Dei to første bøkene har vært solid planta i fortida. Denne gangen skal vi lese ei bok som ligg nokre år inn i framtida, den russiske dystopien Metro 2033.
Blir det for sært eller smalt med ein dystopi meiner de? Nei, slett ikkje. I allefal ikkje dersom ein skal tru omtalane på bokelskere.no. Frå forlaget sin omtale:
Romanen binder sammen to litterære tradisjoner: Den storslåtte episke romanen møter postapokalyptisk action, (og her prøver eg å undertrykke aversjonen min mot formuleringer av typen "ditt møter datt")
Bokelsker Anders: "En deprimerende postapokalyptisk historie med filosofisk grøss."
Bokelsker Anette Østad: "Dette er en dystopi hvor handlingen trekker tråder til verdens historie og ideologier. For lesere med spesiell interesse for beskrivelser av bibliotekarer og bibliotek i bøker er dette en bok som må leses."
Men den viktigaste grunnen til at eg meiner denne kan høve som felleslesing heng saman med avslutninga av forlaget sin omtale:
Teksten drypper av referanser til det tyvende århundres historie og litteratur; [... ...] Boka hører hjemme både hos blaserte bokelskere og ungdom som aldri har lest en bok før. Begge disse gruppe vil være med på notene, men samtidig møte referanser de ikke forstår, og må sette seg inn i.
Som gruppe har vi større sjanse enn kvar for oss til å få med oss alle desse referansane som det refererast (!) til over. Sidan det er ei viss spreiing i alder og truleg også bakgrunn til deltakarane i lesesirkelen vil eg tru vi til saman skal få med oss det meste.
Viser 1 svar.
Interessant (godt?) forslag.
Dystopi, ja.
Ordet fikk meg til å tenke på "1984" av George Orwell, så jeg har foreslått den som
BOK NR. 3.
Det er svært sannsynlig at mange i lesesirkelen (jeg f.eks.) har lest "1984", men det er absolutt en roman som tåler og fortjener gjenlesing.
STOREBROR ser deg enda bedre i dag enn for 30 år siden.