Dette er en bok for den litt eldre generasjonen av fantsy lesere, et hakk over Harry Potter. Rå skildringer av ulike mennesker i ulike miljøer og med ulike forutsetninger for å halte seg gjennom forfatterens samensurium av en historie hvor hverken drap,korrupsjon eller svindel ligger langt unna. I motsetning til mye annen fantasy mangler de klassiske helteskikkelsene som med rene hjerter og edle mål begir seg ut på en farlig ferd i kampen mot det vonde. Skikkelsene i denne historien som synspunktet veksler mellom er alle, mer eller mindre, sentrum av sin egen tilværelse hvor det er liten plass til medlidenhet og sympati. Et sitat, trykket på begynnelsen av Part II, beskriver det nok best: "Life - the way it really is - is a battle not between good and bad, but between bad and worse."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Åh, enig, enig! Leste ferdig boka nå nettopp, og neste bok er reservert så jeg kan plukke den opp på biblioteket i morgen.
Ante ikke at jeg ville bli så begeistret (selv om jeg på forhånd hadde lest mange strålende tilbakemeldinger både her inne og i div. bokblogger), men satt trollbundet i sofaen etter et par sider. Herlig!

Det er mørkt, skittent, råttent, blodig og veldig annerledes enn det jeg tidligere har lest innen denne sjangeren - og jeg elsker det! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja!!!! Fantastisk god bok!

Historien og boka er mørk, nesten sort, selv om humoren også hele veien er tilstede. Det er mye vold, og slosscenene er i detalj noen av de beste jeg har lest, selv om noen av dem kanskje blir litt for lange. Magi tar liten plass så langt i historien. I tillegg til karakterutvikling, er Abercrombies andre styrke beskrivelser, små detaljer, som gjør at du umiddelbart dras inn der det skjer: På et tak, i et smug eller i torturistens grep. Smak, lukter, lyder – alt kommer tydelig fram i Abercrombies grep.

Slutten er kanskje den jeg liker dårligst. Det er selvsagt vanskelig å skulle lage en cliffhanger, men i stedet for å utvikle fortellingen i dybden, blir de siste femti sidene en actionsekvens som James Bond ville vært misunnelig på. Men, men – greit nok. Jeg gleder meg til neste bok – den står allerede i hylla og skal på begynnes snart. At dette er en debutroman – er helt uvirkelig.

Jeg har omtalt boka her: http://knirk.wordpress.com/2011/06/12/samlesning-the-blade-itself-joe-abercrombie/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har endelig fått lest den. Fantastisk :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er første bok i en serie - eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

mhm... I en triologi. Triologien heter The First Law. akkurat hva de to neste bøkene heter har jeg en tendens til å glemme, men du finner dem i bokhyllen min :P ganske karakteristisk omslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De to neste bøkene heter Before they are Hanged og Last Argument of Kings. Knallbra røverhistorier, alle sammen! Det er en liten etterbok til serien også, med en sidehistorie: Best Served Cold. Den handler selvsagt om hevn :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Revenge is a dish best served cold ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja dette er den første boka i Joe Abercrombie sin trilogi, "the first law". Eg har akkurat byrja på boka sjølv og den verkar svært lovande =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:) Kos deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81Evagretemor