Det er mange jeg kunne tenkt å være på tur med, både romanpersoner og virkelige personer.
Jeg tar for meg to personer, to jenter som på mange måter hadde noe å "hevne". Og begge to er mordere, kanskje mot sin vilje og av forskjellige årsaker.
Romanfigurer er Ragnhild av Olav Duun. Det er nå utrolig mange år siden jeg leste den trilogien. Dette var en sterk kvinne som jeg gjerne skulle gått en lengre tur med.
Men aller helst ville jeg gått med Ulrikke. Hun var meget kjent, beryktet og fryktet på 1960 og 70 tallet. Til etternavn het hun Meinhof og var med på å gi navnet til Bader-Meinhof banden.
Jeg leste en biografi om henne for noen få år siden og følte at jeg kom litt under den tøffe fasaden - en liten svak jente, som hatet urettferdighet og som elsket livet ( min vurdering). Jeg ville ha lange samtaler med henne, ikke for å forandre henne men for å komme bakenfor masken og forstå henne, hvorfor, hva driver deg. Samtidig ville jeg også gi litt av meg selv.
Jeg vil aldri godta det hun gjorde, men jeg vil forsøke å forstå, ikke for å bortforklare, men lære noe om det som driver oss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Veldig spennende. Ble nysgjerrig på trilogien. Het trilogien ragnhild og? Eller? Vil veldig lese litt mer om de to :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenMads Leonard HolvikKirsten LundEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineHarald KIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethBeathe SolbergMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBerty