Dette var en morsom tråd. Jeg kjenner meg igjen i mange av svarene.

Sjøl leste jeg den i sin helhet på et par måneder, uten å huske stort, og uten at den imponerte. Men jeg har gjort det, og det ser ut til å gi en slags status!

Jeg har også lasta traileren min i Kirkenes, lossa Bergen, bytta bil i Stavanger, lasta der og i Kristiansand og losse i Porto. Det tok bare ei drøy uke og føltes mye viktigere, riktigere og mer betydningsfullt.

Men jeg undres om det gir mer eller mindre status enn å ha lest Ulysses?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Å lese for status og kredibilitet MÅ og SKAL være uviktig. Punktum. Men, det er mulig å ha en viss respekt for den litterære historien, og være ydmyk for hva som har overlevd som litterære milepæler. Ulysses ga stor motstand ved første lesning, for min del. Andre gang lo jeg hele veien til siste kapittel. Når tiden tillater leser jeg for tredje gang, kanskje med større alvor.
Sist uke tømte jeg en tilhenger med hageavfall på Forus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for et fint svar! Det inspirerte til nylesing. Dessuten står det respekt av å tømme en henger med hageavfall på Forus - i alle fall der jeg bor!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LesevimsaTrineRoger MartinsenHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenTrude OmaflamgeBeathe SolbergSusan StensrudSynnøve H HoelIngvild STor Arne DahlAnna Katharina MyklebustMerethe SolstadVidar KruminsKirsten LundEli HagelundMonica CarlsenHarald KTom-Erik FallaThomas Røst StenerudAmanda AMaikenChristinaTonesen81Daffy EnglundAnn-ElinHanne MidtsundNorahFriskusenBjørg  FrøysaaNabodamaMarianne  SkageIngunnJBjørg RistvedtToveandreas h. o.PirelliLars Johann Milje