Flott tema du tar opp her, for dette er intressant å tenke over. Det med gjenlesing har jeg tidligere vegret meg for, men med årene har jeg innsett verdien av det og også behovet for min egen del. Som ung ble bøker lest i stort tempo uten å dvele for mye med det som sto skrevet,før neste bok sto for tur. Det er klart at mye har jeg gått glipp av men også glemt når en har lest på den måten.

Derfor har jeg gjenlest noen bøker og for en opplevelse jeg har fått da. Noen bøker er det som å lese igjen for første gang mens andre bøker oppleves gjenkjennelse og det en god følelse. Det er klart at det å forstå og dra nytte av en bok har også med alder/livserfaring å gjøre derfor er gjenlesing for meg bra, nyttig for forståelsen og opplevelsen av boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Du nevner alder/livserfaring og dette legger jo to helt ulike forutsetninger inn hos deg som leser; teksten er simpelten nødt til å oppfattes annerledes! Jeg opplever dermed at en indre dialog oppstår i meg mellom den unge leseren i meg og den eldre. Dessuten opplever jeg at jeg oppfatter mer av hva forfatteren holder på med, hva han lykkes med - og hva som er mindre heldig. Takk for den dagen den endeløse landeveien med bøker er over hehe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaTanteMamieDolly DuckHilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora Fjelli