Hvordan får du tak i bøkene du vil lese? Kjøper du de helst i bokhandelen, nettet, brukt, lese på nettbrett eller låne på biblioteket? Liker du best pocket, innbundet, eller lydbok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Det er godt å se at papir står enda sterkt. Det gleder en bokhandler. Skjønner selvsagt godt at lesebrett og lydbøker fungerer for andre. Jeg har en lei tendens til å slumre under lydbøker. Jeg har blitt litt mer kritisk til hva jeg drar med meg hjem av bøker som skal stå i bokhylla mi. Bøker jeg ikke trenger å eie låner jeg på biblioteket. det gjelder også hvis det er bøker som ikke går an å få tak i lenger i butikk. Når det gjelder pocket eller innbundet er det nesten det samme for meg. I serier av samme forfatter liker jeg å ha enten bare pocket, eller bare innbundet. Skaffer mest bøker gjennom jobben. Eller er det noen småbesøk på biblioteket. Gjerne gamle fagbøker om ting og tang jeg er interessert i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke en måte å skaffe seg bøker på, men mange og jeg tror at den ene måten er ikke bedre enn de andre. Jeg leser om bøker i blader og aviser, diskuterer med venner og går i bokhandelen og ser lenge før jeg kjøper eller går til biblioteket. Og så hender det jo impulskjøp i bokkasser eller på loppemarked. Jeg skulle gjerne ha kjøpt mange flere bøker, men lommeboka sier NEI! Da er det fint å gå til biblioteket ( jeg regner med at omtrent halvparten av det jeg leser er bibliotekbøker. Og mitt bibliotek skaffer omtrent alt av det jeg spør om av sære titler - nå sist kom bøkene fra Sverige.). Noe låner jeg fra venner og bekjente også.
Nettkjøp blir det lite av. Bare enkelte spesielle bøker jeg ønsker å eie og da ofte utenlandske.
Om det er heftet eller innbundet spiller ingen rolle. Men lydbøker prøver jeg å holde meg unna. I en kort periode jeg ikke fikk lov til å lese måtte jeg ty til lydbøker, og det ble ikke det samme. Jeg må se sidene visuelt, lese fort, lese sakte, gå tilbake osv. Ordene må sees og for all del må det som står mellom linjene komme fram, og det fikk jeg ikke gjennom lydbøker ( men dette har jeg skrevet om i en tråd for en god stund siden).
Jeg bruker mye nettbrett, leser lange utredninger og korte utdrag fra Internett. Men boklesing har det blitt lite av - men det kommer nok.
Dette blir vel litt rotete, men noe kommer vel fram. Jeg vil ha boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Papir, papir og atter papir! Synes hele bokopplevelsen blir borte når det ikke er på papir. En bok(opplevelse) er ikke bare handlingen som ordene bringer frem...den er så mye mer. Følelsen av papiret, litt ru mot huden. Lukten!!! Og er det en bruktbok/biblioteksbok så følger det med så utrolig mye historie med boken. Tenk på hvor mange hender som har holdt den, og hvor mye glede og følelser av alle slag den har brakt frem. Alt dette blir liksom litt borte i all den kalde teknologien. Har likevel hørt et par bøker på lydbok, og det var ikke helt galt, men velger nå alltid papir først hvis mulig. Og om det er brukt eller nytt spiller ingen rolle. Men må nok innrømme at hadde jeg hatt mer penger og mer plass hadde nok fler av bøkene vært nye ...og jeg ville ha eid flere bøker enn leid. Men det er mye sjarmerende i bøker fra biblioteket også.
Og når det gjelder innbundet eller pocket ...så liker jeg best innbundet. Aner ikke hvorfor.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Foretrekker å eie framfor å leie, blir mye pocket og billige innbundne. Kan godt lese ebok men nekter å betale for noe jeg kanskje vil plukke fram igjen om 5 eller 10 år og det muligens ikke er der mer... Ikke så glad i lydbok. Glemmer å høre etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper de, enten på nett eller i bokhandel. Kun norske bøker. Liker best innbundet men kjøper også pocket. Spesielt serier har jeg i det. Ønsker meg et lesebrett, så får spare til det. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder nesten alltid på med både 1 papirbok pluss 1 (minst) på nettbrett (Kindle). Jeg har tatt en bestemmelse om å ikke samle på så mange papirbøker pga plassmangel, så jeg har gitt bort mange. Prøver å begrense eierskapet til bare de bøkene jeg er mest glad i.

Jeg låner ofte på biblioteket, og så kjøper jeg endel paperback spontant fordi jeg kommer over dem. Ofte gir jeg dem bort til en slektning eller venn når jeg har lest dem, med mindre det er bøker jeg blir så begeistret for at jeg vil beholde den i bokhylla.

Hardcover kjøper jeg aldri lenger, de både tar for mye plass i bokhylla, og jeg får dem ikke ned i veska. Paperback er mer praktiske sånn, små og hendige.

Eneste problemet med Kindle er at jeg har så mange bøker liggende på den, at jeg ofte har vanskelig for å begrense meg til 1-2 bøker om gangen, og hvis jeg leser for mange samtidig så mister jeg tråden....

Jeg leser nesten like greit på Kindle som en vanlig bok, men foretrekker nok papir hvis jeg har et valg. Men det er som regel Kindle jeg har med meg når jeg drar ut noe sted, for den tar så liten plass i veska. Så lar jeg papirboka ligge hjemme.

Lydbok hører jeg sjelden på, det er bare hvis jeg feks er syk og ikke orker ha øynene åpne så mye. Jeg er veldig visuell og konsentrerer meg mye bedre ved å se bokstavene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper mest. Brukte biblioteket mye da jeg var yngre, men nå er det mange år siden sist. Jeg handler mest på nettet, vanligvis nye bøker. Er det noe spesielt jeg ser etter som er vanskelig å få tak i, kjøper jeg gjerne brukt. Handler hos både norske og utenlandske nettbutikker. Har lesebrett, og kjøper e-bøker med jevne mellomrom, men handler definitivt desidert mest på papir. Leser både innbundet, heftet og e-bok, og hører gjerne lydbok. Abonnerer hos Audible.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg leser bøker på norsk, vil jeg si 98 % av det er lånt på bibliotek. Jeg kjøper stort sett bare engelske bøker, som ikke er mulig å få tak i via bibliotek i Norge. Men så er det noen bøker man gjerne vil eie, etter at man har lest de en gang, for å kunne gjenlese senere. De kjøper jeg uansett språk :)

Det meste av bøker som kommer over dørstokken hjemme, kommer i posten fra ulike nettbokhandler. Vår og høst er sesongen for bugnende poser fra loppemarkeder. Jeg må innrømme at det blir lite kjøp fra fysiske bokhandlere, da de som er nærmest meg har mer dilldall enn bøker. Det er ikke der man går på skattejakt for å finne noe som ser spennende ut.. De gangene jeg er i Oslo må jeg alltid innom en skikkelig bokhandel, som har litt mer enn bestselgere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøper dem. Jeg liker å ha bøkene tilgjengelig hjemme; det er noe med å kunne titte rundt i bokhyllene, ta ut en bok, se litt i den og kanskje lese noen sider. Siden jeg bor i en ikke alt for stor leilighet innebærer det utfordringer med hensyn til plass, men jeg tar av og til noen runder for å se om det er noen bøker jeg kan gi bort. Det er enkelte bøker som er vanskelig å skaffe i bokhandelen, men med litt tålmodighet finner jeg dem som regel på et antikvariat. Det gir også en god følelse å kjøpe noe som er brukt.

Jeg leser ikke på nettbrett, men jeg kommer nok til å begynne med det etter hvert. Jeg ser jo at det kan være ganske praktisk, særlig på reise. Men jeg kommer nok aldri til å slutte å lese fysiske bøker.

Jeg foretrekker innbundne bøker, særlig hvis boken er større enn 400-500 sider. Jeg synes også at bokens fysiske størrelse, ark og skrift har betydning. Noen av bøkene i Bokklubbens Verdensbibliotek blir for eksempel for store, og av og til er arkene så tynne at de er gjennomsiktige. Da synes jeg det er bedre å dele opp bøkene i flere bind. Dette er gjort i en eldre serie av verdenslitteraturen vi har hjemme, men den serien inneholder dessverre ikke like mye som Bokklubbens serie. Når det er sagt, dersom innholdet er bra nok, takler jeg er dårlig format.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøper e-bøker via bokhandelappen min på mobilen og laster ned lydbøker til iPoden. Tilgjengeligheten er suveren, og jeg slipper å drasse med meg bøker i vesker og bager. Savner ikke papirbøkene, og liker å tenke at jeg sparer et tre i ny og ne :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Støtter deg veldig Kari. Jeg har nå ei flott bokhylle både på nettet og på lesebrettet mitt (Kibano). Har du fått med deg hvor lett det er å låne e-bøker på biblioteket, i alle fall her i Oslo. E-bøker er ypperlige på reise og i senga. Hører at mange syns det er slitsomt å lese på I-pad. Det opplever jeg ikke på lesebrettet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har kjøpt mye bøker i min tid – 3 for 2 på Ark, sier jeg bare! Jeg har òg kjøpt mange brukte bøker på loppemarked. Der har jeg funnet masse gøy som man ikke kommer over ellers. Har forresten bestilt mye billig brukt via amerikansk Amazon også. At forrige eier bor på motsatt side av kloden er en artig tanke. Brukte bøker er bare koselig. Jeg synes ikke slitasjen på en bok er noe viktig så lenge teksten er intakt.

Nå har jeg kjøpestopp i år, men lider hittil ingen nød. Finn.no har en fantastisk "gis bort"-seksjon (egentlig mest hvis du bor i Oslo, her er det mange ting fordelt på et forholdsvis lite geografisk område), og ikke så sjelden dukker det opp bøker. Mye er bare dritt (gamle Hvem Hva Hvor og titler som Mord i måneskinn) men av og til dukker det opp noe skikkelig snas. Bøker jeg faktisk har ønsket meg fra før av. Har fått masse FANTASTISK nylig, er skikkelig lykkelig på bokfronten! Så, jeg foretrekker altså å få bøker gratis!

Jeg leser på papir. Det er lettere å få tak i billig eller gratis lesestoff på papir. Ser at mange styrer unna paperbacks. Den luksusen synes jeg ikke at jeg har råd til. Det er mest paperbacks i bokhyllene mine. Synes ikke det ser så ille ut, altså. De mest fillete bøkene har jeg plassert på mindre synlige steder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foretrekker helt klart papirbok!! Og å eie de selv. Hvor jeg kjøper er litt tilfeldig egentlig. Der jeg finner noe spennende som helst ikke er altfor dyrt. Er veldig glad i tilbudskasser hos bokbutikkene, loppemarkeder, bruktbutikker, bibliotekutsalg osv, for jeg vet aldri hva jeg kommer over i tillegg til at det som regel er veldig billig. Kjøper også endel på nett da det er tilbuder og gjennom diverse bokklubber. Mest morsomt er det da jeg føler jeg har funnet en ny bok kjempe billig! ;)
Foretrekker innbundet fordi jeg syns det er så fint i bokhylla!! Syns at pocket bøker har blitt altfor dyrt, og de blir så fort stygge. Pocket er forbeholdt reise, eller hvis de er kjempe billige... da klarer jeg ikke la være.
Låner ofte ting som er helt ukjent for meg på biblioteket for å unngå så mange bomkjøp, samt noen lydbøker nå og da for å prøve og venne meg til det...
E-bok har jeg enda tilgode å fullføre en helt bok. Bare lest første kapittelet av gratis bøker osv for å se om det er en bok jeg vil kjøpe meg. Syns det er slitsomt å lese på skjerm...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før lånte jeg kun på biblioteket, men så begynte jeg å savne de gode bøkene jeg leste om du skjønner hva jeg mener. De ble en del av meg, og det virket rart at de da ikke skulle være i bokhyllen min... Så i 2013 gikk jeg fra å låne bøker konstant til å kjøpe massemasse bøker brukt. Man kjøper riktignok en del dårlige bøker da også, men så lenge man gjør litt forhåndarbeid(leser om de på bokelskere, ulike omtaler osv)- så skal det gå greit.

Ellers elsker jeg å gå på loftet til mine besteforeldre å finne gamle klassikere. Lånte nylig alle bøkene til de tre musketerer og stormfulle høyder ; ) Spennende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er altfor dårlig på biblioteklån, innrømmer det. Her i Odda har vi et bibliotek som har hatt stor betydning for den lille hæren av forfattere som har slått gjennom på landsbasis, så som Grytten, Eikemo og Seljestad. Det er udiskutabelt dyrere å kjøpe for å eie. Når jeg kjøper bøker er det som oftest innbundne for dem holder lenger, paperbacks kjøpes bare unntaksvis. For meg blir bøker som aviser, jeg er nødt til å holde dem fysisk i henda. Har så langt ikke brukt lydbok eller lest ei bok på brett. Avisoverskrifter går til nød an. Kan jo ikke kjøpe alt av aviser, må vite :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper stort sett bøkene jeg leser i bokhandelen:-),Foretrekker Pocket bøker,da det er enkelt å ha i veska/sekken og ikke så tungt å bære på.Hvis jeg skal gi en gave eller ønske meg en bok blir det som regel innbundet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper noen i bokhandelen og noen i nettbutikk. Pleier å rote gjennom de bøkene som ligger i tilbudskassen når jeg er i bokhandelen, mye rart man kan finne der til en billig penge. Burde jo brukt biblioteket, men det har blitt med tanken foreløpig.

Jeg foretrekker pocketbøker, syns de er best å holde i, pluss at de er mye billigere.
Nettbrett har jeg aldri prøvd, jeg syns det er litt anstrengende å lese på skjerm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Varierer egentlig, blitt noe flinkere til å bruke biblioteket mer, begynner å ha litt vel mange bøker. Om det er innbundet eller pocket er hipp som happ, men e-bøker har jeg ikke sansen for altså. Lydbok går til nød. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg foretrekker å lese bøker i papirformat. Om dei er lånt eller eigd spelar ikkje så stor rolle. Eg har lese eit par bøker på IPad, men dette er litt slitsomt i lengden pga lyset. Lydbok har eg faktisk ikkje prøvd, anna enn når eg og ungane har høyrt på bok i lag. Ser for meg at lesaropplevinga blir veldig prega av om ein likar opplesaren eller ikkje? Det er jo synd om ei god historie blir øydelagt av ein "feil" forteljar/opplesar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethCaroline Ekornes JohannessenDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokattaHanne MidtsundAnne-Stine Ruud HusevågTonesen81Kirsten LundHeidi HoltanAnn ChristinTralteBjørn SturødReadninggirl30Anniken RøilbeaverkriekVannflaskeNeraPer Åge SerigstadLinnIngeborg GKjerstiKjersti SIngvild SKarin BergLisbeth Marie UvaagKaramasov11Bjørg Ristvedt