Har sett at flere her, som meg, har store mengder med bøker de ikke har lest enda og derfor innfører kjøpestopp en stund. Jeg prøver også å begrense meg, men det går ikke så bra. Har tusen unnskyldninger bestandig. Det som er vanskeligst å stå i mot er salg og tilbud da det blir så innmari billig, og bruktsjappa.
Så jeg lurer veldig på hvordan dere klarer å motstå det da dere kommer over fristene bøker til en veldig billig penge?
Har dere noen tips å komme med?

Hilsen hun som drukner i bøker hun ikke har lest og likevel fortsetter å kjøpe raskere enn hun leser......

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg har kjøpestopp på ALT bortsett fra mat og nødvendige hygieneartikler i år. Hvorfor?

  1. Økonomisk trygghet kommer fra de små tingene: Jeg motiverer meg ved å tenke på hvor mye penger jeg kan spare. Jeg har ikke levd særlig økonomisk hittil, og kontoen var alltid tømt før neste utbetaling. Aldri forberedt dersom noe skulle bli ødelagt eller en uventet stor regning skulle dukke opp. Idiotisk! Dessuten gikk jeg rundt og tenkte at jeg var så himla fattig fordi jeg aldri hadde penger. Men hvis jeg hadde begynt å bruke penger bare på det jeg TRENGER hadde jeg kanskje ikke vært så fattig? Det er motivasjonen for min del. Jeg driver og sparer opp penger til bufferkonto, så jeg ikke skal føle meg så økonomisk utrygg hele tiden.

  2. Unødvendig forbruk er teit: Jeg vet at de fleste voksne har råd til å kjøpe flere bøker enn de leser, men er det lurt likevel? Jeg synes ikke noe særlig om overforbruk. Når man har så masse ting og kjøper bare fordi man har lyst til å kjøpe setter man ikke ordentlig pris på dem. I dagens samfunn har vi en nevrotisk higen etter ting, og salg og tilbud er bare en unnskyldning for å kjøpe mer. Som Cindy skriver, man tjener ikke på salg hvis man ikke begrenser seg til det man trenger. Jeg vet så altfor godt hvordan det er å kjøpe masse ting jeg ikke hadde tenkt meg i utgangspunktet og så innbille meg at jeg har spart penger! Likevel får jeg en vond følelse i magen når jeg ser saldoen på kontoen...

  3. For mange bøker setter en demper på leselysten. Med hundrevis, i alle fall flere titalls, av bøker i "lesekø", føles lesing lett som et stort og vanskelig prosjekt. Lesing er jo egentlig avkobling. Jeg synes dessuten det er litt flaut at jeg har så mange bøker som jeg ikke har lest, og det er heller ikke hyggelig. Jeg kan tenke meg at en som ikke leser så aktivt ville synes at det er rart at jeg har hamstret så mange bøker uten å få lest dem alle. Jeg ville jo synes det var rart hvis noen hadde masse DVD-er eller CD-er de ikke hadde sett/hørt. Kanskje bare jeg som tenker sånn, men men.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kjøpestopp hele dette året, og det gjelder både bøker, sminke og klær. Er avhengig av alle disse tingene, men i 2014 måtte jeg stoppe eller dempe denne shoppeavhengigheten :)
Jeg skriver opp alle bøkene som er uleste i bokhylla mi, slik at jeg er klar over hvor mange det er. Det ble for eksempel 70 nye bøker i fjor, og av den grunn har jeg en del uleste bøker... Så føler det er en stor motivasjon i seg selv :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøpestopp er vanskelig! Har ikke kjøpt bøker på over to måneder, og så langt har jeg ikke gått uten å kjøpe bøker på et par år. Det som motiverte meg var at jeg bestemte meg for å spare alle pengene jeg ellers ville brukt på bøker, også gi mamma en fin reise i 60-årsdag. Det er lite som føles så godt som å kjøpe bøker, men å glede en man er glad i føles bedre :-)

Det var vanskelig å unngå salg til å begynne med, så jeg unngikk alle bokhandler både fysiske og på nett så langt som mulig. Nå er jeg så fornøyd med meg selv at jeg ikke ønsker å kjøpe bøker for tida. Det er deilig å se at andelen uleste bøker minsker heller enn å øke.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bruk biblioteket mer aktivt! Man trenger jo faktisk ikke EIE alt man leser :) Siden både jeg og ektemannen min er lesehester og vi bor i en altfor liten leilighet med vår store familie har vi rett og slett ikke plass til flere bøker nå. Så for vårs del begrenser det seg selv pga plass, men også på grunn av økonomi. Vi har rett og slett ikke råd til å kjøpe nye bøker. Det som fungerer best for oss er hyppige turer på biblioteket og å tillate oss å gå bananas én gang i året, nemlig under Mammutsalget. Dette gjør også at Mammutsalget får en helt annen betydning. Det er ikke bare nok en anledning til å kjøpe bøker på salg, det er Salget hvor vi kan gjøre ordentlige kupp og sikre oss bøker vi har siklet på en stund.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg bruker faktisk biblioteket endel også! Spesielt for filmer, lydbøker og "ukjente" nye bøker... Problemet er på ingen måte at jeg går tom for lesestoff! Heller tvert i mot ;)
Hørs ut som en kjempe avtale hvis dere begge to er like store lesehester!!
Jeg hadde mer eller mindre kjøpestopp i fjor, fra nyttår og frem til høsten... etter det har det tatt helt av med innkjøp ;) Det er jo så mange tilbud som er for gode til å la gå og så mange serier som jeg følger!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drømmen er å bygge eget hus (slott?) med bibliotek, da skal det hvertfall ikke være snakk om måtehold på grunn av plassmangel :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er ikke det at jeg ikke har råd til det, og jeg har blitt mye flinkere til å se om det faktisk er bøker jeg kommer til å lese. Det blir ikke så mye dumme bomkjøp fordi det er billig som det ble tidligere.
Men likevel kjøper jeg mye mer enn jeg rekker å lese, så skulle gjerne kuttet ned litt på innkjøpene for å kunne kose meg mer med alle de bøkene jeg allerede har!

Får virkelig håpe at h*n satte stor pris på boken da! Da er det koselig å gi bort da noen virkelig setter pris på de :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dette er vel et problem for alle oss som elsker bøker :)
Uansett hva slags restriksjoner jeg lager meg for nye bokkjøp så blir de som blåst vekk når jeg befinner meg i en bokhandel og finner bøker som er satt ned i pris. For ikke å snakke om når jeg er innom en bruktbutikk eller et loppemarked hvor jeg finner bøker for både 5, 10, 20 og 30 kroner. Aldri er jeg svakere for bokkjøp enn i disse tilfellene.

Det jeg har blitt flinkere til er å være mer bevist på hva jeg kjøper slik at de bøkene jeg kommer hjem med er bra bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sol SkipnesGro-Anita RoenElisabeth SveeStig TSigrid Blytt TøsdalVannflaskeKaren PatriciaKirsten LundIngvild SBjørg L.Silje HvalstadHanne Kvernmo RyeStine AskeHarald KSolveigReidun SvensliAnne Berit GrønbechMonica CarlsenmgeBeathe SolbergLars MæhlumLinnEgil StangelandSigrid NygaardPrunellaDolly DuckToveKarin  JensenBertyVioleta JakobsenBerit RRufsetufsaIvar SandSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaVariosaHeidi Nicoline Ertnæs