Dagene flyr unna og plutselig er det helg igjen. Jeg skjønner virkelig ikke hvor dagene blir av, men borte blir de.

Hovedboken blir som forrige helg Middlemarch -bilder av livet i provinsen av George Eliot. Jeg har endelig kommet igang og håper jeg klarer å holde tidsplanen. Jeg regner med å være ferdig med 2. bok iløpet av helgen.
Ved siden av har jeg In One Person av John Irving. Dette blir boken jeg leser ved siden av all sporten som går. Om jeg ikke gjør det på denne måten hadde jeg ikke fått lest i hele tatt. Det tok litt tid før boken fenget og dette er faktisk andre gang jeg tar den fram, men den gir ett innblikk inn i en for meg helt ukjent verden.

God helg! Håper dere koser dere i snøen :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 42 svar.

På fredag ga jeg opp "Adam og Eva" av Paasilinna, kjente bare at jeg ikke gadd. Blir litt virkelighetsfjernt og uvesentlig, merker jeg.
Leste ut "Jakthundene" av Jørn L Horst som kom som gratis e-bok når jeg lastet ned Ark-appen. Ganske spennende, selv om den flatet litt ut mot slutten.
På senga leser jeg "At Home" av Bill Bryson, som alle hans bøker underholdende og spekket med utrolige anekdoter. Godt å sovne til :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leste jeg ut to bøker!
Det ble:
Mørke krefter av Michael Grant og Brevene fra øya av Jessica Brockmole. Har likevel begynt på min tredje bok som er Brent av P.C og Kristin Cast :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga har eg lese ut En sang fra fortiden av Katherine Webb, og er begynt på Mad about the boy av Helen Fielding. Webb si bok hadde eg ikkje så høge forventningar til, og desse litt labre forventningane vart dessverre innfridd. Mad about the boy er i typisk Bridget Jones-stil, passe underhaldande, men ikkje så mykje meir enn det. Når det kjem til Bridget Kones trur eg faktisk eg foretrekker filmane framfor bøkene, kanskje på grunn av ein ørliten Colin Firth-fetisj?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøpte Juicy! Av Carina Hultin Dahlmann i går og har lest i den, samt prøvd 2 av oppskriftene. Ble også ferdig med Klippehulens folk av Jean M. Auel. Nå står Indias datter for tur. Håper den svarer til opphausingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble denne helga ferdig med Fasadefall av Liza Marklund.Dette er den nyeste boka om Annika Bengtzon. Kanskje ikke den beste boka av Liza Marklund om Annika Bengtzon, men bra denne også. Egentlig litt godt å lese litt lettlest krim om dagen, da det ble noen litt tyngre bøker på slutten av forrige leseår. Da er det greit med litt lettleste bøker for å få noe av lesegleden tilbake,

Jeg har akkurat startet på Busemannen av Knut Nærum ++. Den virker grei så langt. Blir interessant å se hvordan denne parodien av Jo Nesbø sine bøker om Harry Hole utviker seg.

Ellers har helga gått med på å se litt på NM, og sett noen filmer.
God lesehelg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle ønske jeg hadde tidssonen din. Jeg gjør alt for å kvele dagene, men istedet er det dagene som kveler meg, haha, jeg får ikke til å få tiden til å gå fortere. Det er kjipt.

Tidligere denne uka leste jeg ferdig Heaven av Christoph Marzi. En av de bedre urban fantasy bøkene jeg har lest i det siste. For mange andre har skuffet meg.

Og jeg skal lese videre i Min kamp 5 av Knausgård, og har planer om å komme meg lenger inn i boka Girl in the woods av Jennifer McMahon, den har fått litt lite oppmerksomhet i det siste, for andre bøker har kommet i veien. Og jeg har så vidt begynt på Mørke grener av Nikolaj Frobenius som virker spennende så langt.

Ellers skal jeg holde meg unna sport. Er allergisk mot sport og idrettutøvere. Jeg er ikke interessert i hva de får til og ikke:) Så jeg skal holde meg unna nrk kanalene denne helga også.

Og her blåser det kraftig og lite med snø. Just the way I like it. Ja til kraftige vindkast og lang høst istedet for snø. Snø er så upraktisk av mange grunner:)

God helg til deg også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen er det bok 8 med Drapet på Aurora Lindkvist av Kjetil Indregard. Er vel ikke den beste boken jeg har lest, de tidligere bøkene i denne serien var bedre. Men vi får se om dette endrer seg etterhvert. Lov å håpe i alle fall :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble visst lesemaraton på meg i helgen, to bøker utlest i går og to i dag, nå sist Krystallslottet, som endte som favorittbok! Den satt! Min favorittferieform er å dra på måfå og slå mynt og krone i veikryssene, så jeg kjenner meg igjen litt.

Hva nå? Det ble vakuum her...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, helga er godt i gang og jeg har akkurat lagt fra meg "Skyggenes gate", Joy Fielding. Grei nok. Har en tøff uke forran meg, og velger da å fortsette med nok ei bok som ikke krever mer enn delvis "påslått" hode - Sidney Sheldon "Ingenting varer evig".
Etter som jeg kjøper mange bøker på bruktutsalg er det ofte eldre bøker, men det er heldigvis sånn at de fleste bøker har ikke "utgått"-stempel. Lett underholdning er flott til sitt bruk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Riktig en lesehelg, ble ferdig med Sheldon en gang i natt, og hentet da fram en som har ligget på Skal-lese-lista lenge, "Redaktør Lyngen" av Hamsun. Har nesten komplett serie fra 1934, da skrives navnet Knut Hamsun. Ser det ligger ulike stavemåter her, store variasjoner på dette. Trodde jeg skulle sovne lett, men boka er så bra at jeg leser fortsatt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg å blir det mye sport, ser på TV og følger med på resultater på PC ved siden av. Denne helgen er det alpint, NM på ski, VM i sprint skøyter, EM i kunstløp og Skiskyting. I tillegg har jeg spillt på hester idag, V75, V5 og noen vinner/plass over PC og har fortsatt ca 2 uker igjen av de 3 mnd gratis Rikstoto direkte som jeg vant på quizen i November så jeg kan se løpene direkte på PC'en.

Siden jeg forrige uke leste Berømte svindlere og hadde jeg lyst til å lese mer av det samme, gravde jeg fram Fakes and Forgeries, og hvis jeg blir ferdig med den innimellom all sporten fortsetter jeg med Berømte kriminalsaker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dårlig med snø her oppe i nord - kun i fjellet det er hvitt. Men det er veldig kaldt, og vind i tillegg, så utendørssysler frister lite!
Har nettopp begynt på "Ned til elva", av Leif Enger - og liker den godt. Har den på stuebordet og leser noen sider hver gang jeg "tar pause" fra husarbeidet...Og jeg er redd pausene er mange :-D
God helg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg, jo mindre jeg gjør jo desto fortere går tiden. Min Middlemarch ligger på vent. Jeg gleder meg til de neste kapitlene og benytter pausen til å bli ferdig med tredje bok i Bjørneboes Bestialitetens historie Stillheten. Jeg har byttet ut bok med lydbok for å få litt fortgang i det, samtidig som det ikke bør gå for fort, det er mye å fordøye. Når stillheten senker seg over heimen om natten leser jeg Lord Byrons Childe Harold. Av en eller annen grunn er det litt tungt å komme i gang, men blir lekende lett etterhvert. Det eneste aberet er at jeg har den på lesebrett. Det samme lesebrettet som jeg benytter til å slå opp ord og uttrykk, navn og steder som jeg lurer på. Det kan bli litt mye knotting og skal jeg ha flere bøker på lesebrett, får det bli enkel krim eller noe annet som ikke krever "tilleggstudier".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser for tiden To Kill a Mockingbird, som forresten har den flotteste bokomslaget av alle bøkene i alle bokhyllene mine. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Herreguuud, jeg er glad tiden flyr! Er gravid i uke 36 og hadde det vært opp til meg hadde jeg gått i dvale frem til "moroa" starter.....Sånn ellers blir det bare lett lektyre på meg denne helgen, bok nummer tre i Rosa - serien av Bente Pedersen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Åh, spennende! En måned unna... Forstår deg. Det er i hvert fall to bøker man ikke velger navn fra - Complete Works of Shakespeare og Snorre... hehe... Når guttungen har vært ramp, kaller jeg han Sinfjotle!

Alt det beste for året! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hahaha, nei, enkelte bøker egner seg bare ikke til å velge navn fra! Dette er min fjerde og definitivt siste, så tålmodigheten er ikke helt på topp ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste nettopp ut Frode Granhus' Malstrømmen, debuten hans, og den og Stormen som jeg har lest tidligere ser dessverre ut til å ha blitt skrudd sammen etter samme IKEA-monteringsanvisning... Synd, for hver for seg er de velskrevne knallhistorier!

Neste blir antagelig en "rosa" kioskbok før jeg går på mer alvorlige greier, tenker jeg. Men jeg gir beng i sport fram til skiføret er ordentlig på plass - løypa går 10 m unna huset når bare snøscooteren kommer over myra oppi her... I mellomtider får en gå til fots!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Malstrømmen" av Granhus begynte jeg på, men ikke den beste boka jeg har lest....Har den i veska, og leser når jeg "må vente" i en eller annen sammenheng. Må være 2 mnd. siden jeg begynte på den, så jeg venter ikke så ofte :-D Kanskje den ville blitt bedre om jeg leste den i stua - eller på senga?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mulig det, jeg leste hele i ett jafs i løpet av seks timer i går, bare avbrutt av å lage middag og spise, fyren skriver jo godt, så jeg ga boka en firer. Ble ærlig talt skuffa over at den var så lik Stormen i oppbygging og i noen elementer, rent teknisk. Historien var kompleks nok til å fenge, og den kyniske gjerningspersonen var ikke tydelig før helt på slutten, det var dyktig utført.

Jeg aner jo ikke hvor langt du er, men hvis kapitlene fortsatt veksler geografisk mellom Bodø og Bergland, vil jeg anbefale at du leser for å få bedre sammenheng når intrigen blir mer kompleks. Digget hovedpersonvinklingen! Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest "stormen", så sånn sett har jeg ikke noe å sammenligne med...
Skal forsøke å lese mer av gangen, og ikke stykket og oppdelt, kanskje det blir bedre da:-) (Den kom litt i skyggen av Håkan Nesser` s krimbok er jeg redd)
God helg !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med Håkan Nesser som årsak er du definitivt unnskyldt! ;-)
Fortsatt god helg du også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokjungelen spriker i alle retninger og dermed har man 7-8 bøker gående og lurer på om man skal starte en eller to til. Nyttårsforsettet mitt er at jeg ikke skal kjøpe mer bøker før jeg har lest en viss andel av de jeg har stående i hylla, og kanskje det da ikke blir bokkjøp før i 2015? Bok 2 i Väinnö Linnas Polstjernetrilogi og Asbjørn Hansens Menneskejeger har jeg et håp om å fullføre i helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga leser jeg For du stjal min lille venn av Sophie Hannah, og hører Les Miserables på lydbok.

God lesehelg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg veldig igjen i det at tiden bare fyker unna. Og med to små barn i huset, så skulle jeg nærmest ønske at tiden gikk saktere (de vokser så fort og jeg gruer meg allerede nå til at de flytter ut - heldigvis lenge til!). Det gjelder å nyte hverdagen og være glad for alle de øyeblikk og hendelser som den består av.

Middlemarch: Jeg er på etterskudd med lesingen, men har fremdeles tenkt å forsøke og lese mer. Den frister ikke veldig mye, men det hadde vært greit å prøve og lese den.

Etter å ha slukt Ryu Murakami (nytt bekjentskap for meg) sin In the Miso Soup på Kindle i julen, er jeg nå igang med Audition av samme forfatter. Er i starten, men språk og handling fenget umiddelbart. Lurer virkelig på hvor historien bærer hen og frykter at det blir makabert etterhvert. Romanen kom som film i 1999 (The Audition). Jeg har ikke sett den, men det er visst en slags horror-thriller, leste jeg på wikipedia... Filmen har fått høy score på Rotten-tomatoes. Så hvis ikke boka skremmer vettet av meg, så ser jeg kanskje filmen siden.

God helg! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når de fortsatt bor hjemme i en alder av 25 kan det hende du gleder deg til de flytter allikevel :-)

Har litt problemer med motivasjonen til Middlemarch jeg og, men det hjalp når jeg kom til andre bok. I tillegg må jeg passe på å ikke ha en altfor spennende bok ved siden av, da er det fort gjort å hente fram den istedet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I helgen leser jeg Cecilia Samartin. Historien om La Peregrina. Dette var en gave fra barna mine for en stund siden, og med snøvær utenfor synes jeg passer godt med det jeg kaller en solskinnshistorie.

God helg alle :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

La Peregrina er nydelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Det blå rommet" av Susan Henderson. Har i dag lastet den ned til lesebrettet mitt....kr.49,- Er spent på denne. God helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Snøen laver ned i Vestfold,best å holde seg innendørs.Bare å sette seg godt til rette i godstolen,med pledd og lys, med boka som jeg holder på med,Pythias Anvisninger siste boka i triologien om Victoria Bergmanns svakheter.
God Helg!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg befinner meg også i Middlemarch, heldigvis så trives jeg atskillig bedre nå enn jeg gjorde forrige fredag. For å bli bedre kjent med George Eliot, så har jeg lastet ned George Eliot, The Last Victorian av Kathryn Hughes, en britisk historiker og forfatter. På hjemlige trakter, så har jeg akkurat begynt på Jørn Lier Horsts Jakthundene. Min første krimbok av ham, og jeg liker det jeg leser.
En god helg til alle :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har heldigvis kommet bedre igang jeg og, men jeg kjenner fortsatt at det er litt tiltak å ta den fram. Tror det kan være fordi jeg er vant til mer fremdrift i de bøkene jeg leser.
Forfatteren derimot kjenner jeg at jeg blir mer nysgjerrig på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Deilig med snø:-)skal på trening først , så skal jeg begynne på "unnskyldningen"av Hanne-Vibeke Holst.Riktig god helg, kos deg med sport og lesing innimellom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, du får kose deg med trening mens jeg holder meg til å se på :-)
Unnskyldningen har jeg liggende på vent her og, i tillegg til de to siste bøkene i hennes "trilogi" om den politiske eliten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får så vidt revet meg bort fra "unnskyldningen".Heldigvis kan jeg ligge på sofaen å lese i hele dag, ingen planer og gubben skrur bil i garasjen:-) bare å glede seg:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, "Unnskyldningen" var medrivende, - kos deg videre! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Middlemarch er første pri
I utmåling av lesetid
Frelseren er nummer to
Den les eg når eg gjeng til ro
Kva er då min nummer tre?
Jau, TV-sport i ro og fred.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I natt gjorde jeg meg ferdig med "Hva er det med mor?" av Vigdis Hjorth. Denne likte jeg overhodet ikke selv om temaet er interessant nok, om ei jente som vokser opp med en alkoholisert mor. Vurderte å avbryte flere ganger, men fortsatte kun fordi den er så tynn...
I dag har jeg lest litt Donald :)
Neste bok ut er "Kvinnen i plast" av Kjell Ola Dahl. Den gleder jeg meg til å begynne med! Slukte alle bøkene han hadde gitt ut for noen år siden, så forventningene er ganske så høye ;)
Nå har det vært endel bøker som ikke har fenget noe særlig, så håper denne vil gjøre det!

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hadde en skikkelig lesedag igår, så leste ut "kvinnen i plast" før jeg la meg. Helt grei bok. Hverken bortkastet tid eller noe jeg kommer til å huske så lenge... veldig godt med en lettlest krimbok!
I dag har jeg liksom ikke helt funnet roen for å begynne på noen ny bok så har virret litt hit og dit... Les litt donald, et par noveller i "Bare myke pakker" av Levi Henriksen og hørt første cd`n av 5 av "Brødrene løvehjerte" av Astrid Lindgren.
Ellers så har jeg vært med på viasat 4 sin Simpsons-maraton, som en feiring av at Simpsons er 25 år og premiere av sesong 25! :)
Prøver på nytt i morra og finne en kjempe spennende bok blant alle mine uleste bøker....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på Midnattsrosen av Lucinda Riley. Er ingen "fast reader", men håper å få lest litt i helga. Meldt masse snø på Sørlandet og jeg skal ikke jobbe på lørdag, så jeg blir innendørs med bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har tenkt å lese litt seriebøker i helgen. I tillegg håper jeg at jeg kan bli ferdig med De beste blant oss av Helene Uri. Jeg har brukt evig lang tid på den boka. Jeg var nok nesten halvveis før den ble grei å lese. Ser at mange liker den, men den har dessverre ikke falt i smak hos meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk, helg att, endeleg!
Eg har lagt vekk Wuthering Heights for no (det var på tide, vil vel kanskje nokon seia) og kosar meg med andre bøker i staden. Ein tur på biblioteket etter noko heilt anna resulterte i at praktboka Det fleirspråklege Noreg vart med heim, og på ein knapp ettermiddag i går og til frukost i dag slukte eg over halve - det er spanande å lesa om dei mange fleirspråklege i Noreg, og alle opplevingane kring å vera fleirspråkleg, om det er norsk-samisk, arabisk-norsk, bokmål-nynorsk nederlandsk-teiknspråk-norsk eller noko heilt anna.
Eg har òg fått med meg heim Du er her igjen og alt er forandra av Gaute M. Sortland. Det er som ein lekk i nokre av lesemåla for 2014 - meir av menn, meir av nordmenn, meir på norsk (og helst nynorsk).
På øyra har eg His Majesty's Dragon av Naomi Novik, fyrste bok om bruken av dragar i luftkrigen mot Napoelon. Ikkje akkurat fakta, for å sei det mildt, men underhaldande so langt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

mgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  Jensen