Det har vært lite lesing her denne uken, i stedet har det vært noe så sjeldent som film-uke. Denne uken har jeg hatt Leonardo Dicaprio-maraton med to av hans beste filmer, What's eating Gilbert Grape og Netter i New York. Gamle, men gode. I helgen blir det også Dicaprio med Catch me if You can, i tillegg skal jeg se Frihetens regn med Morgan Freeman, en film jeg har hørt mye bra om.

Det blir selvfølgelig både sport og lesing også, en veldig rolig helg som vanlig.
Første bok er Deadly little secrets Marla Miller, de handler om AIDS-pandemien på 80-tallet. Denne er litt annerledes enn noen av de andre bøkene som er ute nå, den handler om de menneskelige relasjonene, men den fokuserer også på politikken, benektelsen og motstanden man møtte under informasjonsarbeidet. Neste bok ut er Broren min om stoffmisbruk, skuffelser og søskenkjærlighet av Eline Johnsen Helledal. Dette tror jeg er en sterk bok om hvordan rusmisbruk er en sykdom som påvirker hele familien.

God helg, bokelskere! Kos dere med fastelavnsboller på søndag :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 34 svar.

Etter en uke med mye som har skjedd og lite lesing har jeg lest endel i helga! Veldig godt :)
"Broren min" kjøpte jeg på mammutsalget, så den skal jeg også lese etterhvert! Hører gjerne hva du syns om den :)

Gjorde meg ferdig med "Flaskepost fra P" av Jussi Adler-Olsen, "Nøkkelen til å slutte å røyke" av Tovlad og "Carmen Zita og døden" av Karin Fossum igår. Jussi Adler-Olsen sine bøker liker jeg virkelig godt! Spennende krim, lun humor og en god blanding av gamle og nye saker!
"Nøkkelen til å slutte å røyke" er en liten humoristisk bok om røykingen positive og negative sider, samt tips om hvordan du kan slutte. Men når det er sagt, så tviler jeg på om denne faktisk kan hjelpe noen til å slutte! Mest et skråblikk på røyking ;)

Ellers begynte jeg på "29 sider mot stress" av Kerstin Jeding. Dette er den andre boken i denne serien jeg leser, og har så langt likt begge godt. Dette virker som en kjapp innføring i mindfulness. :)
Begynte også på "Picassokvinnen" av Taran L. Bjørnstad. Dette er en ungdomsbok om grenseløshet, om ensomhet og menneskets intense ønske om å være elsket. Det virker veldig lovende da leser bakpå den, men ikke fått helt taket på den enda....

Håper dere alle har en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er absolutt verdt å lese. Enkel og rett frem, både når det gjelder språk og innhold. Det er ikke mange grusomme detaljer om livet til broren, selv om det er noen eksempler. Dette er søsterens fortelling, men vi hører også litt fra broren selv, noe som skaper en balanse i det. Jeg er helt sikker på at dette er en bok mange pårørende kan kjenne seg igjen i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter for tiden og hører på 200 år på 200 minutter (2 deler) på NRK.

  • Direktesending fra Kvarteret i Bergen. Den aldri hvilende professor, kommentator, demokratiforsker og statsviter Frank Aarebrot stunter Norges historie de siste to hundre år direkte - på 200 minutter.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var en fantastisk forestilling!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg måtte se det på nytt. Jagumeg vil jeg se det flere ganger!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser litt Sigrid Undset,noveller. Og så har jeg begynt på Madame Mao av Anchee Min,som er en historie om Maos kone.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En lydbok og to papirbøker skal lyttes/leses videre denne helgen. Lydboken er "Seierherrene" av Roy Jacobsen. Bjørn Sundquist er oppleser. De to papirbøkene er "Din godhet" av Linda Olson og "Nede i himmelen" av Tove Nilsen. Den sistnevnte er bok fire av fire av Nilsens "Skyskraperbøker".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vinterferie og jeg har tid til å lese! Jeg er nesten ferdig med "Tett inntil dagen" av Mustafa Can. Jeg liker den godt og jeg tror den har gitt meg større forståelse og innsikt i hvordan det er å vokse opp i to kulturer og lengte til det som var.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har litt for mange leseprosjekter akkurat nå. Jeg hadde planer om å lese mer dikt, men Andre Bjerke og Hans Børlis samlede har ikke vært åpnet den siste uken. Kanskje jeg skal prøve med nybakte boller, te og levende lys som tilbehør? Etter felleslesingen av Steinbeck viste det seg at jeg hadde ytterligere et par bøker i samlingen og jeg er halvveis i Buss på avveier. Og så klarte jeg ikke å la vær å begynne på Maxim Gorkis Ut i verden fordi jeg likte Min barndom så godt og så langt har jeg ikke blitt skuffet. Noen av disse bøkene bør jeg prøve å bli ferdig med før neste felleslesing begynner, men det ender vel med litt lesing her og der.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Frihetens regn er en fantastisk film, en stund siden jeg har sett den. Men den er ennå en av mine favoritter. Jeg avslutter boken Deadwood, dead men denne helga. Har holdt på en liten stund, da jeg ikke har hatt roen på å sitte ned å lese bok. Boken er på engelsk og da bruker jeg noe lenger tid på å komme inn i den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går fortsatt i Rakels bok. Skal til Arendal i morgen for å sjekke ut min venninnes nye bokhandel. Regner med jeg får lest litt på bussen. Søndag skal vi passe tantebarn, så det blir nok ikke så mye lesing da. Merker jeg trenger noe krim snart. Har gått mye i feelgood i det siste. Usikker på om det blir Sankta Psyko eller Gravrøys. Men hvertfall Theorin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser på Potensgiverne som jeg begynte på på jobb denne uka, et par søte damer... Er ikke så langt, men tonen er da feelgood, den. Tenker å bli med på neste lesesirkellesing, boka kommer i pocket uti neste uke. Den gleder jeg meg til og har visse forventninger.

Leonardo Di Caprio er en dyktig skuespiller det tok tid før jeg fikk øynene opp for, jeg betraktet ham nemlig som fjortis veldig lenge, til jeg så han i Blood Diamond... Da var han plutselig "35" og kunne tas seriøst! Altfor voksen, nesten, han spilte SÅ godt... Jeg for min del har også sett endel film de siste dagene, alle historiske actionfilmer som Troy, Gladiator og Alexander - gjensyn alt sammen. Eneste som skiller seg ut er Avatar for n'te gang, for Pandora er sånn et vakkert sted... Tror det blir Beck på meg i kveld og i morgen. Hurra for kontraster!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kontraster er bra!
Selv om jeg alltid har vært fan av Dicaprio så var det en liten stund rundt Titanic der han var litt for fløtepus for meg, men at han er en fantastisk skuespiller er det liten tvil om. Blood Diamond er også en av mine favoritter, men så har jeg ganske mange favoritter merker jeg. De to jeg nevner i hovedinnlegget er verdt å få med seg, selv om han var ganske ung.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kontrast ble det, men ikke Beck ennå... Anna Karenina med Keira Knightley og Jude Law (hun passer godt i slike temperamentsfulle roller som lett gæern og det slår meg at Jude Law er en utmerket Karenin) og Hunger Games om igjen etter å ha lest de dårlige skussmålene på IMDb, og jada, jeg var vilt begeistret for bøkene, men hadde sannsynligvis ikke fått stort ut av filmen uten å støtte meg på hukommelsen av den begeistringen... Først videre i Potensgiverne mens jeg venter på maten som gjør seg sjøl og så litt Beck. Ungkarskvinnefritiden er jammen full av luksusproblemer...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga her leser jeg Mammas svik, om Alvdal-saken. Boka er så(unnskyld uttrykket) jævlig at jeg har brukt en halv evighet på den, og må lese noe mer hyggelig innimellom. Denne helga er den mer trivelige Per Pettersons Jeg forbanner tidens elv.

God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er ganske fæl ja, en tragisk historie der alt har gått galt. Den gjorde meg så utrolig oppgitt over hvordan alle kan svikte på den måten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les eg ei eller to, det er spørsmålet no
Det er uvisst kva talet skal vere
Gabriela, så klart, ho er knakande god
Portugisisk er språket, då krevjast det ro
Og i tillegg trengs ordbok til strevet

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg A History of Modern Burma av Michael W. Charney. Siden jeg er interessert i alt som har med Myanmar/Burma å gjøre så blir nok dette interessant lesning.

God lesehelg alle sammen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter en liten nedtur med leselysten i to uker så har den i denne uka kommet så smått tilbake... Og godt er det for jeg blir så apatisk når leselysten forsvinner. Det er en av de få hobbyene jeg har. Så det er godt å lese litt igjen i stedet for å bare se på bøkene.

Så langt denne uka har jeg lest De 500 av Matthew Quirk. En skuffende thriller som var litt for tam for min smak. Og jeg er godt i gang med Kjærlighetens galskap av Matthew Quick. Den underligste boka jeg har lest på lenge og ikke minst den underligste hovedpersonen jeg noen gang har lest om. Tipper jeg blir ferdig med den i kveld.

Og jeg skal fortsette i Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll og ennå holder meg på med Min kamp 6 av Knausgård. Grunnen til at den siste boka i den serien tar så lang tid er fordi at den er på 1120(!) sider så derfor tar det litt tid før jeg blir ferdig med den. Samtidig vil jeg at den skal vare for det blir så vemodig å avslutte Min kamp - serien. Tror ikke jeg blir ferdig med den i helga, men har ingen hastverk heller. Bøker skal nytes:)

Og hvis jeg har tid til overs i helga, noe jeg har jeg som er langtiddsykmeldt og arbeidsledig (en forferdelig kombinasjon) kommer jeg nok til å begynne på Til Jacobs forsvar av William Landay.

Så her er det litt roman og thrillere. Blandet drops. Må jo lese litt variert selv om mørk litteratur er min favoritt.

Ellers er jeg meget glad for at OL er over og at det er mer å finne å se på tv-skjermen og at februar snart er over, og det er ennå ikke slik. Håper det holder seg sånn:)

Ellers sliter jeg med humøret, men det skjer jo når man gror fast hjemme uten å ha noe fornuftig å ta seg til:)

God helg til deg også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ser ut som du har nok å lese på hvertfall. Litt blandet drops er greit når leselysten varierer, da kan man velge det man føler for akkurat da. Til Jacobs forsvar synes jeg høres veldig spennende ut, den har jeg faktisk sett på. Knausgårds Min Kamp har jeg også myknet opp i forhold til, men jeg er ikke klar for ett sånt prosjekt akkurat nå.

Kan det hjelpe å slutte å tenke på deg selv som arbeidsledig? Så lenge du er langtidssykmeldt så har det vel egentlig ikke noe å si at du også er arbeidsledig? Det er vanskelig å beholde humøret ja, jeg er så heldig at det går av seg selv, men det har vært noen dumper. Spesielt de første årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, blandet drops er kjekt noen ganger selv om mørkt litteratur er min favorittsjanger, men samtidig så liker jeg å lese mye variert. Utforske sjangre litt nærmere for man vet jo aldri hva man kan komme over:)

Har ikke kommet så langt i Til Jacobs forsvar ennå, men de få sidene jeg har lest er spennende:) Så tror kanskje du vil like den? Det tok mange år før jeg godtok Min kamp bøkene jeg også, og selv om jeg trodde at det kanskje ikke var noe for meg er jeg likevel kjempeglad for at jeg tok sjansen. Elsker hans skrivemåte, spesielt observasjonsevnene hans. Det er nesten som om han forteller historiene direkte til deg.

Før jeg brenner ned av Heivoll er jeg ikke helt overbegeistret for selv om den har fått mye ros. Det er en ok bok, men føler meg ikke direkte fascinert eller tatt av spenning. Så er spent på sluttresultatet.

Jobbkontrakten min gikk ut den andre januar og prøver å koble ut med at jeg "egentlig ikke er arbeidsledig, bare langtidssykmeldt", men det funker bare ikke. Disse to kombinasjonene er ingen real blanding og nå for tiden føles livet ut som en bitter suppe. Man vet ikke hvor man skal begynne eller hvor lang tid det tar. Det er det som er det verste. Livet føles ut som en eneste stor venteværelse og det er kvelende ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noe av det som er fint med å kunne diskutere bøker med andre, ofte har vi helt forskjellig oppfatning av samme bok. Det er spennende hvordan den samme handlingen, det samme språket påvirker oss helt forskjellig. Vi får se om jeg kommer meg til Min Kamp en gang i fremtiden :-)

Skjønner godt at du sliter med langtidssykmeldt/jobbledig, usikkerheten gjør sikkert ikke ting noe bedre. Selv hadde jeg en veldig stabil jobbsituasjon når jeg ble syk og tok det for gitt at jeg skulle tilbake etterhvert. Da arbeidsgiveren og jeg ble enige om å avslutte arbeidsforholdet hadde det gått 4 år, allikevel var det veldig tungt.
Selv om jeg vel teknisk sett er arbeidsledig så har jeg faktisk aldri sett sånn på det, jeg pleier alltid å si at jobben min akkurat nå er å bli frisk. Og det er søren meg en tøff jobb som krever mye tid, energi og vilje, ikke får man ferie og vi kan heller ikke si opp for å finne oss en ny en.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg også og jeg syns det er mer interessant å lese delte meninger om samme bok en motsatt:) Skape en slags debatt om det på en vennlig måte.

Jeg trivdes på den arbeidsplassen jeg var selv om det er en attføringsbedrift som skal hjelpe meg videre i arbeidslivet. Så selv om jeg vet at jeg ikke kan være der lenge siden det er et rulleringssted så vil jeg gjerne tilbake. Jeg vet jeg skal tilbake dit og få være der en stund når jeg har blitt frisk, men de mener det er for tidlig å sette meg på en venteliste ennå så da må jeg bare vente da. For de er de eneste bedriften som er en attføringsbedrift nærmest der jeg bor som skal hjelpe meg videre ut i ordinær jobb. Kjekt å vite at jeg skal få komme tilbake og få være der på begrenset tid, men hvis jeg fikk velge selv kunne jeg gjerne ha jobbet der for bestandig, men det er dessverre ikke slik det funker. Men jeg prøver å se det positive i det at jeg får i hvert fall komme tilbake dit når helsa er blitt bedre og selv om det er på begrenset tid å få være der selv om jeg får komme tilbake. Det er synd at det er en attføringsbedrift for jeg kunne ha gjerne ha tenkt meg en fast jobb, men det er dessverre ikke en slik arbeidssted.

Jaja, livet kan være komplisert noen ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgi er eg på (veg heim frå) ferie i Hong Kong, og på ferie gjeld ikkje forsettet om ingen nye bøker - eg har kjøpt ein 12-15 stk... Men før eg gyv laus på ei av dei, skal eg freda ungdom / paranormal romance-romanen Die for me av Amund Plum. Etter den vert det Julian barnes sin The sense og an ending, eller Eudora Welty, eller H. G. Wells, eller kinesisk krim eller indisk romantikk eller... Ja, kven veit? Lesing vert det iallfall, ei 16 timar flyreise ventar om eit døgn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Misunner deg ikke flyturen, men ferien skulle jeg gjerne hatt. God tur, håper du får sovet bort noen timer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikkje Amund, sjølvsagt. Amy heiter ho

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den siste rettsaken mot Joshua French, ga meg lyst til å lese Morten Strøksnes' bok Et mord i Kongo for å prøve å få litt mer kunnskap om et land jeg ikke vet så mye om. Jeg har kommet et stykke på den og synes han skriver godt. Tidligere har jeg lest Automobil av ham - en reiseskildring fra Øst-Europa som jeg hadde stor sans for.
Gleder meg til å fortsette på Kongo-boka i helga, selv om innholdet ikke er så lystelig. Mye av det som kommer fram virker som en parodi, men det er jo alvor for dem det gjelder. Jeg ser av anmeldelsene av boka at Strøksnes ikke prøver å gi noe endelig svar på hva som egentlig skjedde, men det er like interessant å lese om hans egne opplevelser og litt historisk bakgrunn for et gjennomkorrupt samfunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den synes jeg var veldig bra, og en av styrkene synes jeg faktisk er at han ikke konkluderer. Boken gir svar på noen spørsmål, men jeg tror man sitter igjen med ennå flere når man har lest ferdig. Absolutt en bok som er verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg til frihetens regn, fantastisk film. Jeg begynte på "porselenspiken" av Gunn Marit Nisja og gleder meg til å fortsette med den, fengende så langt. Bare litt trening så er det helg og sofaen, boka og et glass rødvin. Beste som finnes:-) Riktig god helg til deg og alle andre bokelskere:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fortsetter med samme bok som forrige helg, nemlig Marekors av Jo Nesbø. God og spennende bok, men den har blitt lagt til siden til fordel for et par andre bøker de siste dagene, men nå er jeg klar for litt krim igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både "Catch me if you can" og "Frihetens regn" er gode filmer, men sistnevnte misunner jeg deg virkelig, tror jeg har sett den tre ganger og kommer sikkert ikke til å stoppe der. Gled deg!

Leser Glöm inte att låsa (Into to the darkest corner) av Elizabeth Haynes, anbefalt av Karin Berg, hvis jeg ikke husker feil, ikke kommet så langt. Lurte også på om jeg skulle sniklese litt i Himmelrike og helvete. Hvis jeg liker den godt, så er neste bok i trilogien Englenes sorg, på salg til kr 49,- på norli.no.

Ha en riktig fin helg alle sammen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Catch me if You can" har jeg sett før så den vet jeg er bra, jeg har også lest boken uten at jeg føler behov for å anbefale den videre. Om jeg ser bort ifra Titanic så blir jeg sjelden skuffet av filmene til Dicaprio, han er en av favoritt-skuespillerne mine. "Frihetens regn" hørte jeg om i en diskusjon her inne og jeg tror nok du var med i den :-) Ser veldig fram til endelig å få sett den.

"Into the darkest corner" har jeg lest og jeg likte den veldig godt, en spenningsbok med et viktig budskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han er kjempeflink :) Synes han gjorde seg som Mr Gatsby også <3

I helga blir det kanskje en film eller to med Dicaprio, og jeg skal fortsatt være med Tante Augusta på tur ( Graham Greene ).
Ønsker alle ei god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The Great Gatsby har jeg ikke sett, jeg er ofte veldig treg med å se nye filmer. Jeg venter ikke bare til den kommer på DVD eller kan lastes ned, jeg venter faktisk ofte til den blir sendt på tv..

Si gjerne ifra om det ble noe film :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Morten MüllerDemeterSiljeGro-Anita RoenTanteMamieDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundIvar SandEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TJulie StensethmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLaila