Og ikke minst - de skatologiske satirene (hva nå det måte være) fra Sir John Harrington, oppfinneren av vannklosettet. Det er sånt man blir adla for i The Great Britain!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg hadde hørt ordet - men måtte slå opp i wikipedia. Scatology handler om det som havner nedi vannklosettet, for å unngå å gå mer i detaljer om saken. Så han Johnny hadde nok en utpreget særinteresse, for å si det slik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... og det gikk plutselig et lys opp for meg - kan det være på grunn av oppfinner-Johnny at i alle fall amerikanere iblant omtaler et toalett som "the john"? Hva man i så fall kan finne ut her på bokelskere.no....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sidan eg har eit av dei mest autorative verka om temaet i bokhylla, Julie L. Horan sin "The Porcelain God", måtte eg bla litt i den. Her er det Horan seier om det du spekulerer på:

"The origin of "john" as a name for the toilet first appeared in the early twentieth century. However, other forms of the proper name, John, have long been associated with the privy. From approximately 1530 until 1750, "Jake's" referred to the privy. John Harington's book, The Metamorphosis of Ajax, probably received its name, Ajax, from a slang of "Jake's place." By the 1770's, Jake had been replaced by "Jack.""
(s. 139)

Så svaret er, slik eg tolkar det, "kanskje".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har vært med på å føre tråder ut på de rareste vidder - men dette tror jeg må være en av de underligste viddene hittil. Og ellers tolker jeg ditt sitat slik at jeg ikke skal sette alle pengene mine på min egen tolkning. ;P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Green's Dictionary of Slang suggests john is possibly short for cuz john, a usage which it dates back to a Harvard College regulation from 1734:-

216:20 No freshman shall mingo against the college wall or go into the fellow's cuzjohn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig hva du finner ut. Og det i en tråd som er en spin off fra en spinnoff. Jeg får si som min demente venn: Dette var helt nytt for meg.
Forøvrig:
“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”
Dette sitatet har overhode ikke noe i denne sammenhengen å gjøre, men som du sier: Hva man kan finne ut på bokelskere.no.
Sitatet er forøvrig henta hos Upton Sinclair.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sinclair? Da er vel ringen sluttet, i grunnen - vi har jo snust litt på litteraturens Sinclairer for ikke så lenge siden. De er fremdeles ikke så kjent for meg at jeg er i stand til å sitere dem - men det trenger jeg jo i grunnen ikke bli heller, så lenge jeg har bokelskere.no og kan få sitatene gratis og franko der. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

McHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundPiippokattaChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine Olsrød