Vinteren er ikke min favoritt-årstid, men da jeg var ute i natt hadde det svarte pleddet fått et lett slør av store, tydelige snøkrystaller på seg. Da jeg så det glitre i lyset må jeg innrømme at kulden ikke var så ille allikevel. Det er heller ikke så fælt inne når stearinlysene tennes og man fyrer opp i peisen. Har man en god bok i tillegg så blir det koselig.

Siden jeg ligger litt foran skjema i felleslesningen har jeg lagt bort Middlemarch for helgen. Siden den er ganske omfattende skal jeg bruke helgen til å se gjennom noen kokebøker og komme meg gjennom noen kortere bøker. Siden alle bøkene er på mindre enn 100 sider regner jeg med å komme gjennom Jayne Doe av Jamie Brook Thompson, Lock & Load A Ryan Lock Short av Sean Black og The Old Man & The Monkey av George Polley.

Her skal jeg gjennom alt fra et hevngjerrig mordoffer, til en tøff livvakt, til et vennskap med en snøape. Når jeg i tillegg skal få med meg hockey, hopp og X-games på tv så tror jeg det blir en innholdsrik helg :-)

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Summa summarum ble det en jobbdag i helga og bare to bøker lest, den ene om krydderurter og den andre Til odel og eie av Emily Giffin. Fått med meg at den er filmatisert, men den er sikkert litt "Sex & singelliv"-aktig så jeg har ikke fått med meg den. Merkelig å holde med ei som holder på med sin beste venninnes forlovede, men det blir nok med denne ene. Den er den første i en trilogi...Velskrevet nok, bare ikke helt min stil. Min planet er annerledes, jeg forstår ikke sånn overfladiskhet... Karakterene er altfor opptatt av klær og dilldall...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg trodde jeg hadde svart denne gangen, men forvekslet det med forrige helg. Men bedre sent enn aldri:)

I helga og hele uka har jeg vært en produktiv leser og fullført tre bøker. Et nivå jeg er endelig er tilbake på. Brukte ofte å fullføre tre bøker i uka før i tiden, men før har nettet og andre ting tatt over lesingen slik at det ofte ble bare to bøker, men denne uka har jeg tilbringt lite tid på nettet og det resulterte i at jeg fullførte tre bøker. Det nivået jeg ønsker å være og håper det forholder seg sånn. Tidligere i uka leste jeg Fossefall(53) Livets valg av Jorunn Johansen. Har vært en liten stund siden jeg leste i den serien nå og siden serien varer i 55 bøker syns jeg at jeg må og vil fullføre hele serien. Vil jo vite hvordan det ender og se om jeg får rett. Liker ikke halvspiste serier, i hvert fall serier jeg liker, så jeg skal selvfølgelig lese de siste to bøkene i serien også.

Og i helga leste jeg ferdig Min Kamp 5 av Karl Ove Knausgård (vemodig å tenke på at det bare er en bok igjen i serien. Den skal jeg selvfølgelig også lese). Blir aldri lei av Knausgårds skrivemåte.

Jeg ble også ferdig med Brev til min datter av Anne - Britt Harsem i helga. Oppfølgeren til Mammas svik, om den forferdelige Alvdal saken.

Så det ble da en del lesing denne helga også, og godt er det.

Her er det lite med snø. Ikke så rart siden de siste kveldene har det vært noen kraftige vindkast. Men jeg vil heller ha sånt vær istedet for snø for dette været minner meg mer om høsten, min favorittårstid. Så det får bare blåse for min del:)

Ser ut som du også leser mye variert, og det bra:)

Håper du hadde en god helg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gleder meg til våren kommer :):)
Skal prøve å gjøre ferdig "Det beste i livet " av Ronna Jaffe i løpet av kvelden..
Mad Men aktig... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har i det siste vært noen intervjuer med Jon Fosse og anmeldelser av boka Kveldsvævd som er en frittstående oppfølger til Andvake og Olavs draumar. Det inspirerte meg til å begynne på Andvake, en kortroman på 74 sider. Det var mye historie på de sidene. Jeg skal ikke beskrive boka eller Fosse. Bare si at denne likte jeg godt og at jeg synes flere bør lese! Gjør som meg, start med Asle og Alida, 17 år og alene i livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen er det å lese Den trejde sannhet av Kurt Aust. Blir jeg ferdig med den, så blir det enten å fortsette med enda en bok av Kurt Aust eller fortsette på jordmor-serien av Sigrid Lunde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må vel innrømme at jeg ikke er så glad i vinter,men vær er vær,og under snøen ligger heldigvis en ny vår:-). denne helgen har jeg begynt på Uthevet tekstDet som ventet meg,av Parinoush
Saniee,dette er en roman om en kvinnes kamp for kjærlighet,rettferdighet og overlevelse under vekslende regimer en sterk tradisjonsbundet kultur i Iran.God helg!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sant. Og bare vent, når sommeren kommer så er det nok for varmt for meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er heller ikke særlig glad i vinteren, så jeg fortrekker å krype opp i sofaen med en god bok så ofte jeg kan i denne mørke, kalde årstiden.

Denne helgen leser jeg den andre romanen til Kim Leine, Valdemarsdag. Hele handlingen utspiller seg i København den 15. juni – Valdemarsdag – og kretser rundt et drap. Boken er visstnok basert på Leiens farfars historie.

Ellers har jeg så vidt begynt å lese om igjen novellesamlingen Sommerhus, senere av Judith Hermann, og på lydbok skal jeg høre Snow crash av Neal Stephenson.

Riktig god helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her blir det nok Middlemarch,som du sier så er den ganske omfattende så det tar sin tid. Litt annet innimellom blir det jo alltid og da er det det siste nummeret av Klassisk forum det går i . Vinteren er grei nok,særlig med gode bøker.Her i Molde er det joggeskoføre og mildt. God helg til deg og alle her inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes vinteren er flott. Masse tid til innekos med pledd, rødvin og boka. Gjelder å nyte øyeblikket. Denne helgen storkoser jeg meg med Jojo Moyes " et helt halvt år" den fortjener all den hederlige omtalen jeg har lest om den . Fantastisk fra første side. Annbefales. Riktig god helg til deg og andre bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg reknar med eg fullfører Jonas Gardell si bok Tørk aldri tårer uten hansker: Kjærligheten denne helga. I tillegg til denne, åleine heime med ungane, og den alltid tilstedeværende lærarjobben, så håpar eg det blir tid til å starte på ei bok til. Har berre ikkje bestemt meg for kva for ei eg skal hive meg over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler absolutt tv-serien som er lagd utfra bøkene til Gardell også! Syns den var veldig fin!!
Men kanskje greit å vente til du har lest alle bøkene, hvis du har planer om det...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første boka gir meg iallefall lyst å lese resten! Interessant og ganske overveldande innblikk i vår nære historie. Eg har fått med meg at serien iallefall delvis har gått på tv, men ikkje sett den. Trur eg i første omgang held meg til bøkene, slik du seier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle like den så godt! Hadde jeg visst det ville nok jeg også lest bøkene først...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God helg! Her har vi veldig svingende temperaturer om dagene, alt fra minus 7 til minus 30. Heldigvis trenger jeg ikke å bevege meg mer enn nødvendig ute. I går begynte jeg på " Overgangen " av Justin Cronin. Jeg har planlagt å lese den en stund, men ble veldig overrasket da jeg så hvor stor den er, 795 sider! Har også forstått det slik at dette egentlig er en trilogi? Noen som vet om dette stemmer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dette er en trilogi. http://www.amazon.com/Justin-Cronin/e/B001H6J17E
Jeg har første boka selv, men ikke lest denne enda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble akkurat ferdig med Berlin Alexanderplatz av Alfred Døblin. Det er en klassiker.
Den falt ikke helt i min smak. Det var noe med språket som var veldig uvant.
Nå skal jeg begynne på en koselig bok av Karin Brunk Holmqvist: Sirile gentlemen søkes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei - her er det minusgrader men ikke antydning til snø. Det blir mye mørkere på denne årstia uten snø, men det er ganske behagelig å slipp den... ;-)
Har akkurat fullført "Redaktør Lynge" av Hamsun, den var egentlig ganske dagsaktuell. Nå i helga blir det lette bøker, starter med Mark Alpert "Einsteins siste teori". Trenger å hvile hode.
God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldig du er som har snøkrystaller ...her er det barfrost, og litt is enkelte steder. Men sola skinner hver dag nå og det er flott turvær om man kler seg godt :-)

Jeg begynte på "Malstrømmen" av Frode Granhus for en tid tilbake - og leste litt nå og da. Syntes ikke den var det helt store. Men så har jeg lest litt hver kveld denne uka, og da ble opplevelsen helt annerledes. Tenker jeg leser den ut denne helgen, om det ikke skulle inntreffe noe spesielt, for boka ble spennende den!

God helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i vinteren og snø, lyset og kulda. Jeg går ikke ofte på ski, men nyter livet ute likevel. På beina og i leik med unger.

I helgen leser jeg nok de siste kapitlene om Jamilet og Rosa i La Peregrina. Og det blir det hele, for ellers er det foredrag, kino og skriving som står på programmet. Og litt familiehygge da :)

God (vinter) helg til alle :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Snø er jo så koselig! Heller det enn sørpete slapsevær, snart vår nå, hold ut! :)

Denne helga avslutter jeg Les Miserables av Victor Hugo, og så er jeg i full gang med "Bitrere enn døden" av Grebe og Träff, overrasket meg de bøkene der faktisk.

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foretrekker helt klart snø fremfor slaps eller holke. De siste årene har jeg bodd i Oslo og da var det mer av det siste, men etter flyttingen er det masse puddersnø :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan er "Bitrere enn døden"? Hvordan overrasker den deg?
Jeg kjøpte den på salget nå, men har ikke fått lest den enda....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

DEN overrasker meg ikke, men bøkene til Grebe og Träff, jeg trodde ikke de var så bra, men jeg har kosa meg jeg altså. Lettlest krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra! Da har jeg noe å glede meg til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også fått nok av vinter og snø. Det eneste jeg liker med den er at jeg kan ligge inne under pleddet og lese med god samvittighet!!
Jeg gjorde meg ferdig med "Stillheten etterpå" av Karin Slaughter i dag tidlig. Dette er virkelig min type bøker!! Man kommer dypt innunder huden på hovedpersonene og det er fæle saker det dreier seg om, som berører langt inn i hjerterota.
Nå har jeg akkurat hørt ferdig "Brødrene Løvehjerte". Føler at jeg er den eneste på min alder som ikke har gamle minner til den boka osv, så på tide at jeg også har fått den med meg.
Hva jeg skal fortsette med denne helga er jeg usikker på. Aller først må jeg i alle fall ha noe veldig lettlest, så har funnet frem litt tegneseriebøker, en kjærlighetsbok, en dikt samling og en novelle samling.... så får vi se hva det blir i løpet av kvelden.
Oppdatering føler! ;)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her gikk det virkelig unna på fredag!
Leste først en av Donald ducks julehistorier. Det var kjempe kos! Det gjorde jeg hver eneste jul før. Gledet meg til jul og de innbundne Donald bøkene ;)
Ellers har det vært litt av hvert forskjellig her:
"Game over" av Hæge F. Pedersen, helt grei -men ikke noe mer.
Endel noveller fra "Bare mjuke pakker" av Levi Henriksen -disse liker jeg veldig godt! Nydelig skrevet om folk i en litt annen situasjon enn "standaren" i jula.
Samt noen få dikt i "Tid for helvete" av Laura Jackson. Disse gir meg minimalt, så det går veldig smått. Kun stahet som gjør at jeg fortsetter.

I dag har jeg så vidt begynt på "Fasandreperne" av Jussi Adler-Olsen. Veldig spent på både denne boka og serien! Leste den første boka da den kom ut på norsk og likte den veldig godt. Håper dette blir en serie jeg vil stor kose meg med!
Litt farlig med for høye forventninger da har hørt så utrolig mye positivt på forhånd, men jeg håper virkelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser noe Middlemarch denne helgen. Har laget en leseplan for meg selv som fungerer fint (25 sider pr. dag). Jeg skal også lese mer i Jørgen Brekkes siste krim, Menneskets Natur. Når jeg er ute og går på tur, hører jeg på Kafka sin bok "Prosessen". God helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stress og jag og jobb og mas
Er satt på vent for denne gang
Helga blir ein lystseilas
Med Middlemarch’en dagen lang

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgi les eg Kong Lear av Shakespeare, i omsetjinga til Edvard Hoem - eg har sett Lear på Den Nationale Scene i Bergen og er over meg av begeistring!
Elles har eg òg denne helgi Du kom igjen og alt vart forandra av Gaute M. Sortland og Det fleirspråklege Noreg på planen - eg vert ferdig med begge berre eg får nokre minuttar samanhengande lesing i sofakroken.
På øyra har eg nettopp byrja på Gabriel Garcia Marquez si Love in the Time of Cholera.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel jeg er heller ikke glad i vinteren med snø og glattis, men til gjengjeld er det mye spennende sport på TV.
Denne helgen leser jeg på Historien om vampyrer - fra dødsfiende til superhelt, Holmenkollen og Ottar og Wulfstan - To rejsebeskrivelser fra vikingetiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt sant, jeg er ikke veldig glad i sommer-idrett så det er faktisk ett pluss til vinteren.
Og snart er det OL!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker en del sommer idrett også, som friidrett og svømming

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her vert det parallellesing som vanleg. Papirboka eg held på med akkurat no er Vinter i Maine av Gerard Donovan. Eg nærmar meg slutten på denne, så i løpet av helga kjem eg til å starta lesinga av Pythias anvisninger, den siste i trilogien Victoria Bergmans svakhet av Jerker Eriksson og Håkan Sundquist - ei bok som eg gru-gledar meg til!
Lydboka denne helga er Prost Gotvins Geometri av Gert Nygårdshaug og som ebok les eg norsk krim: Stemmen av Jørgen Jæger.

Kven giddar vel å bry seg om vêret når ein har masse lesestoff..?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

skal lese ferdig den nye klimaboka av Mark Maslin - Climate - a very short introduction....Ellers så er det bare 11 mnd til julaften idag....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tida går fort, men jeg tar våren før jeg begynner nedtelling til julaften :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vinteren er ikke min favoritt-årstid heller, men som du sier blir det litt bedre med når stearinlysene tennes og bøkene tas frem :)

Denne uken ble jeg endelig ferdig med De beste blant oss av Helene Uri. Jeg har brukt flere måneder på å lese denne boka, virkelig ikke min type bok. Etter en sånn tung og kjedelig bok trenger jeg virkelig noe lettere litteratur, tror derfor at det blir noen seriebøker denne helgen.

God lesehelg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLailaKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie