Siden du vil lese Prøysen, har du kanskje lyst til å føye på Vidar Sandbeck? Han fikk sitt gjennombrudd med Pengegaloppen og ga ut både viser og bøker. Stor humorist fra Åmot i Rendalen. En assosiasjon til som jeg får, er påvirkningen Prøysen fikk av tatere. Kan da taterserien til Britt Karin Larsen bli naturlig å inkludere? Hun også fra Hedmark, Solørs finnskog. Serien består av tre bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Vidar Sandbeck er absolutt verd å lese, ja! Jeg har lest "Trøste oss" og "Kjærlighet og gråbeinsild". Av Britt Karin Larsen har jeg bare lest "De som ser etter tegn" . Det begynner å bli noen år siden, men jeg husker den som ei god bok.

Ellers vet du kanskje ikke at du har "på samvittigheten" at boka "Historien om Edgar Sawtelle" ligger i lesebunken min og venter? Etter å ha lest din glimrende anmeldelse her inne, var jeg bare nødt til å kjøpe den da den sto i brukthylla på Fretex før jul :-)

Når det gjelder Prøysen, håper jeg det i Prøysen-året kommer fram litt flere sider av ham enn den snille barneTV-onkelen som mange forbinder ham med. Selv om han skriver med humor, har mye av det også en brodd, og han tar parti for de svake. Jeg har vel sagt tidligere her inne at han minner meg litt om Johan Bojer - en forfatter jeg også setter stor pris på. Hans "Den siste viking" tåler å leses flere ganger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehe, kos deg med Sawtelle...

Larsen er verdt fortsettelsen også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundLabbelineAnneWangStig TJulie StensethmgeTine VictoriaIngunnJNinaIvar SandStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenBjørg L.Torill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahEllen E. MartolAkima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnie