Hvorfor begynte du med det? Var det noe du hele tiden visste at du skulle? Er det mest for å smake, komme i stemning, ja, holde fast ved noe? eller gjenleser du for å se om det er noe du har glemt eller kan lese på en annen måte (utforske deg selv som leser)? Som språkundervisning må jo den sistenevnte gjenlesingen din fungere godt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

De jeg leste som barn/ung på norsk som jeg nå leser på nytt på eng er for de fleste at jeg vil lese de på orginalspråket, mest inne fantasy sjangeren. Bl a for en del år siden leste jeg på nytt alle mumietroll bøkene på svensk, høre mumietrollet på tv på finland-svensk virker helt riktigest for meg.

Med f eks hestebøkene World's end av Monica Dickins er grunnen at de bare har en av dem igjen på biblioteket her, og jeg vil se om jeg liker dem like godt idag.

Jeg startet med å lese eng for alvor når jeg kom over en Star Trek bok i bruktbokhandelen jeg jobber i for ca 20 år siden, hadde da lest den norske utg av den første boka minst 4 ggr og fikk plutselig en liste på 30 nye titler på eng. Det neste var britisk krim, leste det jeg kom over av min favoritt på norsk og så resten på eng. Startet med Ruth Rendells Wexford bøker, så Thanet bøkene til Dorothy Simpson og Sloan av Catherin Aird. Rendells bøker er så å si alle oversatt til norsk, men de 2 andre er det værre med, tror jeg har lest 3-4 av Simpson og 2 av Aird minst 2 ggr hver før jeg begynte å søke opp flere titler på engelsk. Har fortsatt en del av hvert forfatter jeg ikke har lest enda. Leste en del CSI bøker men den var før de endeløse reprisene. Men for øyeblikket går det i fagbøken på norsk, svensk og engelsk, og litt krim til påske. Har lånt med Tidens datter av Josephine Tey som jeg har lest på eng for flere år siden og fikk lyst til å lese igjen, men hadde ikke lyst til å reise til Frstad for å låne den på eng, så det blir på nor denne gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen