La engelskmennene gjøre det i fremtiden, da. Personlig mener jeg at dette blir litt som den evinnelige diskusjonen om hva som er bra TV. Hvis man ser på et program man ikke liker, bytt kanal. Hvis man leser en bok man ikke liker, bytt bok!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

[ Slettet av bruker ]

Fordi dette er et diskusjonsforum. Og da kan man ha en mening om emnet selv om man ikke synes noe om det. Ja, kanskje nettopp derfor. Hadde jeg vært enig, så hadde jeg sikkert ikke giddet svare, men heller gitt deg en stjerne :)

Hadde innlegget ditt vært en bok, hadde jeg dog lagt den vekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Når man diskuterer så gjør man jo på en eller annen måte alltid det! Indirekte eller direkte. Når jeg er uenig med deg, så mener jeg jo indirekte at du må gjøre som meg :) Nå fortalte jeg deg jo bare direkte hva du burde gjøre. Mye bedre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Da setter vi et.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mener du da samtidig at man ikke bør komme med meninger om enkeltbøker her inne hvis man ikke har noe positivt å si om dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det mener jeg ikke. Meninger om bøker man har lest er tipp topp. Da kan jeg danne meg et bilde om jeg er enig hvis jeg har lest den, eller om jeg har lyst til å lese den, ut i fra hva den subjektive anmelderen skriver.

Jeg synes bare ikke noe om at her har man en forlegger som mener noe om hele det engelske markedet, og hele den skandinaviske forfatterstanden. Uansett hvor viktig eller betydningsfull den forleggeren måtte være, så mener jeg han da overvurderer sine egne vurderinger.

På den andre siden; Hvis denne forleggeren er veldig betydningsfull og respektert, er en som mange hører på, så kan bare det at han har uttalt dette, legge føringer for hvordan markedet faktisk mottar skandinaviske forfattere. Er det rett?

Smaken er forskjellig. Hvis engelskmenn liker spansk krim, så er det fint for de spanske forfatterne. Nesbø gjør det glitrende i USA, fint for Nesbø. Forfatteren må skrive på den måten forfatteren mener er rett for boken, uansett grotesk eller ei. Så får markedet i det aktuelle landet etterpå vise om boken falt i smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Da synes jeg de samfunnsengasjerte skal skifte fokus. Smaken er som baken, og det vil den være for alltid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mange, men det passer ikke i en diskusjon om krimlitteratur :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaDolly DuckEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hKjell F TislevollTherese HolmJohn LarsenAvaJarmo LarsenNinaGunillaTore OlsenReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne Jensen