Denne boken var virkelig fascinerende. At lukten er en slags identitet er aldri noe jeg egentlig har tenkt på. Men blir beskrevet her på en veldig grotesk måte. Og slutten... Elsker slutten. Virkelig en av de beste jeg har lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Har ikke lest boken, men filmen var utrolig dårlig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er rart hvordan hele boka egentlig er ganske grotesk, men så ender du opp med synes den er så fantastisk bra! Kanskje fordi man ikke støter borti bøker som vinkler handlingen, slik det gjøres her, så ofte?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje? Det er i allefall ikke ofte man får sympati med en person som skildres så kald. Men på en eller annen måte gjør man det med Grenouille. For meg er det i allefall viktig at jeg liker hovedpersonen for å like boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, du har egentlig helt rett i det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns beskrivelsene var så fine og maleriske. Helt utrolig. Og så var det utrolig vittig å se filmen etterpå, men filmens form har aldri sjans til å få fram de bskrivelsene, selv ikke om det kommer lukte-film...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, jeg skjønner hva du mener. Man får luktene beskrevet så detaljer at man enten gyser i 'æææsj'-, eller sukker i 'mmmh' -lyder. Man kan jo nesten ikke sammenligne film og bok da, selv om man gjør det likevel. Finnes jo ikke dybde i filmen i det hele tatt. Husker jeg tenkte når jeg så den; Hmm... Grenouille virker veldig annerledes. Noe som er forståelig med tanke på hva du sier. Siden luktene ikke kommer frem, så kommer ikke Grenouille frem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RavnEster SStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalinG LNikka