Trenger noen tips om en boksjanger jeg elsker. Hvis du har lest Harry Bernstein eller Frank McCourt skjønner du hva jeg mener. Noen som vet om noen slike bøker de kan anbefale? Virkeligheten, gamle dager, gjerne det harde liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Vet ikke om du så tv-serien "Nytt liv i East End", om jordmødre i London på femtitallet, men det er en utrolig bra bok som ligger til grunn - "Call the Midwife" av Jennifer Worth.
Kathleen Doyle har skrevet en utrolig bra bok fra sin oppvekst på femti-sekstitallet i Irland - "What would Ma say?"
Kommer aldri unna "Don't let's go to the dogs tonight" av Alexandra Fuller - om en ganske spesiell oppveksti i syttitallets sørlige Afrika.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, Call the Midwife har jeg både lest og sett. Elsket! Nå er jo ny bok på trappene, så det blir moro. Kathleen Doyle skal jeg ta med meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også glad i memoarer. Jeg har en egen bokhylle her inne som jeg har kalt Erindringslitteratur - blant de 49 bøkene jeg har satt inn der er det mye forskjellig, men jeg pleier jo å benytte enhver anledning til å anbefale Johan Bojer, så det gjør jeg nå også! Hans memoarer i to bind - "Læregutt" og "Svenn" - er levende fortalt og gir et veldig godt innblikk i en landsens fattiggutts ferd gjennom livet i Norge på begynnelsen av 1900-tallet. Ellers må du gjerne spørre om det er noen andre av bøkene på den hyllen du blir nysgjerrig på...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wolfcats anbefaling av Papillon er et veldig godt valg! I tillegg har jeg lyst til å anbefale Charlie Chaplins Mitt liv. En utrolig person og historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke helt memoarer, men selvbiografisk narrasjon av et actionfylt liv: Henri Charrieres Papilion. En franskmann deportert til Karibiske fengsler for et drap han ikke begikk, og bøkene (de er to) handler om veien til å bli en fri mann igjen. Det gikk atskillige år og mange fluktforsøk før han lykkes.

Veldig spennende, karismatisk mann og utrolig godt fortalt! Har satt dem på favoritt-lista etter å ha lest dem i fjor :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundLabbelineAnneWangStig TJulie StensethmgeTine VictoriaIngunnJNinaIvar SandStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenBjørg L.Torill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahEllen E. MartolAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnie