Dette er en utrolig vakker film som bygger på Alice Munro's novelle: The Bear came over the Mountain. Og den gjør så absolutt ikke skam på Munro's innsiktsfulle novelle - den forsterker inntrykkene i novellen. Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er så hjertens enig, Randi. En nydelig film som på alle måter holder mål i forhold til novellen, som forresten heter Bjørnen gikk over fjellet på norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig man må være "litt moden" for å bli berørt av temaet, men den skulle vel egentlig fenge i flere aldersgrupper. Fint å lese novellen først ja. (La en link i bloggen til hele den fine teksten som først var printet i The New Yorker i 1999 - min omtale av novellen her )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott bloggomtale!

Jeg har vært glad i Munros noveller helt siden jeg kjøpte Tiggerpiken i Gyldendals Vita-serie, da den kom ut i 1982, og er bestandig blitt berørt av bøkene hennes. Hun skriver så jordnært og lavmælt om essensielle og allmenngyldige temaer. Hvis du er interessert, har Jonathan Franzen et essay om henne i samlingen Farther Away som utkom i 2011 (norsk tittel: Lenger Unna - 2013), der store deler av essayet handler om nettopp The Bear came over the Mountain.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips. Bestilte den med en gang på biblioteket. Den var ledig. Skal bli interessant å lese den.
PS. Bestilte den både på norsk og engelsk jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander Styveelme