Interessant å se listen, - her var det mye som var ukjent for meg, men som tydeligvis er veldig bra! Jeg er dårlig til å nærme meg det ukjente; av og til dukker det opp en bok i lesesirkelen jeg er med i, men ellers er listen over bøker jeg allerede har merket meg, altfor lang, - og jeg leser saaakte.
Her er det bare "De usynlige" jeg vet jeg skal lese, men ellers har jeg planer om å prøve meg på noe av Renberg, må med skam melde at jeg ikke har lest noe av ham, - hvilken anbefales? Ørstavik har jeg lest noe av, noe likte jeg og noe likte jeg ikke, så derfor kommer hun nok for sikkerhets skyld ganske langt ned ... ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg fikk lyst til å komme med et innspill når du spør om Tore Renbergs bøker... Syklusen om Jarle er de Renberg-bøkene jeg har lest, og dem kan jeg absolutt anbefale. Det er kommet fem, og selv om de hopper litt i kronologien i forhold til hverandre, vil jeg anbefale at du starter med den første, Mannen som elsket Yngve. Da blir du "kjent med" Jarle, og finner ut om du vil lese mer av samme forfatter. Jeg liker Tore Renbergs fortellerstil, og synes han lykkes godt med å skildre en troverdig gutt og etter hvert mann, og et troverdig persongalleri rundt ham, i de ulike fasene vi møter ham. Jeg har hørt si at fjorårets roman overgår alt Renberg har prestert tidligere, så for den saks skyld kan du jo gjerne gå rett løs på den (og vente med Jarle-bøkene) - eller ta for deg "Farmor har kabel-tv" først, for 2013-boken er visst fra det universet. Spennende å utforske forfatterskap en ikke har vært borti før!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for godt innspill :-) Jeg er nesten litt nervøs ved tanken på at jeg kunne komme til å like "Mannen som elsket Yngve", - da ville jo nesten hele våren gå med til dem, og det er så mye annet jeg har lyst til å lese ... Men kanskje jeg klarer å putte inn den som kom i fjor :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du trenger jo ikke å lese alle Jarle-bøkene i et jafs da, vet du. ;) Men samtidig skal det sies at jeg selv nesten gjorde det - ikke alle på en gang, men etter hvert som jeg fikk tak i dem (dermed gikk det jo et år eller to mellom hvert "besøk" i Jarles univers). De beste av bøkene fant jeg "unputdownable". På den annen side: det har mye for seg å starte med ferskvare, når du nå skal starte fra scratch!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke noe å være redd for! Selv om man liker bøkene, tror jeg det vil bli litt vel mye Jarle Klepp om man tar alle på rappen, så det går seg nok til ... Kompani Orheim er trolig min favoritt av de jeg har lest. Den gir et veldig godt tidsbilde av oppvekst på 80-tallet.

Vi ses i morgen er en helt annerledes - og veldig mye mer ambisiøs roman enn Jarle Klepp-bøkene. Boka er tykk, fordi det er mye av både ytre og indre handling - og vi følger tre grupper av mennesker. Språkføringen er litt i råeste laget for enkelte lesere - men folk snakker jo slik de snakker. Det gjelder romanfigurer også ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KFiolToveBertyKaren RamsvikBerit B LieLailaEli HagelundTanteMamieTove Obrestad WøienMarianne TKirsten LundmgePi_MesonG LKristine LouiseTor-Arne JensenDinaTheaTone SundlandLiv-Torill AustgulenStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJarmo LarsenVannflaskeNinagretemorBente NogvaCarine OlsrødritaolineReidun SvensliGrete AmundsenKjell F TislevollInger-LiseMarit HåverstadEmil ChristiansenTatiana WesserlingBenedikteLilleviReadninggirl30