Leste ut Himmelrike og helvete igår.

I gunnen er det ikke så mye å føye til det andre har skrevet om boka. Første delen er best. Sånn sett ble lesingen av andre del en liten nedtur. Det er liksom noe jeg ikke får helt tak på, både når det gjelder handling, persongalleri og stil. Er ikke helt sikker på hva det er som butter imot, men det har kanskje noe å gjøre med komposisjon / disposisjon fra forfatterens side. Ganske rotete og usammenhengende.

Synes jeg.

Etter min mening bør Himmelrike og helvete få terningkast 4. Over middels altså.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ferdig med boka idag. Støtter din firer, men jeg tror jeg likte den andre delen best. Jeg likte hvordan historier og personer dukket tilfeldig frem, f.eks historien om snekkerne Núlli og Jón, bare fordi Brynjólfur gikk forbi skolen.

Har bestilt bok nummer 2, men blir nok ikke å lese den med det første, men helt sikkert etterhvert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oppstykket og rotete kan vi nok enes om. Kan det ha noe med fortellerstemmen(e) å gjøre? Leseren blir vel advart i innledningen:
... vi sender ordene videre til deg, disse rådville, spredte redningsmannskapene, de er usikre på sin rolle, kompassene virker ikke, kartene er revet i stykker eller foreldet, men ta likevel imot dem. Så får vi se hva som skjer.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det kan nok være.

En god forfatter som skaper en litt mindre god (litt uforståelig) forteller.

Det er kanskje ikke så originalt, bare tenk på alle stream-of -consciousness-romanene
(James Joyce,, Virginia Woolf o.a.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30