Var det noen som så oversikten over bibliotek i dagens Aftenposten? Kunne tenkt meg en kopi av ST. GALL-BIBLIOTEKET i stua mi etter at de har ringt fra Hamar! PEABODY burde kunne tjene som modell for nyttig bruk av dagens fengsler når løvene og lammene engang gresser side om side.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Tror de må ringe fra Hamar flere uker etter hverandre for å kunne kopiere noe av dette i heimen! Men sjelen får litt vinger av å se bildene også - får trøste oss med det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest nevnte artikkel, men jeg velger likevel å kaste meg ut i diskusjonen. Mitt lokale bibliotek er kanskje ikke det aller flotteste, men det skaffer meg alle de bøker jeg ber om og det er mye rart. Har også en liten kjærlighet til biblioteket i Tønsberg.
Men det biblioteket som etter min mening er det flotteste:
Biblioteket til Trinity College i Dublin. Selve bygningen er ikke noe spesiell. Innvendig består den av et langt hovedrom med flere gallerier over hverandre stappfullt av gamle bøker. Her er også utstilt en tusen år gammel harpe ( modellen til Irlands nasjonalvåpen). Under dette hovedrommet er det et museum hvor Book of Kells ( verdens vakreste bok!) og flere andre håndskrevne bøker blir oppbevart. Biblioteket og universitetet ble grunnlagt av Elisabeth I og skulle være en protestantisk spydspiss inn i det katolske Irland. Det ble også vedtatt at et eksemplar av alle bøker i hele det Britiske samveldet skulle gis til biblioteket. Så vidt jeg vet så gjelder denne regelen også i dag.
Biblioteket er i høyeste grad verdt et besøk. Har du ikke muligheter å reise til Dublin, klikk deg inn på nettsider der det er mange flotte bilder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har avgjort et poeng!
skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Noe så suverent!! Sånn skulle det virkelig vært MANGE steder.. Er kanskje lov å håpe at norge kommer etter en eller annen gang i fremtiden også....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for den Tao. God ide!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dette var flotte templer til bøkenes ære! Til og med Deichmans hovedbibliotek, som gjorde et uutslettelig inntrykk på mitt barnesinn, blekner mot dette ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Flotte bilete, ja. Bokhylla Billy blir skrøpeleg i samanlikning.

Mi største bibliotek-oppleving er nok då eg fekk tilgang til St.Pancras-avdelinga til The British Library i jobbsamanheng. Reint arkitektonisk og estetisk kan det nok ikkje måle seg med desse bileta, men sjølve opplevinga av å få tilgang til dei rike samlingane var overveldande.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og da var du midt i London?
Ja, bildene inspirerer både til reiser og nye bibliotekbesøk - og deling av opplevelser. Mitt mest minneverdige besøk er nok på Furulund Kro på Stokke i Vestfold, hvor et av landets få arbeiderbibliotek ligger. Her må du være yrkessjåfører for å få låne lydbøkene, og du kan ha dem en måned. Det var en drøm som materialiserte seg for meg og endel andre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var virkelig et knippe med praktfulle biblioteker :) Tror jeg må gjøre om på reiseplaner og sette bibliotekbesøk øverst på liste over serverdigheter :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakkert!
Flaks at både Portugal og Paris står på min liste over "steder jeg vil/skal tilbake til". Bibliotekene er notert og vil bli besøkt når tiden er inne. Hjertelig takk, Odin!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nydelig og fascinerende! Takk for at du delte!! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T