Kanskje jeg høres krass ut, men jeg forstår ikke hvorfor dere går inn på tråder/diskusjoner som omhandler bøker dere enten leser eller har tenkt å lese. Brent barn skyr ilden, og jeg går sjelden eller aldri inn på tråder og diskusjoner om bøker jeg har i bokhyllene. Og når jeg gjør det, så har jeg meg selv å takke. DETTE ER ET FORUM HVOR VI NATURLiG NOK DISKUTERER BØKER.

Vi kan ikke forlange at folk (mellom tyve og tredve tusen her inne) skal tenke på alle scenarier fra en bok som kan på en eller annen måte røpe handlingen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg skjønner ikke helt hva du mener, tror jeg...
Hvorfor skal jeg gå inn og lese om bøker jeg IKKE har tenkt å lese? Noen ganger leser jeg selvsagt om bøker jeg har lest, men som andre skriver bruker jeg jo sidene til å få tips og ideer om bøker å lese, og da er det litt kjedelig når noen skriver aaaaltfor detaljert om handlingen. Selv om de ikke akkurat "røper slutten", skriver de mye om ting som skjer langt utover i historien, og jeg synes det er en spoiler. Det er jo ikke noe vanskelig, tungvint eller problematisk med å hake av for spoiler? De som er interessert, kan jo bare åpne innlegget, og så kan vi som bare vil vite litt om boka, uten å få røpet for mye, skygge unna.

Jeg synes jo heller ikke at man må røpe veldig mye av handlingen for å diskutere bøker....men så klart, diskuterer man handlingen i detalj, så blir det jo slik. Men jeg har sett slike diskusjoner der folk er kjempeflinke til å bruke spoiler-valget, og det funker jo greit det.

Men det er ikke bare anmeldelser her inne som forteller for mye. I dag leste jeg anmeldelsen av Bård Tufte-Johansens standupshow i Aftenposten, og reagerte på at anmelderen gjenga alle poengene hun syntes var bra.... Det må være veldig irriterende for han som står på scena hvis halve salen har lest hans punchlines i avisa først!
En annen sak i samme sjanger er filmtrailere, der hele historien nærmest fortelles i klipp.

Eh, men så var jeg ute på viddene igjen. Poenget var - - -skriv hva dere vil - men JAAAA til spoilerknapp!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vi bruker nok dette nettstedet på ulik måte. Mange av de beste leseopplevelsene mine har jeg fått etter å ha lest omtaler eller diskusjoner her. Er det ei bok jeg lurer på om jeg skal lese, sjekker jeg ofte først om jeg finner noe om den her inne. Siden funksjonen med spoilervarsel finnes, tar jeg som en selvfølge at denne brukes (enten ved å hake av eller på annen måte advare leseren om at man røper handlingen). Unntaket er samlesingene hvor man går mer i dybden, og det er helt naturlig at en del innhold må kunne diskuteres uten at man hele tiden kommer med spoilervarsel.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg bruker nettstedet på samme måte som deg. Leseopplevelsene mine de to til tre siste årene er totalt hentet fra dette nettstedet. Tidlig lærte jeg imidlertid at "ikke les omtaler, diskusjoner" når det gjelder bøker du har i bokhylla og har lyst til å lese, fordi jeg lett lar meg påvirke på godt og vondt. Vi kan godt ønske/forsøke å oppdra de som kommer etter oss, men erfaringen gjør at jeg åpner ikke diskusjoner/tråder på bøker jeg har i hylla, over 500 pr. idag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Også når jeg skal velge blant mine egne uleste bøker, bruker jeg bokelskere. Jeg kunne kanskje tenkt slik at de bøkene jeg eier skal jeg uansett lese, så de trenger ingen anbefalinger. Men når jeg skal prioritere hvilken jeg har mest lyst til å starte på, tar jeg ofte en to-tre aktuelle og veier opp mot hverandre. Da kan en omtale her innimellom gjøre valget lettere :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er heller det at når jeg søker opp en bok for å legge den til, mange ganger som "ønsker meg" fordi jeg ikke har lest boka før, hender det jo at jeg vil se hva andre bokelskere sier om boka. Og da er det fort gjort å komme inn på en bokanmeldelse som gjengir boka i detalj. Selvfølgelig stopper jeg å lese, men det er mye man får med seg iløpet av sekunder, som man kanskje ikke ønsker. Og jeg syns ærlig talt ikke det er for mye forlangt å hake det av, hvis man røper noe av handlingen i en bok. Men jeg skjønner jo at man er for sliten til å gjøre det når man er ferdig med å detaljert beskrive hendelsesforløpet i en 300 siders bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skiller mellom bøker jeg allererde har i mitt eie, og alle de andre. De jeg har i eie, beskytter jeg, alle andre spiller det ingen rolle hvilken omtale jeg leser, da kan jeg gjerne bli opplyst på alle mulig måter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadKirsten LundAnne Berit GrønbechChristofferKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Harald KKaren PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli HagelundNicolai Alexander StyveAvaHanneAudhildHilde Merete GjessingmgeIngeborg GSolveigStine SevilhaugTone SundlandNinaMads Leonard HolvikTorill RevheimElisabeth SveeEirin EftevandBeathe SolbergToveIngvild S