BOK NR. 3 i lesesirkelens felleslesing ble altså Mesteren og Margarita av Bulgakov.

Jeg bruker min utgave av boka (Bokklubben, Århundrets bibliotek, 2000), når jeg foreslår hvordan vi skal legge opp denne felleslesingen.

Romanen har to deler:

FØRSTE DEL: 226 sider (s. 11 - s. 237)
ANNEN DEL: 194 sider (s. 241- s. 435)

Jeg foreslår at jeg lager to diskusjonstråder, én til hver del + en tråd for innlegg om forfatteren og forfatterskapet.

Folk må få litt tid på seg til å anskaffe boka.
Dette er vel en roman som man bør bruke god tid på (i alle fall jeg), dessuten regner jeg med - og håper jeg - at det vil bli mange innlegg og livlige diskusjoner. Mesteren og Margarita er en merkelig fortelling med flere tolkningsmuligheter og innfallsvinkler.

I år er påsken fra 11. april til 21. april. Jeg tar hensyn til det når jeg foreslår tidsperioder.

FORSLAG:

Tidsperiode FØRSTE DEL: Onsdag 26. mars - søndag 13. april (palmesøndag), 19 dager.
Tidsperiode ANNEN DEL: Mandag 14. april - søndag 4. mai, 21 dager.

Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger fra dere. Dette er bare et forslag til leseplan, og den kan sikkert forbedres. Hovedsaken er at så mange som mulig er fornøyd med opplegget.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Opplegget ser veldig bra ut for min del. Jeg er veldig fornøyd med at det blir to diskusjonstråder for boken :) Fikk boken i posten idag og det er stor lykke :) Gleder meg veldig til å begynne på denne kjente boken som jeg ikke vet noenting om. Alltid gøy med bøker hvor man stiller med helt blanke ark.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dette passer bra. De to siste ukene før palmesøndag er jeg bortreist og frakoblet, men absolutt i lesemodus. Kobler altså til igjen på tampen av diskusjonen om første del.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser fint ut!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tidslinjen ser absolutt overkommelig ut. Jeg er usikker på om jeg klarer å være med denne runden, men jeg skal prøve. Istedet for å kjøpe hele boka har jeg derfor lastet ned en smakebit for å se om jeg klarer å henge med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes dette ser bra ut. Periodene må verken bli for korte eller for lange. Her tror jeg at jeg skal klare å henge med og samtidig unngå at jeg synes det trekker i langdrag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30