Vær snill å varsle om innleggene røper noe avgjørende i forhold til handlingen. Det er sikkert flere enn meg som ikke blir ferdig med kapitlene før til helgen :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg forstår det om du blir skuffet over ting som røpes. Men hva er avgjørende for handlingen, det aller meste kanskje, tenker jeg.

Hvis vi lar være å åpne tråder før "alle" skal være ferdig med den og den delen, slipper vi å tenke på spoilerfaktoren. Da får de som ikke har kommet så langt, ligge unna, og alle andre kan dele alt de måtte ønske uten hensyn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noe av hensikten med å dele inn en bok i flere diskusjonstråder er å minske "faren" for spoilere.
Hvor mange tråder hver bok skal ha avhenger av hvor lang (sideantall) den er, og kanskje litt av hvordan den er delt opp fra forfatterens side.

For mange tråder fører lett til at det blir rotete.
Når det gjelder Middlemarch synes jeg fire tråder er passe.

Jeg anbefaler at de som vil unngå spoilere ikke leser innleggene i den aktuelle tråden før de har lest de avsnittene i boken som tråden gjelder for.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, jeg synes også at fire tråder virker passe for denne boka. Da vet jeg litt om tanken bak inndelingen, og tar med meg anbefalingen om å vente med å lese innleggene i den aktuelle tråden til man har lest bøkene/sidene som omtales, videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg bare lurer. Jeg har ikke deltatt i boksirkel før, og vet ikke helt hvordan det fungerer. Jeg ser det er en spoiler-knapp tilstede når man skriver innlegg, og jeg ser at noen bruker denne og at andre ikke gjør det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spoilerknappen er en evig kilde til diskusjon. Når bruke den, når ikke? Fint at du tar opp dette, Laila! Jeg synes godt vi kan være litt tilbakeholdende med å røpe handlingsforløpet. Går fint an å diskutere likevel. Mange innlegg om Middlemarch viser det.

Jeg har et innlegg i denne tråden der jeg skriver ordet «SPOILER» innledningsvis. Synes jeg røpet for lite til å trykke på spoilerknappen, men ville likevel varsle (var kanskje litt for forsiktig her…) Nevner dette bare for å si at det også er et alternativ.

Det finnes ingen faste regler for bruk av spoilerknappen, så vidt jeg har oppfattet i hvert fall. Vi må bare prøve oss frem, ta hensyn til at vi leser i forskjellig tempo, og tenke oss om før vi poster et innlegg. Kan jeg få frem det jeg har på hjertet uten å røpe for mye av handlingen? Når røper jeg så mye at det er på sin plass med en advarsel? Du vil oppdage at her er det mange ulike meninger!

Håper du blir med videre i lesesirkelen :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

RandiStian AxdalLailaDolly DuckTor Arne DahlmarithcsomniferumTrude JensenAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeHarald KBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten LundEvaEli HagelundDemeterAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnn Helen EToveTorill RevheimBeate KristinEster SMonica CarlsenPiippokattaJan Arne NygaardIrakkRune U. FurbergalpakkaHelge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir Sundet