Siden vi driver og prøver oss frem med lesesirkelen, kunne jeg tenke meg å høre synspunkter på følgende: Hva med å legge inn enda litt mer tid mellom hver bok. Da tenker jeg f.eks. en ekstra uke (ev. mer?) i tillegg til de dagene vi allerede har til å skaffe boken.

Mange av oss leser flere bøker enn lesesirkelens, og lesesirkelen i seg selv stimulerer til nye titler. Selv fikk jeg etter Himmelrike og helvete lyst til å lese flere islendinger, som Laxness. Siden jeg allerede var i gang med Jon Michelets mastodont Skogsmatrosen, er det ikke rom for annet enn å prøve å få den i havn (ha, ha), før Mesteren og Margarita.

Kan lengre tid mellom hver lesesirkelbok bidra til at flere kan delta i lesesirkelen? Det vil i så fall gi oss mer rom for å lese/fullføre andre bøker ved siden av, og kanskje løse noe av de vanskene annelingua og wolfcat peker på.

Hva syns dere? Og hvor langt tid bør det ev. gå mellom lesesirkelens bøker?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Takk, Lillevi!

Jeg ser også at det er fler enn meg som ikke får med seg avstemming på bøker, jeg gikk glipp av stemmegivningen på første og andre, så hva syns dere om en to uker lang nominasjonsperiode hvor vi da vet på forhånd i de to ukene når avstemming skal skje?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at det kunne være bra med litt mer tid mellom bøkene både for å lese andre ting men også for å fordøye boka som er felleslest. samtidig kan det ikke gå for lenge heller.....
Jeg rakk ikke å få med meg forslag eller avstemming nå ved siste valg. Av og til inneholder livet annet enn lesing/bøker og plutselig har det gått noen dager uten at jeg har vært logget på. Men er klar for bok nr tre nå: Mesteren og Margarita. Ukjent bok for meg. Gleder meg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg støtter forslag om mer tid mellom hver bok, tid å skaffe nye bøker, lese ferdig påbegynte og å slippe å føle seg stresset i forhold til tidsplanen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser av og til litt for mange bøker samtidig, så for meg vil det være en fordel å ha en pause mellom hver lesesirkelbok.
Jeg mener likevel at når vi nærmer oss slutten på én bok, bør vi foreslå og velge neste bok til felleslesing. Når den boka er valgt, kan vi vente f.eks. to uker med å lage diskusjonstråder for den.
På den måten vil det bli bedre tid for folk til både å skaffe den aktuelle boka og til sololesing (fint uttrykk).

Jeg mener at det ikke bør være særlig lengre tid (enn to uker) mellom hver bok.
Tror det bør være en viss aktivitet og kontinuitet i lesesirkelen for å holde på interessen og engasjementet. Når det gjelder det siste er det absolutt ingenting å klage på så langt.

Jeg håper jo at dette kan være en dynamisk lesesirkel som vi sammen kan utvikle og forbedre underveis.

Nye idéer og innspill er alltid velkommen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Eg synest dette er eit betre forslag enn å stemme to bøker fram i tid. Og som mange andre så synest eg det er godt å ha tid til å lese andre ting i tillegg til lesesirkel-bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra, dette er jeg helt enig i. Det må ikke gå for lenge mellom hver bok vi leser, det tror jeg er ganske vesentlig for å holde fokus på/i lesesirkelen.
Solo-lesning, (flott at du Annelingua kom med et slikt godt og dekkende, og ikke minst for meg en nytt ord på bøker vi leser for oss selv) er jo noe vi alle gjør.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt forslag!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg mener likevel at når vi nærmer oss slutten på én bok, bør vi foreslå og velge neste bok til felleslesing. Når den boka er valgt, kan vi vente f.eks. to uker med å lage diskusjonstråder for den.

Bra! Ivaretar både behovet for kontinuitet og sololesing (hurra for dagens nyord). To uker virker fint. Kom gjerne med flere synspunkter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Med en slik plan vil felleslesinga av BOK NR. 4 starte 19. mai.

Jeg venter med å lage nye ordninger, men uansett går det an å prøve ut hvis det er flere som ønsker det.

Vi kan jo diskutere mens vi leser Mesteren og Margarita

Godt sagt! (1) Varsle Svar

'Solo-lesing': annelingua's nyord (18 timer siden).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Pling!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Personlig synes jeg det var en god ide. Og hvis noen har havnet på etterskudd, får de tid til å ta igjen de andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild STor Arne DahlAnna Katharina MyklebustMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Daffy EnglundAnn-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann MiljePiippokattaingar hPär J Thorsson