Rett på sak: Jeg ønsker leseres meninger og innspill til et bokomslag.
I september kommer min neste roman, «Bløtkakemannen og Robin» og i disse dager legger jeg siste hånd på manus. Noen gjenkjenner kanskje Bløtkakemannen fra Tor Åge Bringsværds forfatterskap på 70-tallet. Jeg har fått låne denne alternative superhelten mot å love å levere han tilbake i god form. Tor Åge har skrevet forordet, når nå Bløtkakemannen vender tilbake.
Boken kan muligens besk beskrives som en popart-roman der den lineære handlingen ikke er det viktigste. Om noen dager skal designeren briefes, og selv om både forlag og designer har sine meninger, er jeg spent på hva DU, en potensiell leser, ønsker deg av bokomslaget. For du som er leser, er tross alt det viktigste mennesket for en bok. (Og for forfatteren, naturligvis). Har du noen tanker? Noen meninger? Noen gode idéer?
Hvis du ikke kjenner Bløtkakemannens historie, kan du lese mer om ham her: http://no.wikipedia.org/wiki/Bløtkakemannen
Når min bok begynner, sitter Bløtkakemannen neddopet av marsipankaker på Vestby eldresenter, og inn fra venstre kommer Robin. Ikke han i Batman-filmene, men en med Robin til både fornavn og etternavn. Altså Robin Robin. Sammen tar de opp kampen mot overmakten, onde konditorer, dyremishandlere og mye annet. Det skal ikke forundre meg om det går bra til slutt.
Jeg håper noen griper sjansen! Velkomne skal dere være.
Viser 3 svar.
Hva med å vise bilder av Bløtkakemannens utvikling fra hans radikale ungdomstid (med supermann drakten) til han som en eldre mann på eldresenteret i form av x antall bilder tett etter hverandre men med det siste som mest fremtredende? Dette var bare noe som "datt" ned når jeg las beskrivelsen av din helt, jeg kjenner ikke "mannen" men det går det jo an å gjøre noe med.
Tja, det enkle er ofte det beste, - men vil du "nå" potensielle kjøpere med første øyeblikk så kan kanskje en dyremishandler, den "onde" selv og marsipankakene være med?
Jeg er litt usikker på hvilken aldersgrense du ønsker å treffe, men dersom dette er en ungdomsbok så faller nok de mer for det "kreative" og "voldsomme" på coveret enn vi som har noen flere år på baken gjør. Det er i alle fall min erfaring.
Lykke til!!
Estetisk enkelhet er alltid tiltrekkenede for min del. Bokoppslag med mye virvar gir meg sjeldent et godt inntrykk. Det samme gjelder fargebruken.
Denne boken høres jo også ut som et godt utgangspunkt til å spille på leserens assosiasjoner ved å for eksempel legge inn elementer som vagt kan knyttes til "supermann"-steriotypien eller sosialisme (eller noe annet som har med boken, tematikken og stilen å gjøre).
Lykke til da!