Han er for så vidt flink i norsk men trenger å utvide ordforrådet sitt og ikke minst oppdager bøkenes spennede univers ;=)... Han 'liker' (dessverre) ikke Harry Potter, Percy Jackson eller Artemis Foul...;=) Har dere der ute noen tips om hva jeg kan presentere for ham? Han liker faktabøker, sjakk og er veldig god i mattematikk. Tips mottas med STOR takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg er 13, så jeg har noen på lager:)

"Alex Rider" av Anthony Horowitz
"Tunneler" av Roderick Gordon & Brian Williams
"Arven fra Lorien" av Pittacus Lore
"The Hunger Games" av Susanne Collins
"Temeraire" av Naomi Novik(litt mer voksen, men jeg har lest den og syns den passer).
"Septimus Heap" av Angie Sage
"Den siste lærling" av Joseph Delaney
"Gone" av Michael Grant
"Eragon" av Christopher Paolini
"Charlie Bone" av Jenny Nimmo
The Keys to the Kingdom" av Garth Nix (fire eller fem første er oversatt til norsk, men det er sju bøker så jeg anbefaler å lese på engelsk).

Alle bøkene ovenfor er serier:) Jeg selv elsker Percy Jackson og Harry Potter, men det er masse forskjellige bøker ovenfor:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er det fantasy han ikke liker eller helt spesifikt de du ramser opp? Min gutt ble veldig oppslukt av Phenomena serien for et par år siden, da var han 11.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en gutt på 10, med samme interesser som din. Han har lest veldig mye. Min lesehest liker bøkene om kunsdetektivene av Bjørn Sortland . Historiske bøker om Mikkel og Tønnes lånte vi sist på biblioteket. Der lærte han mye fakta om Oslo og Trondheim . Også mine gamle bøker faller i smak, så som Enid Blytons fem-serie, som er gitt ut på nytt nå, og hardyguttene. Nevner også Røvet av vikinger, av Torhild T Hauger, Over grensen av Maja Lunde og Ottar tre to kaller av Leif Hamre er om 2. Verdenskrig, ensom blant ulver av J C George om eskimoer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har dere sett på CLUE serien til Jørn Lier Horst :) første boken heter Salamandergåten. Dette er krim for barn..
Du kan lese min første anmeldelse her: http://www.moonstarsbokverden.com/2013/01/02/salamandergaten/

Kan virkelig anbefale den serien. Har lest de to første og de er virkelig spennende..
Søskenbarnet mitt på 12 år elsket dem også, da hun fikk dem i julegave :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva med bøker av Mikael Engström, eller Klaus Hagerup? Hjemme hos oss har også Arne Svingen vært populær. Alle tre skriver for og om ungdom i akkurat den alderen.
Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips ;=) Vi skal prøve oss!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil