Noe av det beste jeg vet på bokelskere.no er sitatfunksjonen. Det er så utrolig fascinerende lese bøker som veldig mange andre også har lest, og se hva de har valgt å sitere fra den samme boken som meg selv. Jeg vil ikke dra det så langt som å påstå at det sier noe om mennesket bak de forskjellige leserne, samtidig som det kanskje gjør det i den forstand at man får et lite innblikk i hvordan andre tolker og opplever en bok. Jeg har ennå til gode å se en eller flere bokelskere sitere samme avsnitt eller setning.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Jeg har ofte hatt lyst til å sitere de samme setningene som andre her inne, men vi gjentar ikke sitatene av respekt for de som var først ute. Når jeg siterer fra en bok, går jeg alltid først inn og sjekker hva som allerede ligger her inne.

At mine sitater sier noe om meg som person, tror jeg på.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Enn hvis den samme setningen for eksempel er sitert fra før, bare på engelsk? Skriver du det norske sitatet? For denne "problemstillingen" har jeg truffet på tidligere, at et sitat var hentet fra den engelske versjonen og da unnlot jeg å skrive den norske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært borti det jeg også, og etter å ha skrevet 941 sitater, så har jeg sikkert gjort noen feil. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri tenkt i de baner - at bokelskere som siterer det samme som meg - eller for den saks skyld - gang på gang gjengir de samme diktene - ordspråk osv. oppfører seg respektløst overfor meg. Jeg har ikke eierskap til sitater, dikt etc.. Når jeg ser at andre sitere det samme som meg - eller gjengir et dikt jeg har gjengitt tidligere - tenker jeg som så - hyggelig hyggelig - og gir vedkommende en stjerne.
- og jeg er nokså sikker på at du ikke tar dette så høytidelig selv heller, gretemor. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen ganger så føler jeg meg litt mistolka her inne. Jeg gjør bare det jeg har lært av mine forgjengere på bokelskere, og det vi snakket om var sitering fra bøker vi leser. Koden har i hvert fall vært at vi ikke gjentar de sitatene som står under bøkene fra før av, Kanskje var bruken av ordet "respekt" for drøy, men denne uskrevne regelen er det ikke jeg som har funnet på. Det kan neste virke sånn på kommentaren til deg og EllenM.

Vanligvis så tar jeg ikke meg selv så veldig høytidelig, men av og til når jeg ikke har det bra. så er jeg både sårbar og selvhøytidelig. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det nå jeg bare få si at jeg opplever deg ikke som selvhøytidelig! Jeg er ikke så glad i å kommunisere med andre via telefon, hverken i meldinger eller å prate fordi det er så lett å mistolke hverandre. Sånn er det nok også på internett. Det er så greit å kunne se den man kommuniserer med, ansiktsutrykk og sånt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenker akkurat det samme som deg, gretemor. Jeg sjekker sitatene under min utgave før jeg legger inn eget, jeg synes det er unødvendig å legge inn samme sitat flere ganger. Ikke tar det lang tid å sjekke heller.

Håper du føler deg bedre om ikke så lenge, i mellomtiden skal vi klare å leve med at du er litt selvhøytidelig :-) (Det var selvfølgelig en spøk, jeg opplever deg faktisk ikke som selvhøytidelig her)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei da, gretemor - jeg tillegger ikke deg moderskapet av denne (for meg) - ukjente koden. :)
Jeg vært medlem av bokelskerne i over tre år, men har nok en gang sovet i timen og skriverier om "retningslinjer" for sitatbruk - har dessverre gått meg hus forbi. Med så mange utgaver av samme bok - ville dette (for meg) være bortkastet tid. Sitatene mine noteres først og fremst som en påminnelse til boken jeg leser - synes andre om sitatene - dobler dem eller plusser på med sine egne - er det bare hyggelig - synes jeg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Åh, jeg har ikke engang TENKT på å sjekke om det er noen som har sitert det samme som meg før jeg siterer, men bruker å skumlese sitatene etterpå. Kanskje jeg må legge meg til vanen å sjekke først, vil ikke at noen skal føle at jeg er respektløs.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det gjorde jeg nå akkurat, fant ut at jeg hadde gjentatt et tidligere poeng, og slettet teksten min. Bra vi har den muligheten også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes på ingen måte det er respektløst å sitere det samme som noen andre - bare litt unødvendig og plasskrevende. Det ville irritert meg å skumme gjennom en sitatliste og finne mange identiske sitater på samme bok-siden - jeg forventer at hvert innlegg skal gi meg et nytt sitat, ikke gjentagelser. Nå kan jeg ikke huske å ha sett bøker med en kjempelang "sitat-liste" her inne, men om mange lesere la inn det samme sitatet på nytt og på nytt, ville det fort blitt uoversiktlig, synes du ikke det? Nye gullkorn kunne forsvinne innimellom alle gjentagelsene? Om noen hadde kommet meg i forkjøpet, ville jeg gitt forgjengeren en stjerne og vært glad for at jeg slapp å skrive inn sitatet selv - tid spart = mer tid til lesing! ;)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det spørs litt hvem man skriver sitatene for, andre eller seg selv. Hvis man vil samle på fine formuleringer (som man selv har "opplevd"), er det jo best å kunne få lov til å skrive dem ned, og ikke bli hindret i det av folks hang til å ergre seg;)
En annen ting: uskrevne regler på et sånt forum er jo litt vanskelig, - det er ikke alle som har vært her så lenge eller har deltatt i den diskusjonen der de ble "vedtatt". Dessuten våkner nok anarkisten i meg hvis alt skal være så gjennomregulert ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hvem er det som ergrer seg? Ofte kan det være behov for å feie for egen dør.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forsto på annelingua at hun kunne ergre seg over unødvendig tidsbruk hvis hun møtte det samme sitatet flere ganger, - det var ikke myntet på deg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men jeg tar det til meg! - for du forstod meg rett, Ellen: jeg kan såvisst ergre meg om jeg må pløye gjennom mye "oppatt-att"-innlegg der jeg forventer å finne variasjon. Men nå tenker jeg ikke på dét (altså endeløse repetisjoner) som et stort problem hva gjelder sitatene her inne, så dette var et "worst case scenario". (Jeg finner det mye mer irriterende med folk som skal ha meg til å forlate bokelskere.no for å lese bokomtaler på bloggen deres - men nå heller jeg bensin på bålet, så klart. Og jeg klarer å styre min irritasjon og bare blåse i å følge de eksterne lenkene. Jeg gidder nemlig ikke å bruke tid på slike ekstraturer ut i det blå...) Og for all del: jeg mener ikke at hva jeg måtte ergre meg over av sånne ting, generelt skal være normgivende for andres adferd her inne. Det er jo slik, at det som for meg fremstår som den eneste logiske handlemåten, kan være heeeeelt fjernt for andre. Så jeg støtter deg vel i at det ikke bør være noe mål at vi slår hverandre i hodet med en masse uskrevne regler for dette forumet - jeg tror vi kommer langt med bare kardemomme-loven... ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er enig med deg annelingua, slik tenker jeg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er sikkert ikke alene om ikke å tenke på det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg har heller ikke tenkt på det. Og egentlig synes jeg ikke det gjør så mye om samme sitat kommer to ganger. "En god ting kan ikke sies for ofte" heter det, og det kan jo rett og slett være interessant å se at mange merker seg det samme. Jeg har nok ikke tenkt på det som respektløst, men hvis det er den gjengse oppfatningen, så skal jeg skjerpe meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Kirsten LundAnne Berit GrønbechChristofferKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Harald KKaren PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunillaEli HagelundNicolai Alexander StyveAvaHanneAudhildHilde Merete GjessingmgeIngeborg GSolveigStine SevilhaugTone SundlandNinaMads Leonard HolvikTorill RevheimElisabeth SveeEirin EftevandBeathe SolbergToveIngvild SIreneleser