Jeg er ferdig med bok I og II og er veldig fornøyd så langt. Dette er imponerende godt skrevet. Jeg måtte dessverre gi opp å lese på originalspråket, da jeg mistet for mye detaljer, dessuten er mottositatene og notene i den norske utgaven gull verdt for meg. Leselisten min blir stadig lengre og inkluderer nå John Milton, Vergil, Shakespeare, Ben Johnson, Geoffrey Chaucer, Henry Fielding, Alexander Pope og Goethe. Merkelig at George Eliot kan skape en slik kunnskapstørst nesten 200 år etter at romanen ble utgitt!
Jeg har også lest litt om forfattere i hennes samtid og tror kanskje dette er min favorittepoke i litteraturen. Både George Sand, Charlotte og Emily Brontë, Dickens, Turgenev, Flaubert, Tolstoy, Hugo, Hardy og Zola skrev samtidig med henne.
Når det gjelder handlingen så har Eliot klart å gjøre meg nysgjerrig på hvordan dette går, karakterene er svært troverdige og språket er nydelig. Jeg gleder meg til neste bolk!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Langt på vei enig når det gjelder favorittepoke, men har du ikke glemt Dostojevskij, han er to år yngre enn George Eliot. Moby Dicks far er født samme år som Eliot.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo, jeg glemte både Dostojevskij og Herman Melville. Kanskje det finnes enda flere geniale skribenter fra dette tidsrommet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine to favoritter blant Shakespeares skuespill: Hamlet og King Lear.

Lenge siden jeg leste noe av Shakespeare, men jeg husker en fornøyelig karakter ved navn Falstaff. Tror han opptrer i flere av skuespillene.

Og så kan jeg anbefale Emily Brontë: Stormfulle høyder

Når det gjelder Middlemarch, er jeg enig i det du skriver om karakterskildring og språk. Og jeg er - som andre her i lesesirkelen - imponert over Eliots store kunnskaper når det gjelder både historie, religion, (natur)vitenskap), kunst etc., etc.

Skal lese de tre siste kapitlene av Bok II de neste par dagene, så foreløpig er jeg ajour med leseplanen.
Jeg regner med at resten av romanen er like givende, underholdende og tankevekkende som den første bolken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Så mange bøker, så lite tid".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalRandiAGeir SundetsiljehusmorVibekeTrude JensenHarald KDolly DuckKjersti SReidun SvensliMerethe SolstadBeathe SolbergMarenFrode TangenVioleta JakobsenThomas KolåsætermarithcHeidi Nicoline ErtnæsMalinKaramasov11Torill RevheimLailaEllen E. MartolSolveigRandiStian AxdalTor Arne DahlsomniferumAnne-Stine Ruud HusevågVegard BorgenKetilFriskusenLasse HenriksenVannflaskeBente L.RisRosOgKlagingG LHarald AndersenIreneleserKirsten Lund