Ser at du har både Don Quijote og Den guddommelege komedie på leselisten. Jeg har hørt begge disse på lydbok. I Don Quijote leste jeg først noen sider og repeterte dem på lydbok. Oppleser Duc Mai-The hadde betydelig bedre rytme enn meg på versene! Den Guddomelege komedie hørte jeg uten å ha boken og det var en berikelse selv om jeg ikke fikk slått opp alle guder og personligheter som dukket opp underveis.

Min siste store lytteropplevelse var Hakawati av Rabih Alameddine. Saftige historier fra Østen, både samtid, fortid, fabler og legender. Hele 18 CD’er, så her nytter det i alle fall ikke å ha det travelt. Endelig en Østen-bok med annet innhold enn undertrykte arabiske damer med D-vitaminmangel!
Jeg anbefaler også Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson lest av Björn Granath, som mottok Iris Ljudbokpris for denne prestasjonen.
Drikkegildet i Athen av Platon like jeg også veldig godt. Anders Ribu er en av mine favorittopplesere. Egentlig er det vel bare å kaste seg over hele klassikerserien, iallefall de man ikke gidder å lese selv..

Ellers har jeg hatt stor glede av å høre:
- Klondyke Bill og Pelsjegerliv av Helge Ingstad. Reiseskildring/biografi.
- Gullgraverliv av Jack London. 8 på liv og død noveller.
- Engelske Charles Dickens lydbøker. Tragedier med lykkelig slutt og samfunnskritiske spark.
- Bøkene om avdeling Q av Jussi Adler-Olsen. Krim med humor. Helge Winther-Larsen får lydbøkene til å bli enda litt bedre enn bøkene er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Dritbra! Har begynt på Don Quijote og Den guddommelige komedie gjennom skolen, men Don Quijote vil jeg virkelig presse alt ut av. Kanskje Jack London hadde vært en fin høreopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingLars MæhlumGeir SundetMette-MPiippokattaAud- HelenKirsten LundVanja SolemdalEgil StangelandElisabeth SveeMorten MüllerPär J ThorssonSissel ElisabethTine SundalAstrid PedersenCathrine PedersenBjørg Marit TinholtKarin BergHilde H HelsethEvaPer LundMonica CarlsenAnne Berit GrønbechMaikenBerit RkriraSynnøve H HoelTorill RevheimEllen E. MartolgretemorKristine LouiseReidun Anette AugustinmgeSigrid NygaardSolGrete AastorpLabbelineBenedikteBjørg RistvedtBerit B Lie