man en forlegger som mener noe om hele det engelske markedet, og hele den skandinaviske forfatterstanden. Uansett hvor viktig eller betydningsfull den forleggeren måtte være, så mener jeg han da overvurderer sine egne vurderinger.

På den andre siden; Hvis denne forleggeren er veldig betydningsfull og respektert, er en som mange hører på, så kan bare det at han har uttalt dette, legge føringer for hvordan markedet faktisk mottar skandinaviske forfattere. Er det rett?

Smaken er forskjellig. Hvis engelskmenn liker spansk krim, så er det fint for de spanske forfatterne. Nesbø gjør det glitrende i USA, fint for Nesbø. Forfatteren må skrive på den måten forfatteren mener er rett for boken, uansett grotesk eller ei. Så får markedet i det aktuelle landet etterpå vise om boken falt i smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaDolly DuckEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaJarmo LarsenNina